Jakou dlažbu do sprchového koutu bez vaničky, aby neklouzala?

Řešili jste někdo při koupi dlažby do sprchového koutu bez vaničky (na zemi dlažba), jak je povrch hrubý a jeslti to bude klouzat nebo ne? Co doporučujete, aby to neklouzalo, ale zároveň aby se to dobře udržovalo? Ty hrubé dlažby podle mě hodně drží vodní kámen a jdou špatně vytírat, navíc nám tam ze dveří zástěny bude nejspíš při vycházení s koutu hodně kapat, takže budeme utírat v jednom kuse.. Lepit tam nějaké protiskluzové pásky nechceme. Všem moc děkuji :-)
Odpovědět
my sme nad tym premyslali tiez, ale nakoniec sme to riskli s obyc dlazbou - 10mm/protiskluz R9/oteruvrzdornost 5 Niekedy nema cenu prehnane spekulovat, lebo clovek si nakoniec vyberie este horsie... Prakticku skusenost zatial nemozem poskytnut, kupelnu este nemame hotovu.
Odpovědět
Profilova fotka
Normální dlažba nijak neklouže když po ní neběháš, na což ve sprše jaksi není prostor :-) Nemáme s tím žádný problém a s údržbou už vůbec ne ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
A musí to být dlažba? Použil bych kamenný koberec, který je dostatečně neklouzavý a dobře se udržuje.
Odpovědět
@monny3 Prima, díky, to jsem přesně přesně potřebovala slyšet :-) a už se tim přestanu dál zabývat, protože jak píše akoinac - kdo moc vybírá, přebere..
Odpovědět
Profilova fotka
Nejlepší řešení a zároveň moderní řešení je betonová-epoxidová stěrka, bezesparý povrch, na kterém se Vám nedrží vodní kámen,ani špína. povrch čistíte pouze proudem vody. odolné jsou vůči mýdlům, šampónum a chemii,kterou běžně používáte v domácnosti. Nadčasové moderní řešení dnešních koupelen.
Odpovědět
Profilova fotka
Na kamenný koberec pozor! zatím na něj nejsou epoxidové povrchové uzavírací nátěry bez VOC (bez chemie, která může být v interiéru, aby se neuvolňovala do vzduchu). Je to primárně určeno pro exteriér. Někdo si to dává,ale ohrožuje to jeho zdraví, protože dýcha chemické výpary. Uzavirací laky by měly mít atest na styk s pitnou vodou a nejlépe atest na použití na dětské hračky.
Odpovědět
@bs_market Děkuji za tip, ale stěrka nejspíš bude mimo naše finanční možnosti. Kolik cca stojí m2? Navíc jsme spíš konzervativní a tím odpovídám i na druhý příspěvek ohledně kamenného koberce - ten se nám vůbec nelíbí. V tv jsem už několikrát viděla použití do předsíní a hal, u nás ho má např. lékařka v oční ordinaci, ale pokud je to opravdu zdraví škodlivé, tak nechápu, že to firmy i v interiérech realizují a nikdo nic neřeší..
Odpovědět
Profilova fotka
myslím, že uklouznutí na dlažbě hrozí spíš při výlezu z vany než při stání ve sprše. U známých mají normální dlažbu jako všude jinde - podlahovou, není tak hladká jako ta na stěnách a vpohodě - neklouže to na ní v podstatě vůbec. NAvíc myslím, že se index protiskluzu u dlažeb uvádí tak si vybertu tu správnou, rady např. tady: http://www.rako.cz/poradna/vlastnosti...
Odpovědět
@tulda27 Děkuji, u vany jsme zvyklí a máme u ní podložku, ale sprcháč s dlažbou je pro nás nový, proto ty obavy.. Máme vybranou dlažbu ne úplně hladkou, ale zas ne drsnou, aby se to dalo snadno vytírat, tak by to mělo být v pořádku :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@miru007 ověřte ten "parametr skluzu" a bude to dobré :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my máme mozaiku, ale uvažoval jsem o kamenném kober ci - ten je asi nejpřízposobivější rozměrům atd..
Odpovědět
@jonnyj Na kamenný koberec pozor - viz tato diskuse..
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@miru007 zde píší plnič zdravotně nezávadný http://kamenny-koberec.net/kamenny-ko...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?