Jakou vanu?

Prosím jakou máte pohodlnou vanu.Potřebuji se trošku natáhnout a být co nejvíce ponořená,ale přitom šetřit vodu.Ale můžu jen vel.160 cm.Máte takovou?
Odpovědět
Nejvíce vody se ušetří sprcháčem. Je třeba zvážit, jak často budete vanu využívat. Já ji nemám a rozhodně mi nechybí. Představa spotřeby vody, umývání další sanity, zbytečně větší prostor není moc příjemná.
Odpovědět
Profilova fotka
líbí se mi vana od wileroybosch ale pořizovací cena je trochu větší,jinak spotřeba vody bude asi ve vaně pořád větší než u sprchování,záleží kolik si ji npustíš no,mi máme studnu a vody mraky takže to neřeším,vanu máme gentianu rohovku od ravaku
Odpovědět
jenom obecné rady (máme Riho Lusso 180 x 80): pokud se chceš natáhnout, najdi si výkresy k vanám, které se ti líbí (výrobce najdeš třeba na heureka.cz nebo na nějakém eshopu s koupelnama a pak si na jejich stránkách dohledáš výkres), v těch je vyznačena délka dna vany, dost se to totiž liší podle sklonu boků. Pokud uvažuješ o 160, řekla bych, že nejlíp zvolit 1 bok pozvolný, aby se dalo pohodlně opřít a druhý téměř kolmý, aby bylo dost místa. Pokud ti jde o spotřebu vody, pak je asi lepší volit vany s těmi různými výlisky na ruce atd. zmenšuje to celkový objem vany. Když jsem měla vybrané favority, psala jsem výrobcům, kde v mém okolí je mají vystavené, abych se mohla podívat naživo. No a u všech známých zkouknout co mají, ptát se na velikost/pohodlí, klidně i přeměřit a podle změřených rozměrů porovnat s vybraným typem, jestli je větší/menší. (Pokud nechceš lézt známým do vany, tak třeba siko - tam vyzkoušet, přeměřit, abys věděla, jaké rozměry hledáš a pak už jen hledat na netu, co odpovídá.)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Většina lidí, hlavně s dětmi, bude chtít vanu. I kdybyste jednou chtěli byt enbo dům prodat (nebo pronajmout), půjde to hůře, když tam bude jen sprcháč...
Odpovědět
Já jsem milovníkem koupání, takže za mě vana určitě ano. Podle mě záleží na výšce toho, kdo se plánuje koupat. Přítel se například jen sprchuje, takže vana se řešila podle mě. Mám 165cm a vanu 140cm. Já se pohodlně zapřu na konci nohama a krásně tam pololežím. V delší vaně se mi jakoby lámal krk.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky miluju vanu. U nás je problém ten, že měřím 160 a přítel 185. Takže buď se já utopím anebo on se nenatáhne ;-) Taže zvítězí ten, kdo se raději koupe, takže jájájájá ;-) Chci vanu, která bude mít pozvolný skluz, aby se tam dalo ležet, líbí se mi, když to má po stranách takové ty snížené plochy, kam se dají odložit ruce.. prostě pohodlnou vanu na válení.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 letech
Mám docela problém s tím vybrat vanu. Co jsem se zatím díval, tak jsou všechny takové dost úzké a mám docela strach, abych se tam vlastně pohodlně vlezl…. Poradíte mi, kde vybrat prostornou kvalitní vanu?
Odpovědět
@rouhacek mountfield, oddělení bazénů a teď vážně, každé lepší koupelnové studio má vystavené vany v showroomech a když jsme vybírali my, tak nás nechali si do vany vlézt, aby jsme si ozkoušeli pocit.
Odpovědět
Profilova fotka
@rouhacek Přesně jak píše doog já si vlezl do vany v siku až žena na mě řvala co dělám proč tam lezu že my někdo vynadá 😄 když jsem ji to vysvětlil tak si vlezla ke mě 😛 Vanu jsme pak objednali na eshopu kde byla zrovna nejlevnější , konkrétní typ Kaldewei Cayono duo 725 rozměr 180x80 cm. Napouštění přepadem, záruka 30let. Smalt.
Odpovědět
Máte pravdu, jezdil jsem hodně po montážích a kde byla vana, tak jsem měl problém tam dostat boky… Proto jsem pro sebe vybral vanu, která je široká a pohodlná i pro dva, protože má špunt uprostřed.
Odpovědět
Jakou vanu jste vybral? Nebo alespoň kde? Určitě bych se podíval.
Odpovědět
Článek se načítá
Vybral jsem vanu od Kaldewei, vyrábí je z opravdu kvalitní a odolné smaltované oceli, která je také plně recyklovatelná a to je v dnešní době opravdu dost důležité.
Odpovědět
@jarin1 A jestli mohu prosit, a jáká byla cena pak?
Odpovědět
Profilova fotka
@kotatko77 kupovali jsme ji s nozickami a i tím kompletním sifonem s napouštěním prepadem vše od Kaldewei a bylo to v listopadu 2021 a cena za komplet 25830 Kč. Jo je to drahý ale je to na doporučení od instalatéra. Uvažoval jsem vzít i náhradu toho sifonu třeba od alcaplastu kde bychom ušetřili cca 5000 Kč ale říkám si proč oželit 30 letou záruku na vše kvůli 5000 Kč.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?