Jaký by měl být spád podlahy ve sprše se žlábkem?

Dobrý den, žádám o radu jaký by měl být, co do praktičnosti, spád podlahy ve sprše rešené tzv. bezbariérovým vstupem, tedy podlaha z dlažby vyspádovaná ke sprchovému žlábku.? Řemeslníci, kteří nám připravovali podklad podlahy z betonu nachystali spád 3cm na 90 cm. Zdá se nám, že je to příliš. Žádám o radu, zda je tento spád vpořádku nebo příliš velký, pokud příliš velký tak co dělat - jak stav napravit, když je žlábek už zabetonovaný. Děkuji Tom.
Odpovědět
Dobrý den, nevím přesně kolik máme, ale určitě míň, 3cm mi přijdou opravdu dost. napadá mě to vyrovnat vylitím nivelitu?
Odpovědět
Problém je v tom, že žlábek je už zabetonovaný, tedy výška žlábku (rantlík, ke kterému se má dotáhnout dlažba) už je daná. Možná by se dala dlažba položit na rantlík, ale nevím zda by pod ni nezatékala voda. Další rešení, by možná bylo - udělat menší spád a těsně před žlábkem větší, ale nevím jestli by to vypadalo dobře.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
Profilova fotka
@tomas_f Originální přípravek ( spádová lišta ) - Je na 1 m vyspádovaná 12mm což je dostatečný spád který je doporučen pro sprchové kouty.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?