Je lepší klasické nebo závěsné wc?

Profilova fotka
Můžete mi prosím poradit jaké WC je lepší:-p ? Klasika nebo závěsné? Koukám že každý dává závěsné. Mám manžela který je údržbář a myslí hlavně prakticky, tak by mě zajímalo jestli se v případě nefunčnosti splachování dá k té nádobce co je ve zdi dostat. Máte tam nějaký otvor (dvířka) nebo se musí omlátit dlaždičky:-N ?
Odpovědět
1
2
6
Profilova fotka
ja se hlasim ke klasice - nemame zavesne a ani jsem po tom nejak netouzila. Zda se mi to zbytecne drahé a zádnou výhodu v tom nevidim
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, o závěsném WC uvažujem, vidím výhodu v tom, že v pohodě se pod ním vytírá a že je tam malé a velké splachování :-D Šetří vodu. S těma kachlíkama nevím, myslím, že to jde vyřešit nějakou deskou(jakoby dvířka), kterou v případě nutnosti můžeš odendat. =-)
Odpovědět
Profilova fotka
male a velke splachovani je i u klasickeho WC ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme závěsné. Líbí se mi víc a z praktického hlediska se pod ním dobře vytírá podlaha. Opravit se dá. Vysune se tlačítko, kterým se mačká spláchnutí. Za tlačítkem je obdélníček (velikosti toho tlačítka co se mačká při spláchnutí), kterým se dá dostat do nádržky.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme Viega, hodně lidí si dává Geberit. Tyhle 2.značky jsou dražší, ale jsou i levnější jiných značek. Do toho jsme, ale nechtěli jít. U Geberitu je prý údajně doživotní záruka....ale nemám to ověřené - jen z doslechu. Možná proto si je všude dávají i v restauracích.
Odpovědět
ja som za klasiku, no priatel sa zblaznil do zavesneho po mnohych rozhovoroch v mnohych obchodoch som sa predsa len nechala nahovorit na zavesne v obchode nam presne vysvetlili ako sa to opravuje a ide to naozaj vsetko opravit len cez ten otvor pod tlacitkom - ale moj nazor je taky, ze je to vsetko len o tom, co sa komu paci, nemozem povedat, ze zavesne je praktickejsie, lebo prave pod nim treba umyvat - ked wc stoji na zemi, nemate pod nim preco umyvat - pri upratovani obyvacky tiez nik nedviha skrine :)
Odpovědět
Profilova fotka
my budeme mít závěsné, o jiném jsme ani neuvažovali, vypadá to super, šetří to místo a ještě se to dobře uklízí, co víc chtít jinak k tomu otvoru...dávají se bud bílá/nerez dvířka anebo si můžeš nechat udělat kachličku na magnetech, jako to budeme mít my...v případě poruchy se kachlička vyndá a nemusí se nic bourat apod.
Odpovědět
marketko: žádná dvířka tam být nemusí, dostaneš se tam přes ten panýlek, na kterém jsou tlačítka na splachování. Jinak my normální WC nechtěli - za prvé se nám to nelíbí a hůř se to uklízí, protože musíš při vytírání objet záchod dokola a při závěsném ti nic nestojí v cestě :-)
Odpovědět
my volili klasiku ze dvou důvodů. . 1. cena, 2. když sedím na závěsným, mám dojem, že se to utrhne. Kamarádka už má závěsný opravovaný, mají ho upevněný v sádrokartonu a sádroš jim popraskal. Jedinou výhodu vidím v tom, že se pod ním dobře myje podlaha. Ale mě je jednou jestli to setřu na jedný a na druhý straně kolem, nebo celá pod ním....
Odpovědět
p_avlina: malé a vleké splachování je i u klasických WC. Ten čudlík na nádobce je taky rozdělen na dva, pokud si to teda takto člověk koupí....
Odpovědět
kstablova: to je divný, protože většinou má závěsný záchod takovou konstrukci na kterou se přidělává, není to zavěšené jen tak na zdi. No cenově je to jak který.
Odpovědět
Profilova fotka
no asi záleží, jestli si to člověk dělá sám anebo mu to dělá firma...jestil si to kámoši dělali sami na sadroš, tak věřím, že to není úplně ono
Odpovědět
Článek se načítá
dělala to firma. Bohužel.
Odpovědět
Profilova fotka
no tak v tom případě je to jednodušší...reklamace ;-)
Odpovědět
elis: no to se lehko řekně, těžko udělá. reklamovali, ale znáš to přece dobře, firma se hájí tím, že to přetěžovali, a nebo blbě používali atd atd. Prostě kecy. Stejně se to muselo opravit hned, jinak by to nemohli používat a fakt v paneláku druhý WC nemaj, takže radši si to nechali od jiných opravit a mají klid, než se s někým handrkovat.
Odpovědět
Profilova fotka
kstablova: no, jestli to nechají jen tak, tak to se pak nedivím, že se ty firma takhle chovají, když ví, že jim to projde....fajn, at si to nechají opravit jinou firmou, ale fakturu pošlou té první firmě k proplacení ;-)
Odpovědět
jééé, tak to je dobrej vtip. :-D Co já vím, tak třeba geberit u těch konstrukcí má nostnost tuším okolo 300 nebo 400 kg
Odpovědět
tak teď na to koukám na internetu a Geberit má dokonce i 450-600 kg (geberit.40)
Odpovědět
kacka: však říkám, že to byly kecy, ale to je jedno, prostě raději měli hned ten den opravenej záchod než se handrkovat. Naštěstí to nebyl můj problém, osobně bych to hnala klidně i přes ČOI nebo ligu spotřebitelů nebo soud nebo já nevím co, miminálně bych jim to znepříjmenila. Ale jak říkám, nebyl to můj problém a jsou jiný povahy, takže chtěli mít klid.
Odpovědět
já bych jim taky teď poslala fakturu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme také Geberit a jsme s ním spokojeni, zatím žádný problém nebyl (A snad ani nebude). Jinak u levnější závěsných WC pozor - mají všelijaké závěsné "velmi" kvalitní konstrukce. Tak si kamarád kupoval WC chtěl ušetřit a sotva konstrukci dovezli byla poškozená a za 2 dny dojela znovu a repeté, pak se naštval a hnal je a nakonec stejně koupil Geberit.
Odpovědět
tak tak...takovy záchod se používá nekolikrát denně - proto je dobré do něj raději investovat... ;-)
Odpovědět
My taky plánujeme závěsné WC - z důvodu výše zmíněné praktičnosti při úklidu ;-)
Odpovědět
Určitě doporučuji Geberit a myslím, že kovová tlačítka na splachování taky nejsou na škodu. Jen pozor jsou různé typy držáků pro upevnění mísy. My bohužel zbytečně koupili ten dražší.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
mirca36 • Dnes v 10:48 Ahoj všem, mám k vám prosbičku. Vy co teď stavíte, nebo přestavujete - poradíte mi značku závěsného záchodu? Rozhoduju se mezi Geberitem , Jikou a Sanitem. Ani nevím, jestli vše /tedy modul, mísu apod/ od jedné firmy, nebo jiný modul , jinou mísu apod. Jde mi o vaše zkušenosti s poruchovostí , hlučností a pod. Moc moc díky Mirka alcar • Dnes v 10:54 Ahojky, tak já bych radila určitě Geberit. Je to asi nej mezi všemi. Aspoň nám to říkal stavebník, co nám to montoval... A k tomu už si můžeš přikoupit jakýkoliv záchod. My měli Kolo panda a super... Ten Geberit je trochu hlasitější, ale napouštění trvá pár sekund... ;-) meduljeenka • Dnes v 10:54 - ahoj, my se na to chystáme až za rok, takže přímo osobní zkušenosti nemám....ale moji rodiče mají všechno od Jika a jsou spokojeni moc. Žádná porucha ještě nebyla a hlučnost je minimální, protože to je zabudovaný ve zdi a není to skoro vůbec slyšet ;-) mirca36 • Dnes ve 13:47 Právě že jsem slyšela dost chvály na Geberit s tím, že je trochu dražší než ostatní. Mě zase vodák doporučuje Sanit. A teď babo raď :-) . Ještě se zeptám, kupujete tyhle věcičky přes internetové obchody? Vychází to tam poměrně levněji, ale mám obavu ze solidnosti a záruky. My totiž ty záchody potřebujeme 3, takže koukám nějakou tu korunku ušetřit x-) meduljeenka • Dnes ve 13:59 jé, tak to ti neporadím....našim to dělala firma a nám bude v podkroví dělat koupelnu kamarád a bude to brát na svojí firmu. takže vůbec netuším. :-S kacka.va • Dnes v 16:05 zkus si to dát do vyhledávače, taková diskuze už tu někde je ;-) elitera • Dnes v 16:40 Já jsem přes net nakupovala téměř všechno vybavení do koupelny a v pohodě. U konstrukce na závěsnej záchod jsem se nakonec rozhodovala podle hesla "nejsem tak bohatá, abych si kupovala levné věci" a zvolila jsem geberit
Odpovědět
Díky moc za názory, takže opravdu asi půjdu do toho geberitu. Eltero prosím tě mohla bys mi dát tip na solidní inter. obchod. s tímto zbožím?
Odpovědět
Ono aj geberit su rozne typy podla toho aky WC mas a ci v byte ci na dome ci do steny ci do nadrabky ...atd aby si vybrala spravne :-)
Odpovědět
Profilova fotka
janetina, ano, já jsem se domlouvala nejdřív s instalatérem, kterej nám koupelnu dělal, a vybavení jsem si nakoupila na netu podle jeho pokynů. Mirca - IP
Odpovědět
to elitera a mirca 36: ano bud to kupovat naraz ja ma doma taky katalog geberitov a systemov od jiky...a je v tom aj financny rozdiel dost podstatny. Napriklad my budeme mat samostatne stojace klozety JIka mio ale s geberitom tam je cena o trosku nizsia a je v obvodovom mure..:) prijemne nakupovanie
Odpovědět
tiez sme dlhsie zvazovali ci zavesne alebo samostatne stojace... vyhral zavesny Geberit a nelutujem.. vystihli sme este skvelu akciu a od klasiky nas to vyslo len o nejakych 2-tisic viac...
Odpovědět
1
2
6
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?