Jsou do koupelny lepší lesklé nebo matné obklady?

Profilova fotka
Můžete prosím někdo poradit, jestli jsou lepší do koupelny lesklé nebo matné obklady? A taky jestli je dobrá tmavá podlaha...?? DĚKUJI ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lorrelai Kamarádka si nedávno nechala vyměnit dlažbu na wc z matné na lesklou, že prý to bylo moc náročné na úklid. A jestli tmavou nebo světlou, nevím. Máme nyní v koupelně světlounce šedou - tu už ne, určitě tmavší. Na novém wc máme světle modrou (tyrkys) a je tam vidět každé smítko...
Odpovědět
Profilova fotka
@lorrelai @migessska Záleží na tvrdosti vody, na tmavé je vše vidět a o to víc pokud je matná, na lesklé světlé je to v pohodě ;-) vlastní zkušenost....
Odpovědět
Profilova fotka
@lorrelai Tak já musím říct, že jsme naopak ze zkušenosti kamarádky šli do matného obkladu. Kamarádka si nechala dělat novou koupelnu a vybrali béžový a tmavě hnědý lesklý obklad a říkala, že obzvláště na tom tmavém lesklém je všechno vidět, ať určitě jdeme do matného. Máme matný tmavě hnědý a krémový obklad. Zatím se koupelna nevyužívá, ale podle úklidu po řemeslnících myslím, že na světlejším obkladu je vidět méně špíny, zaschnuté cákance vody apod. Lesklé věci (kromě chromu) nemám ráda, takže u nás nebude lesklé nic. Podle mě se to musí více leštit a starat se o to, než o matné povrchy, aby to "vypadalo opravdu čistě" :-)
Odpovědět
Profilova fotka
za mě matnou a nějakou tmavší (myšleno nikoli bílou, béžovou či pastelovou barvu) na podlahu. Mamka má světlou a je tam všechno vidět, Totéž naše světle oranžová, teď jdeme do takové pískové světle hnědé.
Odpovědět
@lorrelai Bydlela jsem v několika bytech, takže mám vyzkoušeno několik druhů obkladů a musím říct, že nejlepší je mozaika. Je jedno jak barevná (pokud není moc tmavá) V prvním bytě byla lesklá mozaika oranžová s šedou a doplněná velkoformátovým světle šedým obkladem. Byla absolutně bezúdržbová. Ve druhém bytě byl lesklý světle modrý strukturovaný obklad (jakoby vzor látky) a ten nešel vůbec umýt. V poslední koupelně máme matný béžový obklad s béžovou mozaikou je to taková ta hodně přírodní barva, ani světlá, ani tmavá. A není nic vidět. Ono ani tak nezáleží na barvě, jako na struktuře toho materiálu. To znamená, že pokud bude obklad jednobarevný bude tam víc vidět, než na šmouhatém materiálu, nebo mozaice, kde je povrch opticky roztříštěný. Logicky je ale méně vidět na světlém než na tmavém. Vodní kámen když zaschnou kapičky vody, má spíše béžovou barvu. Proto v naší poslední koupelně není nic vidět. Až budu opravovat druhou koupelnu půjdu do lesklé bílé mozaiky. Na té také není nic vidět.
Odpovědět
Profilova fotka
MOC VÁM VŠEM DĚKUJI ;-) Jsem ráda že vím něco víc...Zatím se přikláním k béžovo hnědé-s takovým jakoby ,,páskovým" vzorem. Tak uvidíme. Díky všem
Odpovědět
@lorrelai Tak to drzim aplce, asi do toho pujdu take, jelikoz betonova sterka je dosti financne narocna a to uz by proste neslo, kde vybiras obklady??
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslím,že co se týče matných a lesklých materiálů,tak každý má něco a na každém je něco vidět. A taky hodně záleží na vzoru. Naši mají dvě koupelny,jedna je béžovo hnědá. Podlaha je matná a obklady na zdích a okolo umyvadel jsou lesklé. Na zdích se to myje jednou za rok na Vánoce :-) -víc není potřeba. Okolo umyvadel byly občas vidět stopy od laku na vlasy,ještě když jsem tam bydlela já,lakovala jsem si je každý den. Druhá koupelna je z velkoformátových obkladů travertin-mramor,dva odstíny a tam na tom není vidět absolutně nic. Jediné,co mám teď i já a už v životě nikdy, je světlá podlaha. Zkušenosti mám se žlutou,světle modou,béžovou,krémovou.. Je na tom vidět všechno. Obzvláště černé dlouhé vlasy :-)
Odpovědět
My mame matnou protoze se mi tos strasne libilo ale uz bych si to nikdy nedala :-( kapky nejdou absolutne dolu je to fakt blbe na udrzbu no a nedrzi na tom prisavky :-P leskla je jednodussi pekne setres a je to ..
Odpovědět
Profilova fotka
Já si určitě vyberu dlažbu podle SIKO KOUPELNY. Tam jedině mají opravdu výběr a moc mě jich tam zaujalo, třeba sem se dívala na Koupelny Ptáček a tam se mi fakt nelíbila ani jedna.... Tak jako nejrvnější favorit BYLA tato kráska: ( první fotka) Ale teď jsem se zamilovala do této: (druhá fotka)
Odpovědět
@lorrelai lepší druhá, ta první je kýč.
Odpovědět
Profilova fotka
Ta první tu má ale divnou barvu-je hnědá...možná ej toto jiný odstín....Ale ta druhá stejěn vyhrává :D Díky
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lorrelai Řekla bych z vlastní zkušenosti, že nejlepší je světlý odstín obkladů v lesku. Aspoň teď to tak máme a je to nejmíň údržbové co jsem kdy zažila. A to máme vodu děsně tvrdou. Rodiče měli dřív lesklé tmavě zelené obklady a to byl děs. Absolutně každá kapka na tom byla vidět. Tchýně má zase bílo-modro-béžovou koupelnu matnou a taky příšerné. Jednak jsou kachličky lehce strukturované a v tom se všechno drží a taky jsou všude vidět tmavé vlasy a prach. Zvlášť na té modré.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Přírodní skvrnité barvy, resp. obkladačka s barevným přechodem - ty jsou bezúdržbové. Bezúdržbové budou i všechny možné mozaiky, ačkoliv u těch je nevýhodou moc spár. Podlahu lépe tmavou, mj. i kvůli spárovačce, ta se špiní nejvíc. https://www.sanita.cz/administrace/ga...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Jinak trochu mimo OT. Doporucuju udelat obklady jednoduche a.decentni bez zbytecny prouzek a ozdob. Hoodne rychle se to okouka. Barvy pak muzete.menit doplnky :-) obklady jen tak nevymenite
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Pořád nejsem moudrá, zda je lepší lesk nebo mat, každý tvrdí něco jiného :-S . Pokud chci tmavší obklad k vaně, kde se bude převážně sprchovat, bude lepší mat, lesk, nebo ideálně pololesk?
Odpovědět
Měla jsem mat i lesk. V novém bude lesk.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 1 roce
@lorrelai A ta je taky ze SIKA?
Odpovědět
Já mám dlaždičky v matu a jsem spokojená, mám je do šedé barvy, a na podlaze mám o trochu tmavší dekor a líbí se mi to :-)
Odpovědět
Já mám lesk, a nestěžuju si :) podle mě záleží hlavně na tom aby se dlaždičky líbili vám :-)
Odpovědět
Mám matnou bílů a matnou tmavě šedou a nemůžu si stěžovat. Tedy hlavně na tu bílou, tmavou ve sprcháči stíréme stěrkou, takže vypadá pořád božsky:)
Odpovědět
Profilova fotka
Možná, že až tak nezáleží, jestli leskou nebo matnou ale spíš odstín té barvy a taky vzor. Jestli bude tmavě hnědá (ať už lesklá nebo matná) a třeba nějaká prskaná/žíhaná/proužkatá tak to bude mnohem lepší než čiště hnědá. Přítel chtěl všude doma tmavou podlahu. Jednoznačně jsem mu to zavrhla. Moc se mi líbí, ale podle mě je pro nás hůř udržovatelná. My jsme oba blonďáci, tak i proto máme podlahu světlou. Obklady i dlažbu máme matnou do bíla takovou žíhanou. Zatím nebydlíme, takže reálně neřeknu, ale myslím, že na obkladech nepůjdou vidět třeba zaschnuté kapky. Kdežto na lesklé čistě bílé/béžové si myslím, že by šly vidět.
Odpovědět
Profilova fotka
@magie83 Přísavky nedrží na ničem, ty jsou na houby :-p ;-)
Odpovědět
Taky se přimlouvám spíš za světlou barvu a vzorování, měli jsme tmavohnědé matné a byla na tom vidět každá kapka, vypadalo to hrozně. Když jsme rekonstruovali, vybrali jsme takovéhle https://eshop.dipro-koupelny.cz/obkla... není to úplně dobře vidět, světle zelinkavá se "šmouhováním", koupelna vypadá větší, kapky na tom nejsou vidět.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?