Kam byste dali pračku a proč?

Ahoj, přemýšlím, kam umístit pračku. Mám několik možností, ale ani jedna mi nepřijde jako nejlepší řešení. Budu ráda za jakékoliv vyjádření, pozitivní i negativní :) 1) Dát pračku do přízemí do technické místnosti. - nevýhody - špinavé prádlo budeme odkládat nahoře v patře v koupelně, pak ho snášet dolů na vyprání a opět nahoru na uložení do šatny. 2) Udělat v patře vedle koupelny malou prádelnu ( s tím, že by pak byla o to menší koupelna), kde bych měla pračku se sušičkou a koše na špinavé prádlo - nevýhody- menší koupelna, přenášení prádla z koupelny vedle do prádelny. 3) Pračku nechat v patře v koupelně - nevýhody- pračka a sušička bude v koupelně působit rušivým dojmem ( odložení pracích prostředků, kolíků, žehličky, nějakého kyblíku, lavoru atd.) Pokud pračka dopere a někdo se bude koupat, tak budu muset čekat. V koupelně bych i žehlila ( pračka a sušička by byly vedle sebe, takže na ně bych si dala pracovní desku), takže pokud by se někdo chtěl koupat a já žehlit, tak bych musela počkat. Pokud pračka v patře vyteče, tak to asi nebude moc dobrý, protože v koupelně nechci kanálek. V prádelně by mi nevadil. Navíc by mi asi v koupelně vadilo i suché prádlo v koši, které bych třeba nestihla vyžehlit.
Odpovědět
@sallinka17 ahoj. my máme menší byt a i přesto jsme si udělali menší komoru na odkládání vysavače, umístění bojleru, kýbl, koště atd... a mimo jiné také pračka a koše na prádlo. Super! Takže doporučuji zmenšit koupelnu a umístit menší komoru. Navíc taková "bordel místnost" se hodí i na jiné věci než jen pračka. Špinavé prádlo nám nesmrdí v koupelně, vyprané nevlhne, pračka nikoho neruší v relaxaci ve vaně a ani vizuálně... já jsem naprosto spokojená a to naše "komora" má 75 cm x cca 2 m.
Odpovědět
@sallinka17 My mame tiez poschodovy dom a pracku so susickou dole v technickej (tam mam stale aj rozlozenu zehliacu dosku, susiak na dosusenie veci a vychod von, keby som mala potrebu nieco susit von- zatial ale neprisla :-)). Mne to takto vyhovuje najviac, lebo pracovna nie je len pracka a susicka, ale komplet prislusenstvo k tomu, ktore zaberie vela miesta. Zatial sice vsetci pouzivame kupelnu na prizemi (horna nie je este hotova) takze pradlo nosim len hore, ale nie je to nic hrozne- spravim to len raz za par dni, ked sa ho nahromadi viac. A je celkom prakticke mat po ruke par cistych veci aj na prizemi, hlavne pri detoch, nemusim zakazdym behat po nieco hore do skrine, ale staci zajst do technickej a vacsinou tam najdem to, co prave potrebujem :-)
Odpovědět
Volila bych variantu č. 1, ale zkusila bych i udělat z koupelny takový ten shoz na špinavé prádlo.
Odpovědět
Mela jsem pracku dole a bylo to peklo, porad jsem jen prenasela pradlo, ale mame tedy 3 deti. Takze v novem dome mam malou pradelnu vedle koupelny, v koupelne bych pracku nechtela, pokud to jde.
Odpovědět
@sallinka17 1./ Pořiď si shoz a zůstane ti jen "problém" s vynášením čistých věcí. 2./ Co to znamená "menší koupelna"? "Velká" koupelna přece není potřeba, pokud se do ní vejde všechna sanita, co v ní chcete mít. Přenášení prádla asi tak 2 m z koupelny do prádelny je problém? Nevím, s kým bydlíš, ale já stejně musím vždy posbírat kdejaké špinavé prádlo všude možně po domě, takže představa, že ho každý člen domácnosti nechá v koupelně, která je vedle prádleny, je boží. :-D 3./ Sama sis odpověděla - tohle pro tebe není řešení. Já mám pračku v přízemí, protože nejraději suším prádlo venku na sluníčku. Proto ji nemám v patře, protože nosit kýbl plný mokrýho prádla z patra by bylo horší, než vynášet suché prádlo do patra. :-) Koš na špinavé prádlo je v horní i spodní koupelně. Chybí mi jen shoz, který mě v době stavby domu nenapadl, bohužel. A nežehlím, takže o problém míň. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@soleilll souhlasim.jen me teda shoz napadl, ale nebyl prostorove realizovatelny:-/
Odpovědět
Profilova fotka
Já osobně bych se přikláněl k variantě mít všechny tyhle věci v technické místnosti. Nám to takto vyhovuje. Myslím, že nošení prádla k pračce by nemusel být takový problém, teda pokud neperete pro regiment :-). V technické místnosti budete mít klid a místo na vše co jste tam chtěla dělat a nebudete muset čekat a omezovat se někým v koupelně.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme pračku v technické místnosti a v koupelně nemáme koš na špinavé prádlo. Máme takovou tu skříň s vyklápěcími koši, ale máme ji také v té technické místnosti. Děcka i manžel se naučili špinavé prádlo nosit tam, tak to mám po ruce. Ve spodní části skříně mám to špinavé prádlo, mám ty skříně dvě, takže 4 koše a v horní části skříně mám ložní prádlo, ručníky a v té druhé čistící prostředky a různé blbosti. Takže jsem využila místo. Skříň je super, je úzká, ale vysoká, takže nezabírá moc místa.
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít v dolní koupelně pračku, sušišku, pultík na skládání atd. a nějaké skříně na koše apod. Dolní koupelna je v podstatě "technická" místnost s wc. Schoz se ještě úplně nezavrhnul ale myslím, že bude stačit, že nahoře bude mít každý svůj košík a co si snese dolů to mu vyperu ;). Děti už nejsou mimina a starají se o svoje věci. Technickou máme skutečně technickou - kotel, dřevo, akumulačka, tam se mi nic z "prádelny" nevejde. Ale pokud vám ano určitě si to dejte tam. V létě se dá prádlo sušit i venku a z přízemí je to přeci jen kratší :). A když vymyslíte navíc i schoz tím líp!
Odpovědět
Já bych si to asi dala do koupelny, jsem na to zvyklá, ale pokud je možnost mít prádelnu tak bych ji určitě dala do prádelny :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?