Kam se žebříkem v koupelně?

Ahoj, prosim vas, kam byste dali zebrik v koupelne? V projektu ho mame pod oknem, manzel ho nechce u wc, pry radsi za dvere vedle umyvadla. Zmenili byste nejak tu koupelnu? Dekuji za rady
Odpovědět
1
2
jo změnil, necpal bych tam záchod, umím si představit lepší věci, na který se dívat, když se naložim do vany jak záchodovou mísu...
Odpovědět
Já jsem rozhodně pro 2 hajzlíky v každým domě .. A jestli není nikde jinde místo, tak se hold nedá dělat. Tato koupelna je přímo projektovaná na toto uspořádání, moc prostotu pro změnu tam tedy nevidím :-)
Odpovědět
@plaintruth Přesně tak, popravdě nerozumím trendu cpát do každýho baráku 2 WC. Ano, pokud tam bude bydlet 6-členná rodina a budou často ve velkém počtu doma, proč ne. Ale ten barák musí být prostě větší, a určitě je lepší mít ty WC samostatné, než spojené s koupelnou.
Odpovědět
Kdyz chlap blokuje hodinu wc, tak se druhe wc celkem hodi :-) bohuzel jinde misto uz neni...
Odpovědět
@mandy26 a když chlap blokuje hodinu WC a ženská dvě hodiny koupelnu, kde je druhý WC, tak je to druhý WC stejně úplně k ničemu... :-D
Odpovědět
@plaintruth tak to u nas nehrozi ;-)
Odpovědět
Dali byste treba mezi wc a vanu pricku?
Odpovědět
@mandy26 nedal, zed nebo mísa je už asi celkem jedno... :-D ..navíc bakterie ze záchodu to nijak nezastaví...
Odpovědět
Profilova fotka
Wc tam nechte, jestli to vyjde postavte tam oddělovací stěnu z Ytongu. Žebřík ale logicky patří pod okno+které je počítám až nahoře. Vedle umyvadla může být, ale pak už není kam dát skříňku a to by mi přišlo škoda (tu si před WC určitě nedáte. Jinak je to skvěle využité.
Odpovědět
@tulda27 prave, te skrinky je skoda, ale manzel proste nechce rucniky vedle wc :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@plaintruth my koupelnu sdílíme i když tam WC není, blokovat jí dvě hodiny to mi hlava nikdy nebrala jsem hotová za 5 min (mezitím si kluci kolem mě čistí zuby) a manžel si na můj vzhled nestěžuje 😂.
Odpovědět
@tulda27 Žebřík určitě "logicky" nepatří pod okno, minimálně z fyzikálně/teplotního hlediska určitě ne.
Odpovědět
Článek se načítá
Vymazat wc v koupelně... Vanu posunout dolů, umyvadlo nad vanu a zeď dát rovne u toho byvaleho umyvadla a tam dát žebřík, přesně takhle to budu mít já a pošlu fotku vecer
Odpovědět
Profilova fotka
@skunkos a to proč? V koupelně se termika chová jinak? Navíc tady jinde místo není.
Odpovědět
Profilova fotka
@mandy26 a to okno je vysoko a dům ještě nestojí (zejména odpady?)
Odpovědět
@tulda27 nestoji, zatim je vsechno jen na papire :-)
Odpovědět
@melin6 takze bez wc..
Odpovědět
@tulda27 Jak jinak?
Odpovědět
Posílám pro inspiraci, máme taky mrnavou koupelnu, ale druhý záchod prostě chci. Není nad to se v klidu vy***t, bez toho aby někdo otravoval za dveřmi :-D :-D :-D
Odpovědět
@mandy26 ani se manželovi nedivím, že nechce ručníky u WC, nechtěl bych si představovat při každým utírání čehokoliv, jak si tam matlám koliformní bakterie z toho, co se produkuje obvykle do wc...
Odpovědět
@mandy26 já bych záchod dala tam, co je teď sprcháč, aby byl víc zastrčenej. Sprcháč bych zrušila, místo toho bych trochu zvětšila vanu a dala k ní sprchovou zástěnu, takže by plnila obě funkce - koupel i sprcha. No a tím vám vybyde místo na žebřík i na větší skříňku.
Odpovědět
@plaintruth stačí naučit rodinu, aby před splachováním zavřela dekl. A každopádně ty koliformní bakterie máš v daleko větším množství na ručnících od toho, jak si do nich utíráš tělo, aerosol při splachování rozšíří do prostoru nula nic.
Odpovědět
@llama máš odkazy na studie? já se přiznám že ne, ale četl jsem je a mluví přesně o opaku, než tu píšeš, dekl neutlumí z aerosu prakticky nic, koliformní bakterie na ručníku fakt nejsou utíráním těla po umytí a to kterékoliv části a pokud ano, tak se ten člověk neumí umýt ;-)
Odpovědět
@plaintruth jsem četla studie, kde dělali stěry z rukou pracovníkům ve zdravotnictví, kteří si ruce mejou a dezinfikujou furt - stejně na nich maj milijón humusů. Můžu pohledat. Prostě běžným mytím ani krátkodobým ošudláním dezinfekčním přípravkem bakterie fakt nezničíš. Jinak v rámci rodiny absolutně nemá smysl šíření střevních bakterií vůbec řešit. Když jste zdraví, tak to, co se tam šíří, je normální střevní mikroflóra. No a když je někdo z vás nemocnej, tak to ti ostatní stejně běžným kontaktem chytnou. Zcela bez ohledu na to, jestli je ručník pod vlivem záchodového aerosolu, nebo ne. Jedině dezinfikovat furt a všechno, ale to málokdo dokáže reálně dodržet.
Odpovědět
@llama kromě deklu (který sám o sobě ale nestačí) je nutné přinejmenším si umýt ruce mezi utřením se a spláchnutím.
Odpovědět
@ookami_hime teda nevím, jak ty, ale já osobně se utírám tak, abych rukama do kontaktu s fekáliemi ani s kůží zadnice vůbec nepřišla. Jako nehoda se stane, to je jasné, ale běžně se to neděje. A hlavně jak píšu výš: vlastní bakterie nebo bakterie v rámci rodiny nemá smysl řešit, stejně jsi s nimi v kontaktu furt.
Odpovědět
Něco jiného jsou veřejné záchodky, samozřejmě.
Odpovědět
@llama :-D ..nemá cenu řešit ..promiň, ale asi nejsem podobného ražení, abych si dobrovolně utíral bobkama obličej, ale pokud to nepovažuješ za problém, tak ok, každý jsme jiný...
Odpovědět
A každopádně zdaleka nejvíc toho fekálního aerosolu se vytváří, když si tu řiť sprchujete. To se dělá opravdu jemný aerosol, který se dostane všude. Nějaký spláchnutí je proti tomu prd, to jen šplouchne a aerosolu je minimum.
Odpovědět
@plaintruth chceš něco vědět? V poslední době se v medicíně prosazuje to, že se miminům po císaři opatle obličej a pusa vaginálním sekretem matky. Pomáhá jim to vytvořit zdravou střevní mikroflóru, bez toho mají prvních pár měsíců koliky a tak. Stejně tak u dospělých u některých střevních onemocnění se provádí takzvaná fekální transplantace - aplikují se jim do tlustého střeva bakterie z výkalů zdravého dárce. Zdravé střevní bakterie jsou potřeba, bez nich nemůžeme žít. Prostě bobkama si obličej neutírám, ale ani se nehroutím z představy, že kolem mě ve vzduchu lítají bakterie. Bakterie je kámoš. Jiná věc jsou ty veřejný záchodky, kde nevím, kdo tam byl a kterou žloutenku zrovna měl.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?