Kamenný koberec do koupelny - máte zkušenosti

Uvažujeme, že dáme do koupelny kamenný koberec - na podlahu a do sprchového koutu. Máte to prosím někdo doma? Jaké s tím máte zkušenosti? Je to tam vůbec vhodné? Případně jakékoli fotky a rady potěší ;-)
Odpovědět
Zdravím. Nedoporučuju, rozhodně ne, pokud máte tvrdou vodu, a pokud ho i tak budete chtít, nenechte si aspoň vymluvit úplně hladkou variantu, jinak se vám bude špatně udržovat ... My si ho dali do koupelny a na wc, téměř hladkou variantu (čistě krémově bílý) od piedry, a když pominu to, že se prostě dobře neudržuje, tak máme hodně tvrdou vodu, a když se nacáká na ten koberec, tak ten nám od toho chytil nějaký odporně naoranžovělý nádech, podtón, vůbec to nejde ničím vyčistit, už mu to zůstalo a pomalu se to spíš zhoršuje ... Budeme v brzké době předělávat asi na litou podlahu. Taky jsem ho moc chtěla a prosadila si, ale byla to chyba, my jsme z něj nešťastní, podlaha v koupelně vypadá permanentně jako špinavá ...
Odpovědět
Já mám stejný názor jako @ellesarka. Máme ho navíc v kuchyni i na chodbě. Nikdy víc, budeme na něj lepit dlažbu, vyhozené peníze. Už bych si ho nikdy nikam nedala. I přesto, že ho máme zalitý plničem, tak není stoprocentně hladký, a když bych ho chtěla úplně zalít stálo by to další dardu peněz. Jediné co, tak je příjemně teplý a trochu masážní :-)
Odpovědět
Teda :-o taky jsem o tom přemýšlela, poprvé jsem se s tím seznámila v Jak se staví sen a úplně mě to nadchlo... snad přispějou i další, aby bylo více recenzí. Tvrdou vodu máme šíleně, tak bych asi plakala :-/ dále jsem o tom přemýšlela na terasu... tam s tím zkušenosti máte?
Odpovědět
Děkuji za zkušenosti. Pravděpodobně si to rozmyslím. Naši to mají právě na chatě jako terasu a přišlo mi to jako zajímavý nápad i do interiéru. Ale je fakt, že to bude asi složitější na údržbu než dlažba. Tak to necháme asi jen na zahradu :-) Jako venkovní terasa je to opravdu super - už ji tam mají asi 3 roky a vypadá furt stejně. A to je zakrytá jen do půlky. Chůze na boso je příjemná, na sluníčku se to nerozpaluje, tak jak dlažba. A co vím, tak ji maximálně zametají. Jinak se dá použít "vapka"..
Odpovědět
Profilova fotka
@mon_luk @janiia Naši mají koberec na terase a je to super. Mají ho už cca 3 roky a myslím, že to bylo nejlepší rozhodnutí. Já ho chtěla také do koupelny do sprcháče a na stěnu, ale nakonec jsem si to rozmyslela právě kvůli té údržbě.
Odpovědět
Díky :-) já mám právě v hlavě plán, že se ta terasa časem zazdí, udělá se nová místnost, kam přesunu kuchyň (přestala mi vyhovovat společně s obývákem) a u toho kamenného koberce jsem si říkala, že by to pak mohlo v tý kuchyni být... nebo to už je blbý? Naživo jsem to nikdy neviděla, jen v tý telce :-|
Odpovědět
Má to trochu strukturovaný povrch - úplně zalitý, aby to bylo hladký už nevypadá tak pěkně a asi to bude i o dost dražší a aby to neklouzalo, tak to chce myslím speciální protiskluzovou úpravu - ale to jen předpokládám. Každopádně do kuchyně jako podlahu bych to opravdu nedávala - nechtěla bych z toho zametat ty drobky :-) (na vysávání je to samozřejmě jedno). Mě láká představa ve sprchovém koutě a max. v kuchyni místo obkladu na stěně mezi skříňkama.
Odpovědět
TAky bych si to nedala, známá má na schodech venku a na údržbu děs, je to hnustné, ve spárách binec, zažloutlé....a vapkujte si schody až ke dveřím a fasadě. V interieru jsem to taky viděla jen v TV a když na podlahu vysypali mouku tak paní těch 10cm čtverečních urputně zametala asi minutu a stejně to nebylo úplně zametené a to tvrdili, že je to dokonale hladké :-). Byla jsem si na to sáhnout i v obchodě a opravdu ne, neni to úplně hladké a rovné, navíc, aby to neklouzalo, tak je to tak zvláštně "lepivé"/přilnavé-nevím jak to vyjádřit, prostě podle mě se to bude špatně udržovat.
Odpovědět
Profilova fotka
ja jsem to chtela do walk in sprchace, ktery bude jen vysterkovany a zase tak pitomej napad se mi to nezda. Rozhodne nechci uplne hladky, at z toho ty kaminky vycuhujou - to beru jako masaz nohou, kdyz se budu sprchovat :-)
Odpovědět
@mr_falko Mě se to taky nezdálo vůbec jako pitomý nápad, proto ho taky máme, že jsem si ho obhájila a prosadila (přítel moc nadšen nebyl) :). Ale jak říkám, za nás už nikdy více kamenný koberec do interiéru, asi si na to každý musí přijít sám :), taky jsem se nenechala zviklat ;-).
Odpovědět
My jsme při rekontrukci použili přesně tenhle kamenný koberec, jednou to viděla v pořadu v TV a právě tím i obkladali zdi a mě to opravdu nadchlo za mě jedině do toho :) je to opravdu designový kousek :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Je potřeba rozlišovat interiérový a exteriérový koberec - ten venkovní je prodyšný, jako cedník, takže se čistí wapkou nebo deštěm a všechno proteče do země. To bych třeba viděla jako použitelné u toho sprcháče. Ty interiérové se zalívají vrstvou, zase kvůli tomu, aby byly neprodyšné, takže mají i úplně jiný vzhled, než ty venkovní. Za mne teda do interiéru spíš jako dekorace na zeď, než na podlahu. V každém případě - přirozenou vlastností pryskyřice je žloutnutí na světle (není to nijak závislé na tvrdosti vody), takže to chce povrch ještě ošetřit vrstvou nátěru jiného materiálu, které zmírní tu barevnou změnu. Každopádně s bílou barvou kamínků bych to zásadně nedoporučovala, to musí být za rok vidět brutálně. A venku si zase dejte pozor na stíny, zůstane světlý pod nábytkem, květináčem nebo slunečníkem, když ho nebudete stěhovat.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?