Kde všude obložit koupelnu?

Ahoj všem. Název tématu je možná trošku legrační, ale asi nejvíce vystihuje můj dotaz. Přikládám plánek koupelny a chci se zeptat, jak byste rozvrhli obklad - moje představa je, že by byly obložené jen stěny u umyvadla a boční přilehlá u sprchového koutu (pochopitelně sprcháč, ten bude vyzděný ze strany od umyvadla), ale na tu zeď navazuje výklenek, kde bude umístěná pračka a sušička, takže dotaz zní - obložit to až do rohu, jakoby za bok pračky, nebo obklad "useknout" před výklenkem? Pračka a sušička budou jakoby schované... Jinak mám vybrané obklady Rako Textile slonová kost s tím, že by byl světlý obklad asi tři řady, pak dvě řady dekoru a nahoru zase světlý a vnitřní část sprcháče by byla celá v dekoru :)
Odpovědět
Zdravím, já bych obložil jen sprcháč, nic víc. Nikde jinde nevidím smysl, pokud dáte barvu vhodnou do koupelny.
Odpovědět
@1karel1 Ale tak ten obklad má i estetický význam, rozhodně do něj půjdeme :)
Odpovědět
@maroussia Má a taky uklízecí :)
Odpovědět
Jenom tam, kde je to třeba - sprchu a umývadlo. Přijde mi, že bez obkladů je prostor mnohem vzdušnější a koupelna působí větší. A navíc nenávidím umývání obkladaček a můžu si kdykoliv měnit barevné ladění koupelny.
Odpovědět
@inkajanakova Takže nedávat třeba ani jakoby vedle sprcháče? Myslím tam, co už nebudou dveře ze sprchy.
Odpovědět
@1karel1 Jasně, ale zase mám dvě malé děti a když vidím, kam všude se dostane zubní pasta.. :D Kolem umyvadla otírám denně a to ostatní stačí podle potřeby :) Čímž myslím, že budu radši otírat obklady než malbu.
Odpovědět
Proč dál? sprcháč je zavřený, když ho používáte. Klidně bych obklady ukončila na hraně sprchového koutu. Taky to tak máme, máme jenom závěs a cákance nikde nejsou. Kolem umyvadla určitě, nejméně po zrcadlo. Jestli ten obrázek trošku odpovídá, tak bych místo té horní skřínky dala raději širokou spodní, na ni umyvadlo, obklad tak po zrcadlo a dost. A zrcadlo bych dala do rámu ze stejného materiálu, jako bude ta horní deska na skřínce. Je to elegantnější, když je to komplet. Ideálně bych šla vzhledem k tomu obkladu do bílé nebo do dřeva.
Odpovědět
@inkajanakova No je právě to, co řeším nejvíc - přeci jen, v koupelně se dost nacáká i při běžném provozu (a manžel je tak vysoký, že když se sprchuje, tak voda přeletí i přes horní hranu dveří sprcháče... :D ). No ale asi to zkusíme obložit nějak tak do půlky zdi..
Odpovědět
A nebylo by tedy lepší zkusit sehnat nějaký vysoký sprcháč? Míním tím dveře, snad by se to dalo. Anebo, pokud je opravdu tak vysoký, dala bych asi raději závěs těsně pod strop, ty se dělají dost dlouhé, abych nemusela po každém jeho sprchování vytírat. Já už na všechno hledím spíš z pohledu co nejjednodušší údržby. Takže skleněný kout je sice krásný, zejména takto z čirého skla, ale čistit to, aby na něm nebyly kapky, a ještě muset co chvíli utírat koupelnu, tak to ne.
Odpovědět
@inkajanakova No tak na zemi to naštěstí moc není, ale schytají to právě okolní zdi a někdy i strop... hm, tak to by ta koupelna musela být obložená ze všech stran :D Na vysoké dveře se podívám, díky za tip. A co se týče údržby, pro mně je ideál zeď a závěs :)
Odpovědět
taktéž bych hobložila jen sprchový kout, jinde není třeba
Odpovědět
@maroussia Tak dejte zed a závěs a je hotovo, v domě budete bydlet vy, na nikoho jiného bych se neohlížela, projektant v tom bydlet nebude, a uklízet to taky nebude
Odpovědět
Článek se načítá
Obložila bych pouze stěny sprch. koutu a část za umyvadlem. Máme to takto v podkrovní koupelně s tou výjimkou, že místou sprch. koutu máme vanu a naprosto to vyhovuje.
Odpovědět
@inkajanakova To byl spíš vtip s tím závěsem :)
Odpovědět
@petrazelhoty Asi to tak dopadne - uvidím, co na to manžel :)
Odpovědět
Profilova fotka
koukám, že jsme asi divní, my obkládáme koupelnu celou a až do stropu - máme to i ted a nedokážu si představit koupelnu bez obkladu - hole nabarvené zdi mám všude v domě. v koupelně nemáme okno - tak pára je lepší obklad
Odpovědět
@hbboy To ze si to neumis predstavit neznamena, ze to tak nemuze byt. Kazdy at si to udela jak chce.
Odpovědět
Profilova fotka
no to jo, ale zároveň to může být až ke stropu - také varianta -)))
Odpovědět
My máme obloženou koupelnu až ke stropu a strop máme sádrošem s bodovkama... :
Odpovědět
@hbboy @janinka49 Tak my máme současnou koupelnu obloženou celou - ale ne do stropu, krom sprcháče jsou obklady jen cca do poloviny výšky a ve srpcháči samozřejmě až skoro nahoru, ale je maličká a všude je něco, tady budou vlastně dvě stěny zcela volné... tak vymýšlím varianty, aby to bylo praktické i pěkně vypadalo.
Odpovědět
Chystáme rekonstrukci koupelny a taky nechci obklad všude. Prozatím plánuji obložit do výšky cca 2m zdi ve sprcháči a kolem vany. Ostatní, tzn. zeď s umyvadlem, výklenek wc atd. dámě jen do výšky cca 1.2 m. U vás si to také tak dovedu představit. Tzn. obklad na celou zeď jen ve sprcháči a jinde to udělat třeba jen po ty dekory. Tzn. 3 řady jednobarevné, 2 řady dekoru a konec. Ve sprcháči pak pokračovat i nad dekorem. Já osobně bych dala i vrch ve sprcháči jednobarevný. Ale to je otázka individuálních preferencí, já mám raději "jednobarevnost" :-)
Odpovědět
@haniani To je dobrá poznámka s tím dekorem, to mi nějak nedošlo, že to budu muset přizpůsobit i tomu... teď máme obklady jednobarevné a obložené zhruba stejně, jako vy - taky jen cca do půlky krom sprcháče. Určitě bych chtěla mít jednobarevný i nad tím dekorem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?