Koupelna bez jediné spáry, tzn. bez dlažby a bez obkladů

Profilova fotka
Renovace koupelny u nás zatím není na pořadu dne, ale už nyní chci sbírat inspiraci. Nejdůležitější pro mě je to, aby tam nebyly žádné dlaždičky a obkladačky. Vždyť jsou i jiné možnosti. Máte to někdo taky tak?
Odpovědět
@jajulin Nemáme to tak, ale moc se mi líbí marocký štuk. Jen cenově je to trochu náročnější. Vypadá to asi takto - barvy mohou být různé.
Odpovědět
Náááádhera, jsem taky pro ,koupelna bez obkladů nemá chybu. :-) :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
mě zaujalo pandomo betonová stěrka, chtěla jsem ji na schody, nakonec budou dubové, protože to hodně klouže, ale co nám ukazovalli vzorek, moc se mi to líbilo @jajulin
Odpovědět
Profilova fotka
@jancip @l_baruska My právě máme v návrhu koupelny benátský štuk na zeď a pandomo stěrku na podlahu (viz moje album Vizualizace). Ale když brouzdám po netu, tak zjišťuji, kolik je možností - omyvatelné barvy, litá pryskyřice, dokonce i linoleum může být v koupelně. Tak by mě právě zajímalo, kdo má s čím jakou zkušenost.
Odpovědět
@jajulin Vypadá to dobře...pandomo stěrku neznám, musím se na to podívat.
Odpovědět
@jajulin Aha, tak znám...muž na to chtěl kupovat stroj, ale to je ve hvězdách....Neklouže to?
Odpovědět
Profilova fotka
@jancip na to se kupuje stroj??? Měly by to dělat firmy s certifikátem. Ale moc toho o tom nevím, ani jsem to naživo neviděla, tak nevím, jak je to kluzké.
Odpovědět
@jajulin No, on to chtěl taky do firmy na rozšíření služeb....soukromé osobě se to určitě nevyplatí. Ale jak jsem psala, to je ve hvězdách.
Odpovědět
Profilova fotka
@jancip ajóóó, už chápu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@jajulin Pandomo na podlahu?? Toho bych se hodně bála...raději epoxid či tak...litou podlahu..
Odpovědět
Profilova fotka
@jajulin Mrkni mi do albíčka...spáru tam tedy mam to jo,ale je to skleněná mozaiku ...a obkladové pásky pásky z cihel..
Odpovědět
Profilova fotka
@helik007 proč by ses bála dát Pandomo na podlahu? Vždyť je to podlahová stěrka, tak na podlahy asi patří :-). Právě jsem viděla fotky, že se to dává i do obchodních center a jiných veřejných míst, protože to snese velkou zátěž. Na Tvou koupelnu jsem koukla, ale asi máme každá jiný vkus :-).
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@jajulin To,že máme všichni rozdílný vkus je dobře a tak to má být:))) já Tě neprosila o pochválení koupelny,měla jsem za to,že je řeč o bezdlaždičkové koupelně:))) tak já mam místo marockého štuku-či benátského na zdích jinou stěrku:)))od jiné firmy....ptala jsi se na to zda to tak někdo má,ne,bezdlaždiček....tak máš 20 obrázkú z netu a jeden real:)))Jinak záleží zda vanu či sprcháč a tak...Jinak Pandomo je stěrka jistě,ale asi jsi už viděla jak je to po 3 letech používání...hele,můj byt to neni,dej si to třeba na balkon...ty jsi se ptala na názor:))) Ale máš to krááásně navržené:))Už se těším na reálné foto:))) @jajulin
Odpovědět
@helik007 Jak ti ta stěrka drží? jestli je odolná drobným úrazům. Taky bych chtěla stěrku, ale tchýně mě odrazuje, že je to moc měkké a hned se v tom udělá důlek...
Odpovědět
Profilova fotka
@blanciii Neudělá se v tom nic a je to voděodolné,mam přítele kachnu a pokaždém spršení jsou ty zdi mokré a ani se to nehne:))
Odpovědět
@helik007 super, nakonec jsem zjistila, že je to v jednom baráku, kde dělal tchán stavební dozor a právě jim do toho rýpnuli deskou nebo něčím, když montovali kuchyň a šlo to opravit, ještě se tam pojedeme podívat. Na podlaze máš co? Tam mají v koupelně plovoučku a to mi příjde divný...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Ráda bych obnovila tuto diskusi. Má někdo nějaké foto nebo zkušenosti z vlastní realizace "bezkachličkových koupelen"? A jaká je spokojenost?
Odpovědět
Profilova fotka
@jancip U nás to bude teď aktuální. Obě koupelny bychom chtěli rekonstruovat najednou, nejlíp někdy o prázdninách. Zatím trvám na tom, že chci bez kachliček, i když to na organizaci bude o dost náročnější. Teď práve vybíráme materiály, které použijeme. Jestli se mi splní sen o bezespárové koupelně, tak se určitě podělím o zkušenosti :-).
Odpovědět
@jancip Spokojenost maximalni. Na podlaze vinyl, na stenach strukturni omitka vymalovana latexem, ve sprchaci a za vanou kousem metro tiles. Nemenila bych. Fakt tomu nic neudelaji ani dve deti ;-)
Odpovědět
@jajulin Tak to budu ráda:-) Mně se to právě líbí moc, navíc to chceme i na záchod do sklípku, kam se kachličky nehodí....jen prostě ty ceny.
Odpovědět
Profilova fotka
@jancip ta cena může být dost rozdílná podle materiálu, který vybereš. Pokud dáš na zem linoleum nebo vinyl a stěny natřeš omyvatelnou barvou, tak asi i dost ušetříš oproti dlažbě a obkladům. Jiná cenová kategorie je epoxidová podlaha, benátský štuk atd. Ale v obojím případě se dobereš cíle - jednolitému povrchu beze spár :-). @mmmk to zní krásně :-). A nějaká fotka by nebyla, prosím?
Odpovědět
@jajulin Ne, promin, ja svoje soukrome fotky nezverejnuju ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
nekdo novy kdo by se rad pochlubil svou bezsparovou koupelnou? my uz na tom pracujeme,ale jeste nejakou chvili to potrva, tak jsem chtela zjistit nejake postrehy :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
Ahoj holky, realizovaly jste bezespárové koupelny? Nemáte nějaké potřehy/tipy/fotky prosím? Taky se na to chystáme :)
Odpovědět
Profilova fotka
@rulexnone my máme koupelnu beze spár a bez obkladu...k vidění je v mém albu koupelny
Odpovědět
Profilova fotka
@rulexnone máme tam dekorační nátěr, ala betonová sterka, na zemi pvc
Odpovědět
Profilova fotka
@alisa40 děkuji, vaše vana je boží :) @barccca můžu se zeptat, o jaký dekorační nátěž konkrétně jde? je to jen nějaká barva "na oko" a ne přímo betonepox? naše koupelna bude také laděná do šedé a uvažujeme, co na zeď, vzor á la betonová stěrka je horkým kandidátem, děkuji!
Odpovědět
Profilova fotka
@rulexnone barva ne, je to prostě potěr strukturovaný, takový drsnější. Od firmy barvy San Marco v Brně :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?