Koupelna bez okna, jak to řešíte s osvětlením?

Ahoj,budeme mít koupelnu bohužel bez okna o velikosti 7,40m2Jedná se o typový projekt a jinak to nejde změnit.Jak to řešíte se osvětlením?Dáváte LED žárovky a popř.kam?
Odpovědět
To je dosti velká plocha, škoda absence dennního světla. Není možnost světlovodu?
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud byste chtěli aj denní světlo, jde to řešit menší rekonstrukcí s vložením interiérového okna - může být fixní zasklení v rámu nebo třeba skleněné tvárnice(luxfery), ale ty pustí světla míň. Pokud je to do příčky a dělá se rovnou pod stropem, není potřeba ani vkládat překlady. Teda za předpokladu, že strop je monolit. Kdyžtak napiš do IP, kdybys chtěla detaily. Jinak z umělého osvětlení bych volila ty LED žárovky, určitě ne halogenky. Dala bych nějaké centrální přisazené stropní svítidlo a potom bodovky nad zrcadlo/umyvadlo. Záleží od uspořádání prostoru.
Odpovědět
My máme tiež jednu kúpeľňu bez okna. Ľahko si zasvietime. Vetranie máme centrálne, viac vo fotoblogu.
Odpovědět
Ahoj ,koupelnu jde řešit i světlými obklady, světly a větráním.
Odpovědět
Profilova fotka
pokud to jde,určitě bych zvolila světlovod,máme také koupelnu bez okna,světlo nám udělá pěkné prosvětlení,ale světlovod chci tak též,okno mít bohužel nemůžeme ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj...my budeme mít asi ložnici bez oken...jiná možnost zde není..a budeme to nejspíš řešit prosklennou příčkou..že nahoru dáme po celé délce stěny cca půl metrovou prosklennou příčku...viděla jsem to někde v časopise nebo na internetu a vypadalo to hezky..potom budeme mít šoupací dveře z mléčného skla a jinak budeme mít otevřené dveře do obýváku...nejvíc asi budeme řešit odvětrávání a pravděpodobně se nevyhneme klimatizaci...
Odpovědět
my máme jednu dětskou koupelnu bez okna, máme světle zelené obklady, a bodovky. mám fotku v albu, koupelna je velká 5m2.
Odpovědět
Máme tam luxfery. Kompletně "tmavé" si to nedovedu představit. Dvě řady luxferů pod strop si tam dát nemůžete. Nebo je dát na výšku, to je jedno. Zase jdou dnes do módy a je to praktické. A máme dvě osvětlení, velké a na skříňce a světlejší obklady.
Odpovědět
Profilova fotka
jestli máte nad koupelnou střechu, tak můžete také použít světlovod - nemusí se pak ani přisvětlovat. Jinak použití LED i třeba jako nepřímého osvětlení je také bezproblémové
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?