Koupelna rozvržení - vaše rady a postřehy

Ahoj všichni, řešíme v projektu okna a nevím si rady s vrchní koupelnou. Koupelna má rozměr šířku 250cm a hloubku 220cm a k tomu roh je šířka 170cm a 110 hloubka. Nevím jak koupelnu rozvrhnout a na kterou světovou stranu dát okno. Je to západ nebo sever s tím, že ale ze západu nebude do koupelny svítít (cloní vedlejší dům). Varianta kde je okno nad vanou mi přijde nejlepší, ale pokaždé když budu chtít otevřít okno musím neprakticky přes vanu. Okno bude ve výšce. Vana nám stačí délky 160cm a sprcháč máme v plánu 100x100cm (není podmínkou), wc je jinde. Děkuji za rady a postřehy.
Odpovědět
Já bych to viděl takto. Do výklenku umístit větší sprchový kout, těch 170x100. Okno umístit naproti dveřím pod něj umístit vanu. Okno umístit tak, aby nezasahovalo do sprchového kouta. Umyvadla umístit jako máte na obrázku 1.
Odpovědět
@evsa Za mě jednička, jen bych nedávala rohovou vanu, ale klasickou.
Odpovědět
@specnaz84 To je tedy ještě další varianta, ale nevím, zda by mě uklízení tak velkého sprcháče nezabilo :-) Díky za reakci. Vanu jsem zde do obrázku dala 170x80. @bamak Ta varianta 1 se mi také líbí, ale bude stačit 150cm na dvojumyvadlo a pohodlné vyčištění zubů. Ještě by se tam někde musel vejít žebřík. Buď za dveře nebo na stranu k umyvadlům. Anebo nějaký nižší pod okno. Vana tady na obrázku ma 160x100, neni rohová ale atypická. Máme teď stejný rozměr a vyhovuje nám. Tak jsem se od ní odrazila :-) Zatím je více variant s oknem na delší straně. Tak asi tam...
Odpovědět
@evsa za sebe si myslím, že ta dvě umyvadla v prostoru 150 cm jsou tak na hraně, ale dalo by se asi...ale takhle nalepená vedle něčeho dalšího by mohla působit krkolomně - když si pod ně ještě představím skříňku. nejpohodlnější mi připadá varianta číslo 2, navíc vstup do koupelny a nabízený pohled na umyvadla, zrcadla by vypadal hezky. taky ve variantě číslo dvě je celý roh na pohodlné umístění topení nebo tyčí na osušky...i když poslední varianta s velkým sprcháčem je taky fajn, pokud byste ho často využívali - údržby bych se nebála...nedala bych vaničkový...a čirý se koupelnovou stěrkou setře během chvilky a nikde nejsou zaschlé kapky...navíc ve velkém můžete vyzdít sedátko
Odpovědět
@evsa Ta poslední varianta se mi nelíbí, vím, že je to atypická vana....nějak jsem se upsala :-). Taky jsme ji měli, ale do toho prostoru se mi prostě vzhledově nehodí. 150 cm na dvojumyvadlo je podle mě pěkné, klasicky se dělá 120cm.....zkuste zajít do koupelnového studia, stoupnout si k dvojumyvadlu dva a uvidíte. Mě by asi ani kratší nevadilo, nemyslím si, že bychom se nějak často potkávali a když, tak ty 2 minuty, co si zuby čistím, tak vedle někoho vydržím, aniž bych se s ním pošťuchovala :-D. Nebo dejte vanu a sprcháč vedle sebe....ale asi byste musela něco trošku změnšit.
Odpovědět
@evsa Máme dvojumyvadlo 100 cm, prostor cca 130 cm a vejdeme se tam ve dvou naprosto pohodlně. A to chlap není žádný drobeček :-)
Odpovědět
Sprcha 100 X 100 pro dva je málo :-)
Odpovědět
@evsa mě se líbí první varianta, ale možná bych uvažovala nad tím dát umyvadla na stranu ke dveřím :) Bylo by to hezky rozvrženo na každé straně něco a žebřík bych dala na stěnu ke sprchovému koutu :)
Odpovědět
@specnaz84 Nepotřebujem sprchu pro dva. Jsem ráda ve sprše sama - konečně chvile klidu a přes vodu dělám, že nikoho neslyším :-) Teď máme 90x90 půlkruh a stačí, ale manžel, že by radší i 10 cm větší. Variantu tři jsem už vyškrtla, chodit k umyvadlům přes "roh" by bylo blbé. Okno dám asi na tu delší - severní stranu, lépe koupelnu prosvětlí. Ale čím více nad tím přemýšlím, tím méně jsem si tím opravdu jsem jistá :-) Až bude chvíle zkusím zajet do koupelnového studia a najít dvojumyvadlo, doufám, že těch 150 bude stačit.
Odpovědět
@evsa Určitě první varianta, jen bych nedávala tu rohovou vanu. Jak jsem psala - my máme dvojumyvadlo 100 cm a naprosto v pohodě, 150 už je velký luxus.
Odpovědět
@evsa nebo nemít sprcháč vůbec a využít velkorysý prostor na krásnou velkou rohovou vanu se sedátkem...a třeba z jedné strany dát i čirou zástěnu, aby se dala využívat tak i tak škoda, že to limitují ta okna...jinak bych dala vanu asi na stěnu vpravo od dveří (delší stranou, roh vlevo), sprcháč do výklenku a dvě umyvadla naproti dveřím, no ale ke sprcháči okno nedáte :(
Odpovědět
Varianta 1 pokud vám stačí malá sprcha. My máme velkou srchu 140x100 a je to super. Určitě nedávat okno nad vanu, špatná manipulace s ním a čištění okna. taky bych zvážila tu rohovku, a spíš si vyhrála s klasickou vanou.. Určitě niku k vaně i ve sprše. U vany může být jen prodloužená obložená část, na kterou se dají odložit šampony atd.. Z mé zkušenosti je dvojumyvadlo zbytečnost, dala bych si jedno a větší.
Odpovědět
Článek se načítá
mě se líbí celkem ten třetí návrh..=)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?