Koupelna s výklenkem - prosím o radu ohledně rozmístění + dveře

Dobré odpoledne všem. 🙂 Máme v plánu RD koupelnu půdorysu 2,8 m x 3,5 m s výklenkem pro vanu (1,64 x 0,9 m navíc). Ač prostoru je dost, nevíme zda lze vymyslet rozložení lépe-chytře (s ohledem na provoz). než jak je přiloženo. Je to pro nás jedno z nejhorších rozhodování v domě. 🤔 1.) Nevíme, zda dveře otevírat k WC nebo umyvadlu? (v RD je i samostatné WC, v koupelně očekávám častější využití umyvadla a sprchy). Naproti nim jsou na chodbě symetricky dveře do ložnice, ale teoreticky by šly i posunout. 2.) Když prohodíme WC za sprchový kout nebo PRA+SUŠ za umyvadla), je asi nehygienické mít WC u umyvadel. 3.) Pod okno ve výklenku (130 cm od zemi) dát mohu asi jen vanu nebo PRA+SUŠ nebo nic? Sprchu těžko, umyvadlo leda bez zrcadel. 4.) PRA+SUŠ na sobě se nám nelíbí, funkčně nám sedí víc v koupelně, moderní je dnes dávat jinam (možnost dát do TM je, ale nevíme, co by to v koupelně vyřešilo). Za jakékoliv konstruktivní rady, nápady, odkazy, informace děkuju. Případně dovysvětlím, pokud bude něco potřeba.
Odpovědět
@mxm1919 dveře otvírat k záchodu, ať mísa není to první, co v koupelne uvidíte, když tam vejdete. Navíc, když se nekdo zapomene zamknout, bude mit čas zareagovat🙂. Pračka se sušičkou se dává do technické místnosti proto, že v koupelne chcete mít "oázu klidu" a nechcete koukat na hromady pracích prášků a pod.. btw. kde budete mít koš na prádlo a praci prostředky? Pokud byste p+s přesunuli, mohli byste posunout wc pod okno a rovnou vanu umistit na místo wc.. aspoň byste mohli k oknu. Jo a nahradila bych zděnou příčku u sprchy sklem..
Odpovědět
Mě třeba osobně hrozně vadí, že v koupelně čucim pořád na záchod. Narušuje mi to klidné prostředí koupelny, ale současně bych to WC v koupelně chtěla... 🙂 Takže máme v plánu ho obezdit a udělat mu dveře, ale přitom pořád zůstane v koupelně. Kdybych to měla aplikovat u vás, dala bych ho takto místo sprcháče. Já třeba P+S dám také do technické místnosti, ale nikoliv z důvodu estetického. Viděla jsem moc hezky schovanou pračku v koupelně. Spíš jsem názoru, že P+S nesvědčí vlhko, které v koupelnách je.
Odpovědět
@calumka to ale nejde, mít uzavřené wc v koupelně ...
Odpovědět
@japona s dveřmi, které skryjí záchodu naprosto souhlasíme, tak jsme uvažovali také (takto je otočil projektant, netuším co ho k tomu vedlo, nestihli jsme zatím probrat). Pokud bych ale posunul WC pod okno, jak píšete, tak by to už nehrálo roli. A prostředky buď v podumyvadlové skříňce (tak to máme dnes v bytě, ale tady by to bylo daleko) nebo ve skříňce nad pračkou (P+S, na nich pracovní pult a nad tím skříňka). Viděl jsem i takový šikovný výklopný koš, byť je to dost nestandardní řešení, případně kdekoliv postavený, když bude proutěný nebo jinak designový, tak na tom nic špatného nevidím. O té skleněné stěně sprchy jsem už taky uvažoval, díky za názor, určitě to ještě promyslím, bylo by to takové vzdušnější...
Odpovědět
Tak jsme to trochu přeházeli. WC pod okno (ventilace, přístup, navíc nejdál ode všeho a schované, vana asymetrická místo rohové a vedle ní sprcháč, dveře otevírané "do prostoru", od kterých je to jen kousek k umyvadlům. A současně možnost schovat pračku a sušičku pod desku vedle umyvadel. JE NĚCO, CO TADY PŘEHLÍŽÍM A NEDÁVÁ SMYSL? Nějaké reakce, hodnocení, dobré rady? 🙂 Děkuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?