Koupelna v podkroví. Máte vanu v šikmině?

Ahoj, máte prosím někdo doma vanu v podkroví pod šikminou? Můžete se prosím podělit o zkušenosti, případně mi třeba poslat fotku? Nedovedeme si to moc představit, ale přemýšlíme o tom, že bychom ji tam šupli.. Dík moc.
Odpovědět
Profilova fotka
My tak máme řešenou vanu. Viz zpráva v IP.
Odpovědět
ahojda my ted budujeme pudni byt a v sikmine budeme mit vanu,ale rovnou ,rohovka je na prd.-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme v šikmině do rovna vyzděnou Love Story od Ravaku. Od šikminy je poměrně široká vyzděná police (říká se tomu nika?) jako odkladová police. Zase je fakt, že nám úkos začíná až na 125cm.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahoj taky budeme mít asymetrickou vanu v šikmině. Zajímalo by mě-dávali ste na šikminu sadrokartón? Vím že se dává zelenej. A jak dál sakrokarton ošetřit?? Nebude obloženej. Poradíte?
Odpovědět
Vana v šikmině není problém, je dobré instalovat NIKU jak píše DUCKIE protože tím vanu trošičku od šikminy oddálíte a když do ní polezete nebudete se bouchat do hlavy :-) jinak určitě zelený sádroš, na fotce bude vana usazená přímo pod oknem (výhled na hvězdné nebe ) :-)
Odpovědět
@kolminkaVana v šikmině není problém, je dobré instalovat NIKU jak píše DUCKIE protože tím vanu trošičku od šikminy oddálíte a když do ní polezete nebudete se bouchat do hlavy jinak určitě zelený sádroš, na fotce bude vana usazená přímo pod oknem (výhled na hvězdné nebe )
Odpovědět
@mirelcom a jak máte dál ten sadrokarton ošetřen??
Odpovědět
jsou tam nalepeny obklady a v šikmině je jen obyčejná malba, vzhledem k tomu že tam je okno, tak se tam nikde vlhkost nedrží vše jde ven mikroventilací
Odpovědět
@kolminka taky budeme mít obdélníkovou vanu pod střešním oknem v šikmině. Šikmina nám začíná v 1 m a vyřešíme to nikou ze 3 stran - obkladem, bo vana bude stát defacto uprostřed koupely..
Odpovědět
Profilova fotka
viděla jsem, vana byla odsunuta od zdi a byla tam plošinka z obkladů na jednoduchou údržbu na potřeby a Vypadalo to moc pěkně.
Odpovědět
Profilova fotka
máme v šikmině a ještě zastrčenou v rohu (fotky jsou ještě během výstavby)
Odpovědět
Profilova fotka
@jeradka máme jen zelený sádrokarton a pak vymalováno 3x bílým primalexem. kamarád sádrokartonář říkal, že to stačí
Odpovědět
Článek se načítá
@jeradka Máme také pouze zelený sádroš + 3x vymalováno, pod šikminou nika - mám v albu.
Odpovědět
@jeradka Máme již druhý dům a v obou domech jsme šikminu za vanou obkládali. V prvním mozaikou a ve druhém prořezaným obkladem. Samozřejmostí je zelený sádroš. Jsem spokojená a je to i praktické. Zkusím pohledat nějaké foto. ;-)
Odpovědět
u nás to vypadá asi tak:
Odpovědět
Profilova fotka
zdar my mame tiez tento problem s vanou v rohu a so sikminou (uz sme to tak kupili) ale idem to prerobit. Problem je ze u nas sikmina zacina vo vyske cca 90 cm a to sa na sedak v rohu neda ani sadnut tak aby sa clovek akoze oprel a pri utierani ked clovek stoji vo vani sa neda narovnat (takze ani utriet sa neda) Ak by som mal odporucit tak treba aby najmensia vyska pri vani bola aspon 130cm a v mieste kde bude rohovy sedak by malo byt uz aspon 150cm (vyska od zeme je priblizne rovnaka ako ked si sadnete na stolicku). Napriek tomu bude este problem so sprchovanim a oprskanim sadrokartonovej sikmej steny - a postupne odlupovanie farby. Pri sprchovani v sede clovek totiz sedi v rohu a voda strieka zospodu smerom nahor (napr. pri sprchovani podpazusia a tvare). Takze by som tieto hodnoty este zvysil aspon o 20-30 cm. Ta vana tu na fotke nad mojim clankom je uz podla mna moc v rohu a to utieranie bude problematicke. Ale ja mam 190cm :-) Peter
Odpovědět
Profilova fotka
také budeme mít pod šikminou vanu - rovnou, máme nadezdívku ale asi tak 120 cm..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?