Koupelny Ptáček - vaše zkušenosti

Profilova fotka
Dobrý den, zajímali by mě vaše zkušenosti s touto firmou? Líbí se mi velký výběr sortimentu :-) Konkrétně bych si od nich představovala koupelnu.
Odpovědět
1
2
Za me a moji dceru (stavěly jsme dva domky) teda zkušenost otřesná, ale bylo to slečnou prodavačkou, dokonce nás museli pak dořešit na jiné pobočce.(u nás špatně zaměřeno-nevešla se vana, jiný typ umyvadla, nedodán sifon, atd.) Kvůli vaně se nakonec musela posouvat příčka. Slečna na pobočce již nepracuje.
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě ne. Mě se u nich taky hrozně líbili koupelny. Ale průšvih je v tom, že mají špatně uvedené rozměry. Například jsem chtěla dlažbu 60x60 což měli uvedeno že to je velikost 60x60,ale ve finále byla dlažba o rozměru 59,8x59,8... Takže když jsem chtěla dlažbu, která měla 60x60 (59,8x59,8) a k tomu obklady které byli třeba od jiné firmy ve vel 30x60 tek mi prostě nenavazovali spáry.... Samozřejmě pokud by byla dlažba a obklady od stejného výrobce tak by to asi navazovalo jestli mi rozumíš. No a plánování koupelny? Katastrofa takový hnus ten návrh?Byl fakt hroznej asi i lepší bych si udělal doma na koleni.A ještě je to hrozně obtěžovalo a byli fakt nepříjemní, když museli neco upravovat. i když si za to mohli sami a udávali by správné rozměry dlažeb a obkladů. A pak největší sranda byla ta že jsem si dlažbu a obklady vzala jinde,ale vzala jsem si od nich dlažbu za 10tisíc a dělali mi scény že mi nevrátí 1500 za plánování koupelny, že to se vrací pokud si od nich vezmeš věci za 15000.Samozřejmě tohle neřekli dopředu :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@alexxa007 Ježiš to jsem ráda, že jsem s nimi neměla špatné zkušenosti jen já :-D tedy né že bych Vám to přála,ale Ptáček už nikdy víc :-( Děs a hrůza.
Odpovědět
Profilova fotka
@tinka2011 @alexxa007 tak moc děkuji, na mě působil hezky jejich katalog, ale to je jak koukam tedy asi vse .... moc děkuji za vše zkušenosti :-) -, člověk fakt neví na koho se obrátit,mám pocit, že v týéto době nikdo nepřemýšlí ,,lidsky"
Odpovědět
@dvvv My teda s dcerou od nich koupelku máme. Musím nakonec přiznat, že je přesně dle mých představ(obklady jsem viděla v nějakém katalogu a řekla jsem si, že je chci), ale za ty nervy to fakt nestálo Stavitelství nám dalo poukaz k nim, takže jsme tam s dcerou šly. Zřizovaly jsme to od září do prosince, kdy me teda už tekly nervy...
Odpovědět
Profilova fotka
@dvvv Za málo. Ano jejich katalog a jejich koupelny ve studiu jsou podle mě nejhezčí co jsem viděla. Taky jsem se u nich inspirovala,ale bohužel jak píšu ty rozměry nepravdivě uvedení pro mě byly tragický. A to ještě nejsou zdaleka všechny špatné zážitky s nimi :-( Jenže je to fakt o tom na koho narazíš. Rozhodně ti doporučuji se tam podívat výběr mají fakt super. A můžeš se tam jen inspirovat.
Odpovědět
@dvvv my máme od nich dvě koupelny a dva záchody a spokojenost. Nemám, co bych vytkl. Určitě bych doporučoval navštívit. Ono je to spíš o lidech na jednotlivých pobočkách, než o názvu prodejce. Dělali jsme návrhy i v Siku a u ptáčka se nám líbilo víc. Navíc nám doporučili obkladače, což byl pan řemeslník, který fakt uměl.
Odpovědět
@tinka2011 Je otázka, jaké obklady jste nakupovali. Pokud kalibrované, pak je kolísání v řádu desetin milimetrů až několika málo milimetrů naprosto běžné a odpovídající normě. Na zákazníkovi pak je aby si to pohlídal a nakoupil stejný kalibr. Tohle je problém technologie výroby a výrobce a na prodejce bych jej nesváděl.
Odpovědět
@dvvv Já jsem měla šílenou zkušenost. Přišla jsem tam a skoro místo pozdravu na mě spustili, že jestli ale vím, že taková koupelna stojí 200 tis. minimálně, klidně dvakrát tolik. Že si to spousta lidí neuvědomuje. Že nejsou jen hezké obrázky! Naprosto arogantní a otřesné jednání. Přitom ani netušili, kolik mám na účtě a že nás nakonec koupelna s přehledem vyšla na takovou částku. Jen nám ji dělal někdo o dost jiný :D a milejší.
Odpovědět
Mohu potvrdit špatnou zkušenost, mám od nich koupelnu, protože firma co mi stavěla od nich odebírá, ale kdybych stavěl sám, nevzal bych si je. Ceny předražené, prodavačky nekompetentní. Návrh mi dělala vedouci pobočky, holka kolem 25 let, zájem žádnej a ve finále zkonila objednávku místo dlažby 30cm mám 60x60cm a ještě tvrdila že jsme si ji vybrali. Než udělala návrh tak to byla doba... Za mě neee.
Odpovědět
Profilova fotka
@jiri_1477 Takhle rozumím tomu jako koza petrželi,ale předpokládám, že mi to jako prodejce sdělí, že to co mají uvedeno na štítku a to co je ve skutečnosti nesedí. Takže pak bych to tedy na prodejce sváděla. Kdyby to tam bylo hned uvedené tak bych to věděla a nebyla jsem překvapená,že mi to ve finále ujíždí o několik cm...
Odpovědět
@tinka2011 Promiň, ale to je jednoznačně tvoje chyba. On má ten obchodník vědět, s jakými obklady to chceš kombinovat? Nebo on má vědět, jak je chceš používat? Nebo ty neumíš číst? Na každé krabici to je napsáno.
Odpovědět
Článek se načítá
mě stačilo to, že klasický geberit měli v katalogu za cca 9,5 tis a na netu se dá úplně ten stejný koupit za 4,5 tis, což asi tak vyjadřuje jejich ceny.
Odpovědět
Profilova fotka
@davex Co to meleš? Jak to může být moje chyba? Když oni u každé druhé koupelny mají uvedené ty rozměry chybně? Pokud by to tam bylo napsáno správně samozřejmě podle toho vybírám k obkladům dlažbu. Nemáš v tom jasno...Jaký krabice? ježiš....
Odpovědět
Profilova fotka
@tinka2011 nehorázný 8-( ..
Odpovědět
@tinka2011 Jde vidět, že o tom nic nevíš, a potom se vztekáš. Běžně se uvádí jmenovitý rozměr třeba 60x60 a deklarovaný je 59,6x59,6 cm. Schválně mi pošli odkaz, nebo mi dej název tvojí dlažby. A ne, nemají to uvedeno chybně.
Odpovědět
Profilova fotka
@davex no ze by tu krabici videla az po dodani od nich? Co myslis? Jako mne je jaksi jedno, ale pokud dneska lidi resi minimalni spary, tak je to proste znat. Pokud jsou nekde diletanti, kterym je to jedno, tak to bohuzel nedopadne dobre, pokud si to sam nepohlidas, Na katalog se spolehat nedá, to mi věř. Ja s nima resil solarni panely a to jako byla hodne velka síla. Nikomu to nepreju. A pokud mate nejaky jiny vyber tak od tehle firmy, potazmo jejich velkoobchodu ruce pryč.
Odpovědět
@tinka2011 Tohle není chyba, vaše ani prodejce, spíš nepochopení. Dlaždice se vypalují v peci, smrsknou se tam o nějaké to procento a každá se může smrsknout malinko jinak. Když se vytáhnou z pece, tak se můžou zbrousit na danou velikost, pak se označují jako rektifikované a mají více méně všechny stejnou velikost. Za tohle si ale zákazník připlatí. A nebo se nebrousí, jen se roztřídí do skupin podle velikosti, aby byly cca všechny rozměrově stejné. Tomu se říká kalibrace. Na krabici je pak třeba 30x30 a jako takové se i prodávají, ale je tam taky kalibr, zpravidla číslo 0 nebo 1 nebo 2 a nebo 3 a ten udává odchylku od hodnoty 30x30. Klidně to může být třeba i 29,8x29,8 nebo 30,2x30,2. Vím to, protože jsem to podcenil. Nakupoval jsem v baumaxu původně na garáž a protože se líbily, tak za pár dnů i dokup na terasu, Pak jsem je cca 2x přeskládal, pomíchal. Stejná šarže, ale jiný kalibr a výsledkem je, že na 8 metrů dlouhé terase jsem to už od cca třetiny musel divoce rovnat a na konci jsem stejně ujel cca centimetr. Docela hrůza a to jen díky blbé neznalosti a různým kalibrům. Rozdíl na jedné byl zanedbatelných 0,8 mm.
Odpovědět
@ozzy77 Ale jak mají vědět, že to chceš kombinovat s jinou dlažbou nebo obkladem? Oni taky nemají věštecké koule. Nebo myslíš, že jim řekla, že chce tenkou spáru? Je to o komunikaci a stejně jak obchodníci, i zákazníci umí být nepříjemní a arogantní.
Odpovědět
Profilova fotka
@davex tak pokud ona od nich hctela jen dlazbu a nechtela obklady, stacilo aby se tenkdo delal ten navrh zeptal - a co budete mit na stene? AHA, a bylo by to venku. Pokud je to bez navrhu a jenom si na prodejne vezme do kose baleni dlazby, tak ok, chapu, na to prijde az doma...:-) az ji to nebude sedet s obklady na zed.
Odpovědět
@ozzy77 Tak to má snad říct ten zákazník, nebo ne?
Odpovědět
Profilova fotka
@davex ježíš, jo asi jo, mne to nebaví
Odpovědět
Profilova fotka
Tady se nedá prostě v klidu normálně diskutovat :-D a jestli mi chcete říct, že je v pořádku objednat si dlažbu 60 cm a má mi přijít jiný rozměr ..hmmm tak fajn 8-(
Odpovědět
@davex nezlobte se na mě, ale pokud někdo dělá navrh koupelny, tak by měl myslet na "detaily" a vědět co dělá, protože jinak si ten zákazník může udělat návrh sám a zajet si do Polska koupit přesně to co prodávají oni jen o půlku levněji...
Odpovědět
Profilova fotka
@ozzy77 Mě to taky nebaví :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@dvvv Jen jsem tě chtěla varovat, že pokud si něco od nich vybereš pořádně si hlídej ty rozměry a nenech se odbít nějakým hrůzostrašným návrhem... Já ho snad někde najdu ať se pobavíš.
Odpovědět
Profilova fotka
@davex Já už nevím. Já jsem ale nepsala, že jsem si vzala obklad jinde. Já chtěla jak obklad tak dlažbu z Ptáka. Takže znovu vyberu si dlažbu (60x60) obklad (60x30) tudíž mi budou spáry navazovat ne?Ale pokud mi ve finále řeknou, že ta dlažba (60x60 není 60x60 ale 59,8x59,8 tak zajisté se to někde projeví. Tudíž si myslím a je to jejich chyba. Nechápu proč by tam ten rozměr nemohl být uveden hned jak je správně....
Odpovědět
Profilova fotka
@tinka2011 tobě samozřejmě děkuji ☺️ ..
Odpovědět
Profilova fotka
@jiri_1477 Díky za vysvětlení, s tou kalibrací jsem to nevěděla. Taky budeme dělat příští týden koupelnu, tak se to může hodit. Horní budeme mít od Ptáka a s jednáním jsme spokojení. Záleží na lidech, pokud na konkrétní pobočce narazí někdo na blba, tak to pak podle toho vypadá. My jsme měli schopnou prodejkyni, tak snad to bude ok.. Dlažbu nám sice dodají o 2 týdny později, protože ji na skladě rozflákali, ale za to se mi prodejkyně asi tak 15 minut omlouvala a dali nám fin. kompenzaci za zpoždění dodávky. Stát se může, holt blb zase na skladě, to je všude něco
Odpovědět
Nas na to u ptacka pan upozornoval a odrazoval nas od kombinace obkladu od ruznych vyrobcu. Ze to prave umi ulitnout treba o jeden mm a pak se to nascita a dela to neplechu.. Jinak se mne u nich libil vyber a byla i rychla komunikace.. Ale tohle je podle me o stesti na lidi..
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?