Koupelny v RD - jak je uspořádat?

Ahoj lidi, poslední dobou už docela stresuji, jelikož se nám blíží doba, kdy dostaneme stavební povolení a budeme moci začít stavět. S tím samozřejmě potřebuji dořešit i poslední maličkosti, jako například uspořádání koupelen, abych mohl natáhnout správně vodovodní a odpadové trubky. Do každé koupelny půjdou dvě umyvadla, velké zrcadlo, toaleta, bidet a nějaká ta skříňka na ručníky a další potřeba. V jedné z koupelen bude také umístěna toaleta pro kočky. Rozměry obou koupelen jsou naprosto totožné: 335x165 cm Okna v obou koupelnách budou opět totožná: 140x70 cm V obou koupelnách budou buď otevírací, nebo posuvné dveře z obou místností (ze dvou stran koupelny budou místnosti – dětské pokoje a pracovna s ložnicí) – toto musíme ještě vyřešit, protože posuvné dveře stojí relativně ranec peněz. Koupelna číslo 1 Půjde o naši koupelnu. Máme v podstatě několik požadavků, které by koupelna měla mít. Chceme sprchový kout přes celou šířku, takže si myslím, že bude usazen na stěně, která bude od chodby. Koupelna číslo 2 Do této koupelny půjde vana. Chceme zabudovat vanu trochu níže než standardně. Dle stavaře se to musí připravit už před děláním základů, protože je možnost ji položit opravdu nízko, což se mi relativně zamlouvá. Uvažuji, zda dát vanu také do onoho výklenku od dveří jako je to u první koupelny nebo nechat vanu pod oknem. Zatím sedím s návrhy, které vidíte nahoře, a docela se trápím, protože nevím, co dál… Děkuji za jakoukoli radu a návrh.
Odpovědět
Tak ja bych si nedala wc do koupelny aniz by nebylo nejak opticky oddelene. Vy nebudete mit samostatny zachod? Dale sprchovy kout o sirce 1,6m me prijde fakt zbytecnost. Chteli jsme take sprchu pro 2 a mame nakonec 1m x 1m, vyzkouseno v obchode a je to dost :) navic u te sirky 1,6m se nedoplatite za sklo. My jsme se prave uskromniliu toho sprchace a vejde se nam za nej wc. Zkusim vlozit navrh
Odpovědět
Tak jeste foto
Odpovědět
Samostatná toaleta bude ještě jedna v domě, blízko technické místnosti a kuchyně. U Vaši koupelny je problém, že ji máte v jiné velikosti, máte tam jak sprchový kout, tak vanu a také tam máte pračku se sušičkou, což my mít nebudeme. A také vám chybí bidet. Dveře do sprchového koutu v rozměru 160 cm stojí kolem 12 tisíc, což nevidím až tak úplně jako problém.
Odpovědět
Profilova fotka
@sabejn za mne ok oba navrhy. co se tyka te zapustene vany - dobre si naplanuj spadovani odpadu a umisteni vyvodu na desku. U te vany asi bude problem s odvetravanim.Aby ti splachnuti nevysalo vodu ze sifonu a pak to nesmrdelo. a jeste poznamka k bidetum - nezvazoval jsi jen bidetovou sprsku? mame v jedne koupelne bidet a ve dvou termostaticky podomitkovy ventil s bidetovou sprskou vedle wc a mne osobne teda vice vyhovuje ta sprska. bidet maji rady deti, myjou si v nem ruce (1,5 a 3,5 roky :) jo a vzhledem k umisteni dveri bych byl radeji pro soupacky pripadne je-li to mozne zkus zvazit, aby se otviraly ven - takhle to hrozne omezuje... @eliskaxox my mame sprchove kouty 160x90, 145x90 a 180x85 a jsou akorat co se tyka skla, tak pokud umistis sprchu na kratsi strane, staci ti pevna zastena o sicre 1m a uz to necaka
Odpovědět
@sabejn U první koupelny s vanou pod oknem mi to příjde OK, jen bych si rozmyslela tu zapuštěnou vanu, je fakt hodně nepříjemné dělat "vysoký" krok a došlápnout pod úroveň. Měla jsem tu čest a přes můj nízký věk mi to fakt nesedělo. A co se týče té druhé koupelny, tam bych dala šoupací dveře z obou stran, jinak se může stát, že se ze sprchy prostě nedostanete :-D. Místosamostatných bidetů bych zvážila spršku, nebo WC s bidetem.
Odpovědět
Profilova fotka
@sabejn jeste poznamka k zapustene vane - kamos to tak ma a jeho zena to nemuze vystat. Silene blbe se to meje kdyz se musis predklanet do hloubky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?