Malá koupelna 3,3 m2 - návrh

Zdravím, budeme rekonstruovat koupelnu a chtěl bych názory na návrhy koupelny. Koupelna je malá (3,3 m2), původně jsem chtěl sprchový kout,ale do budoucna-pro děti-budeme dávat vanu. Mám verzi s rohovou popř. atypickou rohovou vanou. Taky by jste dali rohovku do takového prostoru, nebo raději obdelníkovou na šířku cca 75 cm? Dále vedle vany bude umyvadlo (nábytkové) a u stěny úzká pračka vrchem plněná (40x60). Vaše názory? A ještě otázka - bude možné dát vanu délky 150 cm do prostoru 148 cm? Děkuji
Odpovědět
Obrázky van jsou prohozeny - spodní vana patří k návrhu 1.
Odpovědět
Profilova fotka
Na návrzích to tak možná nevypadá, ale z mé zkušenosti rohová vana zabírá výřazně víc místa než rohová, takže do malé místnosti bych ji nedával. Spíš bych zvolil nějakou rovnou, kratší s větší hloubkou. Už jak píšete pro děti to je lepší varianta. Navíc se na rovnou vanu dá dodat i skládací rohová zástěna a zkombinovat to se s nějakou lepší sprchovou baterií.
Odpovědět
máme vyřešené úplně stejně s tím rozdílem, že jsme dali vanu 140cm (150 už se nám nevešla o 2cm) a rohová vana zabírá opravdu zbytečně moc místa, šla bych do co nejjednodušších tvarů...
Odpovědět

Odpovědět
Profilova fotka
My jsme dali sprchac, do nej jsme vzdy dcerce dali vanicku,aby se mohla koupat. Je to i uspornejsi z hlediska spotreby, zvazte to dobre :)
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
@margot_ka Vanička sprcháče je jakého rozměru? Rozměry koupelny?
Odpovědět
Profilova fotka
@radimuh sprchac byl 100x70 cm, vedle umyvadlo z ikea 100cm. Presne mi to rekne manzel,az dojde,ma na to nekde vykres, jak kreslil navrh. Ale klasicka panelakova koupelka. Myslim,zento bylo 180x180 cm. Fakt pidimistnost :) Wc jsme meli stejne jak vy zvlast
Odpovědět
Profilova fotka
@radimuh sprchac byl 110x70 cm, vedle umyvadlo z ikea 100cm. Presne mi to rekne manzel,az dojde,ma na to nekde vykres, jak kreslil navrh. Ale klasicka panelakova koupelka. Myslim,zento bylo 180x180 cm. Fakt pidimistnost :) Wc jsme meli stejne jak vy zvlast
Odpovědět
Profilova fotka
Jaj,poslala jsem to 2x. Ten sprchac byl 110x70, vanicka 100x70 a tech 10 cm dlazba. Uz bych to tak ale nedala, udrzba spar byla na prd ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@radimuh Ahoj, nebylo by dobré zvážit, zdali neotočit vanu podél delší strany? Pokud byste tam dali tu 150cm, tak Vám zbyde na dlouhé straně stále 70 cm a na kratší straně podle šířky vany 73-78 cm. Nebylo by to pro Vás lepší co se týče využití prostoru? :-)
Odpovědět
@zuzajda2 Je fakt, že když se otočí vana, tak tam může být i 160, akorát vedle vany bude taková "nudle" ulička k umyvadlu.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@radimuh jojo bohuzel, zalezi, co si vyberete - jen me to take napadlo jako moznost, ulicka by byla okolo 75cm.. Je fakt, ze u te prvni varianty je treba vetsi manipulativni prostor, kde si stoupnou vedle sebe i dva lidi.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
@margot_ka Dobrý den, prosím co je to za obklad?
Odpovědět
@margot_ka jaký je rozměr skříňky s umyvadlem?
Odpovědět
Profilova fotka
@sarkakll 80*43 ikea godmorgon
Odpovědět
@margot_ka krásná koupelnička, jaký máte obklad, vypadá to jednoduše a přitom to není díky tomu červenému pásku nuda :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak rako fashion. Uz bych ho ale znovu nedala. Ma jemnou strukturu a ve sprchaci se v ni drzel vodni kamen
Odpovědět
@margot_ka díky, taky plánuju hladkou.
Odpovědět
Taky máme malou koupelnu, šli jsme radši do sprcháče a zvolili hlubokou vaničku. Dá se do ní napustit tak 30cm a děti se v ní vykoupou.
Odpovědět
Profilova fotka
a nedala by se dat pracka jinam?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?