Máte koupelnu od Sika? Jakou sérii?

Porad se nemuzeme rozhodnout, ale libi se nam Madera Wenge s litstelou a hneda Etna. Take se nam libi Fashion a Defile. Jakou mate vy a jak jste s Vasi koupelnou spokojeni? Mate svetle, tmave, matne nebo leskle obklady a dlazbu? Jake jsou na udrzbu? Diky za odpovedi.:)
Odpovědět
máme .... fineza, via veneto noce .... údržbu zatím nedokážu posoudit, ještě nebydlíme .... vše máme matné ... stěny světlé, podlahou karamelovou :-)
Odpovědět
@boruvka37 my máme koupelnu Casanova (červená lesklá a dlažbu jsme zvolili matnou z jiné série, protože lesklá dlažba se prý blbě udržuje).......pak máme Bamboo a ta je na údržbu skvělá. Defilé máme to nejtmavší v zádveří a v pohodě
Odpovědět
Profilova fotka
Máme Fineza - Vibrazioni, světlé, lesklé, údržba dobrá. Dlažbu máme Rako Spirit, bílá, šedé spáry, zatím jsem spokojená.
Odpovědět
Profilova fotka
@boruvka37 Před týdnem jsme kupovali od SIKa dlažbu a obklady do koupelen NERO (Rojo, Crema a listela). Zalíbila se nám hned na první pohled. Nejdřív jsme ji viděli jenom na netu, ale když jsme ji viděli ve skutečnosti, tak to bylo mnohem lepší... Zítra se začíná obkládat, takže pak hodím nějaký fotky a posléze i zkušenosti...
Odpovědět
Profilova fotka
Máme Mistica od Pilchu, světle béžovou a béžovou, na stěnách i na podlaze. Jsou matné, stačí je přetřít mokrým hadrem, kapky se na nich nedrží. Jinak na dlažbě jde vidět vše - vlasy (jsme tmavovlasí) i smítka. Ale to je i na tmavé, takže to si nevybereš.
Odpovědět
Profilova fotka
Madera. V přízemí v koupelně máme na zdi prořez Samba a dlažba Samba. V patře na zdi prořez Wenge, na zemi Samba a kolem vany obklad Samba. Jsme spokojeni i s údržbou.
Odpovědět
@zmrz_lina Koukali jsme na Vasi koupelnu a moc se nam libi. Muzu se zeptat jak mate velkou koupelnu a na kolik Vas vysla i s to mozaikou? Mozna do ni nakonec pujdeme taky.:)
Odpovědět
Profilova fotka
@boruvka37 - díky moc. Koupelna je 1,55 m x 2,55 m, obklady do výšky 2,4 m. Obklady (do koupelny a WC dohromady) vč. mozaiky vyšly na 19500,- (počítala jsem 20 % na prořez, ale stačilo by i 15 %), dlažba stála asi 2500,- Kč (opět na WC i do koupelny dohromady - zase něco zbylo). Vana stála 7500,- vč. nožiček a odtoku, dvojumyvadlo 7000,-, vanová baterie 3300,-, umyvadlové baterie byly po 1100,-. Jinak Vibrazioni obklad stojí 599 Kč/m2, dlažba RAKO Spirit 699,- Kč/m2 (v SIKO, dlažbu jsme sehnali jinde levněji - tuším za 550 Kč/m2).
Odpovědět
Super, diky moc za info.:) Mame mensi koupelnu (5m2) a nejdrive jsme mysleli dat bilou a hnedou kombinaci, ale tato vibrazioni je svetla a mozna bude lepsi, ze koupelnu nebude opticky zmensovat. Muzu se jeste zeptat na vyrobce? Zni to jako Italska znacka?
Odpovědět
@zmrz_lina Super, diky moc za info.:) Mame mensi koupelnu (5m2) a nejdrive jsme mysleli dat bilou a hnedou kombinaci, ale tato vibrazioni je svetla a mozna bude lepsi, ze koupelnu nebude opticky zmensovat. Muzu se jeste zeptat na vyrobce? Zni to jako Italska znacka?
Odpovědět
Profilova fotka
@boruvka37 - myslím, že to je Itálie nebo Španělsko, ale jistá si nejsem. Ty obklady opticky zvětšují opravdu dost.
Odpovědět
Můžu přispět se zkušeností Etna - mají naši. Je to krásná koupelna. A údržba je naprosto skvělé, myslím, že pod by se ty světlé obklady nemyly snad 2 roky, nic by na nich vidět nebylo, jedině v sprcháči na zemi je to trošku horší a pak ty tmavé - černé na zemi, nejsou nic moc, ale píšeš, že Tobě se líbí hnědá, takže to by dle mne bylo OK :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 3 letech
Zdravím všechny.Sice to tu už asi mení aktuální,ale i přesto bych chtěl všechny upozornit na to,až budete kupovat kterýkoliv obklad dávejte si pozor na kvalitu,kterou kupujete.My konkrétně jsme kupovali obklad ze sika Fineza naomi beige a brown +dlazbu a už by jsme to nikdy nekoupili.Vzadu na obkladu je vyraženo made in Poland a taky to podle toho vypadá.Obklad můžete lepit a rozměřovat sebe přesněji a nudržíte s ním přesnou rovinu.Totiž,aby byly pěkné rovné spáry a pravidelné křížky musí se s obkladem ohromě korigovat a tím se rovina rozhodí a pak to vypadá otřesně a hlavně je každá dlaždice podélně prohnutá a tím pádem,když potřebujete někde u stěny dořezávat třeba zrovna polovinu obkladu tak se musí na kraji 2xtolik vypodkládat právě aby se udržela ta rovina.Kvůli tomu prohnutému obkladu to potom není do pravého úhlu.Spára musí být dvakrát taková a vypadá to hrozně!!!Obklad za 500kč a kvalita velice špatná glazura se velice snadno odštípne.Až nyní jsem se dozvěděl,že nejlepší značka je asi Rako,ale i tak si na to dávat pozor tzn. v tomto případě hodně peněz za velmi málo muziky.Sorry za elaborát,ale musel jsem popsat náš odstrašující případ.Snad to někomu pomůže s vybíráním.:-x
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?