Máte někdo shoz na prádlo?

Profilova fotka
Plánujeme v 3 podlažním domě udělat shoz na prádlo a chci se předem zeptat na vaše zkušenosti - kladné, ale i záporné :-) Nešíří se skrz třeba nějaký hluk, nezasekává se prádlo a pod? Řešili jste "originálním" shozem a nebo nějakou levnější alternativou? :-)
Odpovědět
My měli shoz v projektu, ale při představě, že do něj cpeme ložní špinavé prádlo, které nám skrz rouru neprojde, jsme toto zrušili :o) Chtělo by to asi pak nějaké koště na zatlačení nebo dostatečně širší rouru a to si raději to patro sejdeme :o))) Takže pro nás levnější alternativa = naše nohy a běhání :-D :-D :-D Už se těšíme na důchod :-D Prvotně se nám to jevilo jako prima nápad, ale třeba má někdo lepší zkušenosti, my to ani nepraktikovali :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my mame "neoriginalni" schoz na pradlo. Svarena hranata trubKa, cena cca 5tis. Je to super vec, kterou vyuzivame denne. Pradlo se mi tam nezasekava a to tam hazu i dost velke kusy. Hluk se trochu siri, ale nic zasadniho, jeste nemame schoz prekryty skrinkou, az tam skrinka bude tak to bude uplne tiche. Je to vec, kterou bych si do domu dala na 100% znova. Foto mam v albu http://www.modrastrecha.cz/fotoblog/h... Kdyby te jeste neco zajimalo, tak klidne pisni, ale ja schoz urcite doporucuji!
Odpovědět
Naši mají "originální" shoz, dokud nebyla skříňka, hluk šel trochu slyšet, ale co je zabudovaná tak úplně bez problémů.. Za šest let se nikdy nestalo, že by se tam cokoli zaseklo, to tam hážeme ložní prádlo, deky, prostě vše, co je nutné :) Vzhledem k tomu, že je v horní koupelně a vede do sklepa, tak to ušetří hodně času.. Pokud máte 3podlažní dům, určitě doporučuju :)
Odpovědět
Máme shoz v koupelně ve zděné skříňce. Výhoda je ta, že hned pod ním je prádlový koš, který stojí na pračce (takže vlastně prádlo projde jen otvorem v podlaze a letí do koše a nezasekává se. Udělala bych si ho zase, nemám ráda v koupelně nějaké prádlové koše a pod...
Odpovědět
My o shozu taky uvažujeme, ale tápeme mezi originál a neoriginál shozem. Ale asi zvítěží levnější varianta. Jak jste shoz odizolovali? Je potřeba velmi dobrá izolace nebo máte jen zabudované trubky ve zdi (či ze země) a obyčejně obložené sádrošem? Díky za rady.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
HHranolko, ja zadnou trubku nevidim, to je ten kousicek, co je videt vlevo? A dvirka jsou v planu jaka? Shora nebo zepredu? Myslim vodorovna nebo svisla? Resim to prave ted do drevostavby. Koupelnu mate moc krasnou :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Ahoj, zrovna jsme ve fázi, kdy se nám kreslí projekt. Ráda bych v horní koupelně shoz na prádlo, který by ústil do prádelny (TM) ta se ale nenachází přímo pod ní. Je těsně vedle. Nemáte zkušenost, jak shoz realizovat v takovém případě?
Odpovědět
Profilova fotka
My to řešili probouráním stropu a dvěma spojenýma plastovýma kolenama.(Větší průměr,používají se ve stavebnictví) obložili sádrokartonem.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme shoz z umělohmotné trubky:-) Nemůžu dohledat další foto,kde už je to ve finální podobě. Shoz bude ve skříňce. :-S
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Jak máte prosím řešená dvířka u neoriginálního shozu? Z čeho jste je dělali? Děkuji
Odpovědět
@hhranolka Ahoj, můžu se zeptat, jak jste u neorigo shozu řešili dvířka? Děkuji
Odpovědět
@verunka_ Neměla byste prosím foto?
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?