Máte záchod hned vedle vany u hlavy?

Prosím, nemáte někdo WC hned vedle vany v místech, kde je při ležení ve vaně hlava? Myslíte, že je to problém, třeba z hlediska zápachu apod. Podotýkám, že to tedy bude druhý, takový nouzový záchod, další WC je samostatné. Máme i druhou variantu, ale první je zase lepší z hlediska většího úložného prostoru v koupelně - viz přibližné návrhy níže. Děkuji!
Odpovědět
1
2
Myslím že ten zápach se stejně rozšíří do celé koupelny, tak je podle mě jedno, kde ten záchod bude :-D Ale většinou předpokládám, že ten záchod použije ten, kdo se zrovna půjde koupat. A myslím že vlastní smrad tolik nesmrdí :-D
Odpovědět
Ja bych teda dala wc ke dverim a sprchovy kout vedle vany,pokud by slo. Te zachod takto u vany by mi vadil.
Odpovědět
Profilova fotka
Zachod vedle hlavy bych tedy opravdu nechtela, je to i o pocitu...druhy navrh je dle me lepsi...
Odpovědět
Nešlo by dát vanu místo sprchy a do toho výklenku sprchu a WC?
Odpovědět
Profilova fotka
A co varianta 2 s přepážkou mezi vanou a WC?
Odpovědět
Nejde dat wc vedle dveri a udelat ho samostatne? Tim by bylo vyreseno.
Odpovědět
@petravodlinka to zamereni velikosti mistnosti a sanity je pomerove stejne? Protoze jinak bych dala vanu do vyklenku, sprchac naproti do praveho horniho rohu. A wc vedle dveri za zidku/zastenu ci dvere.
Odpovědět
@t_makovice Sprchovy kout by zasahoval do okna a i kdyby se dala nějaká zástěna, tak by nebylo okno přístupné.
Odpovědět
@gepe Sprchovy kout by zasahoval do okna, muselo by se zmenšit, ale už si ho byl i zaměřit oknař, takže asi nee + ještě co píšu výše v jiné odpovědi.
Odpovědět
@petr13 Nemyslela jsem ani takový ten akutní zápach 🙂 (ten se bude směřovat na to samostatné WC), ale spíš že třeba WC by mohlo trochu smrdět nějak samo o sobě 🙂.
Odpovědět
@jani_ha Vana místo sprchy se bohužel nevejde, leda nějaká mini, ale chceme aspoň 160 cm.
Odpovědět
@ptjj Ve var. 2 není záchod u hlavy, takže mi to tak nevadí, a s přepážkou bych se nedostala mezi vanu a WC, abych mohla otevřít okno (je vysoko, podlouhlé s otvíráním nahoře.
Odpovědět
Článek se načítá
@petrabodlina to nevadi,ze bude zasahovat do okna....take budeme mit okno ve sprchovem koute.Odvetrani koupelny mame reseno,tak myslim,ze neni ceho se bat (plisen apod.). Mne by ani tak nevadil "smrad" z wc, ale nevyhnes se tomu,ze nejake necistoty se dostanou na vanu pri splachovani napriklad
Odpovědět
@petrabodlina jak velke okno planujete? Osobne bych nejradsi oddelila wc od koupelny... A co vana pri vstupu, za ni sprcha do casti vyklenku s nejakym peknym oddelenim treba a naproti tedy wc (pravy horni roh)? Tj koupaci cast koupelny vlevo, wc a umyvadlo vpravo.. premyslim nahlas prsty 🙈😀
Odpovědět
Jak je velký výklenek??dalas bych do něj vanu, naproti sprcháč při oknu walk-in, záchod za dveře.
Odpovědět
@grace454 to mi zrovna pani na tohle presne odepsala vys.
Odpovědět
Já bych spíše potřebovala zkušenost někoho, kdo to už má řešené podobně - jestli je to v pohodě, nebo by si to tak příště rozhodně nedal 🤔 . Třeba se někdo takový ještě najde 🙂.
Odpovědět
@gepe jj, děkuji..jen nechápu, čím by vadil walk in podél okna??proč by nebylo přístupné??
Odpovědět
@gepe Jelikož jedno samostatné WC už máme, tak druhé už oddělovat nechceme, škoda prostoru. Okno je 150 cm.
Odpovědět
@grace454 Šířka koupelny s výklenkem je 270 cm. Vanu planujeme 160, max 170 cm. Ale od rohu po okno je na straně u umyvadla jen asi 50 cm, nic moc, bojím se, že by na okno stříkala voda, a okno zmenšovat nechceme kvůli světlu a už ho má i zaměřené oknař 😞.
Odpovědět
@petrabodlina a nejde okno posunout doleva? To asi ne co :) skoda. My mame okno v rodinne koupelne necelych 150, trochu vpravo (neni soumerne na zdi uprostred), pod nim vanu a naproti vane prave sprchac. A pak dalsi veci v koupelne. Tedy bez wc, ale to je detail :)
Odpovědět
@petrabodlina Myslím, že dost záleží, jak esteticky na to jdete a jak moc reálně v té vaně opravdu leháváte. Jako WC se obvykle dává blíž ke dveřím, protože bývá využívanější. V té druhé variantě ho máte i celkem blbě k umyvadlu. Je prostě tak nějak na ráně i vizuálně. A co tedy vzít ten druhý obrázek, co jste sem dávala, místo WC dát sprchu hned vedle vany, a WC místo sprcháče ke dveřím?
Odpovědět
Jo teď koukám na problém s oknem...no tak ono to tak má ale spousta lidí. Jak moc stejně to okno budete otevírat? Větrání asi máte stejně vyřešeno jinak. V zimě nejspíš vůbec otevírat nebudete. A pokud chcete, asi se dá najít i lepší úprava skla, aby se to nějak nemlžilo apod.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrabodlina a to vadí, že by na okno stříkala voda?
Odpovědět
@gepe Okno už posunout nejde a navíc by tak víc osvětlovalo ten prostor s výklenkem a u umyvadla a zrcadla bych byla větší tma. Také jsme to předtím zvažovali, ale museli jsme koupelnu vyřešit hrozně rychle, tak jsme se prostě rozhodli tak 🙂.
Odpovědět
@petrabodlina chapu ☺️ a asi bych si zkusila namalovat jeste tu variantu s vanou vedle vchodu, za ni sprchac k vyklenku :) wc vpravo nahoru. Hranatej sprchac, mezi nim a zdi s oknem by vznikl "vyklenek" a tam by treba mohl byt nejaky policovy system treba na hloubku 30cm jako ulozny prostor :) meli by jste pak treba prostor i na melci skrinku pod okno a okno lip pristupne.
Odpovědět
Profilova fotka
Jeste mam jeden argument - pro variantu WC NE vedle vany...predstavte si, jak lezite ve vane a relaxujete - nevim, jak vy, ale ja si ve vane treba rada ctu, neco jim apod..☺. A vedle vany mame umyvadlo se skrinkou - v poho si tam muzu odlozit knizku, sklenicku, mobil a z vany s tim operovat - je to fakt super☺...kdyby tam byla zachodova misa, nic z toho by tam odlozit neslo😀😀. A navic, jak uz nekdo psal vys, pri manipulaci okolo zachoda - splachovani, myti WC stetkou apod. se budou bakterie dostavat na vanu a do vany...neni to dle me zkratka uplne OK...
Odpovědět
@petrabodlina já bych vyšla z obrázku č. 2, vše by zůstalo tak jak je, jen záchod bych umístila naproti vaně ke zdi a ještě by se vešel bidet. A na zápach existují spreje (takové voňavé olejíčky) - 2x se stříkne do mísy před a je to. Máš tam navíc okno, tak by to mělo být v pohodě.
Odpovědět
@petrabodlina Tak my ho mame vpodstate vedle hlavy, kdyz si lehnes do vany. A vubec mi to nevadi. Doslo mi to az tedy, kdyz jsem videla tvuj obrazek, jinak me nikdy nenapadlo to resit. :-D Jednak vic používáme sprchac a přesně jak píšeš, mame ho jako rezervni wc, takze ho skoro vubec nevyuzivame a je tedy permanentně zavřený a používám ho na odkládání oblečení, nizkou skříňku tam nemam a umyvadlo byva mokre. Mezi vanou a wc je tedy u nas asi vetsi mezera, ale moc velký rozdíl to nebude. Kdyz budes chti, rekni, vyfotim.
Odpovědět
Záchod vedle vany bych nedával. Jedinou výhodu vidím v tom, že pokud budeš mít střevní potíže a půjde to horem i spodem, můžeš to hodit do vany.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?