Máte zkušenost s epoxidovou spárovací hmotou?

Dobrý den, máte někdo zkušenosti s epoxidovou spárovací hmotou? Jde mi především o to aby barva spárovací hmoty zůstala i po nějaké době ve stejném odstínu jak se nanášela. Četla jsem, že práce s touto hmotou je pracná a že obkladači se do ni moc pouštět nechtějí a že i cena aplikace není moc příznivá, Tak jsem se chtěla zeptat na vaše zkušenosti. Děkuji
Odpovědět
Opravdu nikdo nic ?
Odpovědět
Profilova fotka
my ji máme v plánu, ale já osobně o ní nic nevím. toto je parketa přítele, který bude i obkládat i spárovat.
Odpovědět
Taky ji mám. Budu ji dávat do koupelen. Práce je stejná jak s klasickou spárovačkou. Jediné na co se musí dát pozor je aby nezaschla. Takže idealni stav do 10 minut po aplikaci to pořádně umýt horkou vodou několikrát a pořádně si vymýt i houbičku. A pak třeba po 20minutách si dát do teplé vody lih (5:1 voda:lih) a umýt ty spáry znova. Protože jak vám zaschne, tak můžete vymlátit obklady/dlažbu. Zaschlou epoxidku nikdy neodstraníte. Proto je důležité to umývat hned po aplikaci.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Zkusím obnovit diskusi :-D Měl by někdo nějaký postřeh z praxe?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@romusik86 Mohla bych se zeptat jestli ji máte na bílých obkladech a je čistě bílá nebo smetanová? Máme bílo-šedou koupelnu a ráda bych spárovačku od Mapei bílou, ale někde jsem četla, že je smetanová. Díky moc!
Odpovědět
Mame epoxid a nic jineho jsme nechteli. Mame svetlouckou dlazbu v celem spodnim patre. Veliky problem jsme meli s epoxidem od Botamentu, kdy se vzorek absolutne lisil od skutecnosti a reklamaci neuznali, takze 8 tisic nam lezi v kyblech v garazi. 2 udelane spary se vyskrabaly (svitily jak koleje, ze obkladac okamzite volal) a udelalo se vse epoxidem od Mapei - Kerapoxy. Spokojenost velika, i cenove proti Botament Diamond.
Odpovědět
Profilova fotka
máme bílou epoxidku ale nevím značku a super, jediné co tak to drhnutí mě málem položilo, obklad po obkladu drhnou žiravinou :-D Ale jinak krásně bílá, neměnila bych! Vyplatí se.
Odpovědět
@ninjatka škoda, že si nepamatuješ značku.
Odpovědět
Tady je ta nase "krasavice". Vzorek a realita po uschnuti.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
@makymj Máte krásnou podlahu! Mohu se prosím zeptat na kolik vychází cenově na m2 bílá epoxidová spárovačka orientačně? Chápu, že spotřeba je různá dle velikosti dlažby...líbí se mi jedna dlažba 80 x 80cm, tak bych ráda věděla aspoň nějaký odhad. Děkuji.
Odpovědět
@torpen Dekuji. Tady mate primo kalkulator http://www.mapei.com/CZ-CS/grout-calc... My mame kerapoxy design, ono to zalezi opravdu na formatu dlazby, tlouste a i sirce spary. Ta kalkulacka pekne vyplivne mnozstvi v kg na celou pokladku, pak jen dohledat na netu nejlevnejsi cenu.
Odpovědět
@makymj Děkuji, moc mi to pomůže. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 1 roce
@makymj @ninjatka prosim o zkušenost po delší době? Stále super? Chci totiž bílou sparovačku na obklady koupelny. Díky moooc
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
prosím zkouším znovu obnovit diskuzi. Opravdu zůstaly spáry bílé? děkuji moc
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Taky bych se přidal k dotazu jestli máte spáry ještě bílé? My aplikovali také Mapei - Kerapoxy a tento rok už to bude 5 let a bílé to už v žádném případě není (bílé to už nebylo po prvním roce). Manželka je nešťastná a chce to odstranit, ale vysvětloval jsem ji, že to není cementová spárovačka, že tam by to šlo jednoduše. Má někdo tip jak to odstranit bez velké námahy a poškození?
Odpovědět
@raduzza My ji máme 3/4roku a stříbrošedá je zažloutlá na některých místech a taky zvažuji, zda by šla nějak změna. Závidím všem, kteří mají bílou a bílá zůstala. Od začátku to připisuji práci obkladače. Dlažba se nedá ani lehce umýt. Špína drží.
Odpovědět
spíš jde o to kdo to s čím umí..🙂
Odpovědět
@2olives taky bych to viděl na problém obkladače.. ono to taky potřebuje nějakou dobu schnout a hlavně po nanesení pořádně dočistit. No, co jsem se díval jak to odstranit, tak zkusit tepelnou pistoli.. vím, že to může být docela pracné ale mohlo by to fungovat. Nikdy jsem to ale nedělal. Jinak taky máme bílou od mapei a problém jsme s tím neměli (jsem si ale vědom, že ta barva nevydrží 30 let). Ty spáry se dají případně přetřít fuga frescou (asi nejjednodušší způsob) a ono to tu barvu obnoví. Určitě ale nezapomeňte po aplikaci pořádně očistit 🙂
Odpovědět
Máme Mapei Kerapoxy Silver Grey, nanášeli jsme si sami. Když je člověk trošku zručný, zvládne to sám, jen se to pak musí rychle začít vymývat horkou vodou a chce to několik čistých hub. Obkladači zbytečně straší, máme zkušenosti jak s epoxidem dělaným od obkladače, tak z vlastní zkušenosti. Manžel nanášel, já vymývala. Když se to nevymyje dobře, místa jsou lesklá a lepkavá, to však není problém odstranit čističem. Ale jediné, z čeho jsme zklamaní je to, že se spáry ve vstupní hale strašně rychle zanáší, nechápu proč, ale když to drhnu rejžákem, stejně to nechce pustit. Máme 2 psy, takže spáry v chodbě dostávají zabrat. Nechápu to, každý nám tvrdil opak. Nemáte někdo tip, čím epoxidové spáry čistit, aby vypadaly jako nové?
Odpovědět
@ales_hracek Moc Vám děkuji. Přímo epoxid na dlaždici nevidím. Když jsem pak musela o pár hodin později přejít po místnosti pro jednu věc, tak jsem zjistila, že to lepí a tak to šla opatrně umývat i nějakým speciálním prostředkem od Murexinu, který obkladač použít nechtěl, nechtěl poslechnout ani rady, které byly na netu od Obkladač z Prahy nebo tak nějak. Byl naštvaný, že jsme měli epoxid nachystaný, že má špatnou zkušenost. Teď si nemyslím, že by byl epoxid špatný, tedy u nás je, ale že on to asi s ním správně neumí. Nevím, těžko soudit, odborník nejsem. Jen takové zamyšlení.
Odpovědět
@ales_hracek tak jsem zjistila, že na epoxid by to Fuga negungovalo, ale zároveň mi došlo, že epoxid spárovačka byla od Murexinu, tak jsem to předala jim, aby mi poradili co s tím. Zežloutlo to jen v jedné části.
Odpovědět
@2olives snad vám u Murexinu pomůžou!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
My jsme sparovali s Mapei epoxidovou z duvodu ze cementova meni barvy za vlhka a na podlaze se spatne udrzuje. Alternativa je polymerova. Tady jsou rozdily https://www.makejsmapei.cz/produkty/s.... Tady jeden pan sparoval a popsal jak se mu darilo https://forum.tzb-info.cz/129393-epox...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?