Minikoupelna

Tentokrat jdu s koupelnou. Mame samostatne wc + mini koupelnu, kde je malicka vana a umyvadlo a pak bojler. Bez oken. Řešíme, co s tím. Je moznost zvetseni o cast chodby a komory. Potrebovala bych nekam dostat i pracku (nyni tam neni ani misto, ani pripojka) a idealne nejakou skrinku. Netusim, jak moc se da hybat s odpady a rozvody, ze by se to treba uplne prohodilo. Ale chtela bych v idealnim pripade mit wc zvlast. Ale moc me toho nenapada. Dvere muzou byt jedine podel horni linie, ostatni strany jsou bud obvodova zed nebo pokoj. Nevite take o nejakem projektantovi, ktery by mohl udelat projekt jen na toto? Praha a okoli. Diky.
Odpovědět
@azsinanecovzpomenu Rozvody vody a topení lze upravit celkem snadno. Samozřejmě za cenu omlácení obkladů + cena za instalace. Horší je to s odpady a především WC a vana. Musíte dodržet spádování a musíte se asi podřídít stávajícím stoupačkám. To slovíčko "asi" jsem použil proto, že nevíme kde máte stoupačky a co je pod Vaším bytem.
Odpovědět
Pod nami je uz jen sklep a co tam vidim, vede "tlusta plastova trubka" pod zachodem do sklepa a nasledne kanalizace. Takze nekde na wc je hlavni odvod odpadu, jestli se ti tak da rict. Jsme v rd. S komplet opravou vcetne případného posunuti rozvodu + nove obklady pocitam,ikdyz rozvody vody jsou uz ted v plastu.
Odpovědět
@azsinanecovzpomenu V tomto případě není problém s přemístěním odpadů. S půdorysem Vám nebudu moc radit. Napadají mě zhruba tyto možnosti - v koupelně Vás hodně omezuje bojler. Přemístil bych ho do sklepa, nebo do komory. - WC udělat z komory + část chodby. Koupelna se Vám zvětší o prostor WC - místo vany udělat sprchu (osobně mám radši vanu), případně použít menší asymetrickou vanu - nejčastěji používáte umyvalo, mělo by tedy být proti dveřím -
Odpovědět
Profilova fotka
@azsinanecovzpomenu ještě bych na tvém místě zvážila potřebu pračky v koupelně. Já vím, že je to u nás tradice, ale třeba já jsem před léty umístila pračku do kuchyňské linky, neboť koupelna = relax, kuchyně = práce. A neměnila bych.
Odpovědět
@esmeralda2 Pokud je malo mista, asi bych umisteni v kuchynske lince chapal. Ale jinak mi to neprijde jako dobre reseni. Tahat spinave pradlo na misto, kde se pohybuje s potravinami a vari se, neni asi uplne v poradku.
Odpovědět
V kuchyni ji mam ted a vzhledem k tomu, ze i kuchyn je mala :) , tak pracka na chodbe/komore nebo koupelne by byla lepsi. Navic v te kuchyni je dost hlasita. Nekde zavrena by byla slyset mnohem min.
Odpovědět
@azsinanecovzpomenu Psala jste,že se jedná o RD a ja tam sklep. Nemuzete si udělat ve sklepě prádelnu.
Odpovědět
@zubr487 Rada bych, ale uz jsme meli ve sklepe vodu, takze by to bylo riskantni. Idealne bych nekam na tu chodbu do kumbalu narvala zaroven pracku i bojler. Tim by se zabily 2 mouchy jednou ranou.
Odpovědět
@azsinanecovzpomenu Pokud ten sklep nevyužíváte, tak bych ho alespoň použil pro bojler. Ležáty bude těsně pod stropem a případná voda mu nebude vadit
Odpovědět
@zubr487 Zkusim to prokonzultovat a uvidim. Nemohl by byt totiz hned pod koupelnou,ale az o nekolik metru dal, ale aspon by se v byte usetrilo misto.
Odpovědět
@azsinanecovzpomenu Ještě jedna poznámka. Pokud máte problémy s vlhkostí ve sklepě a dům obývájí min 3 lidi, stálo by za úvahu použít bojler s TČ (luftbojler). Ten by si jednak bral teplo ze sklepa neboli z podloží, ale zároveň by Vám snižoval vlhkost ve sklepě. Luftbojler totiž funguje stejně jako odvlhčovače. Ve výsledku by jste měla ohřev TUV za třetinovou cenu a suchý sklep.
Odpovědět
Tak nakonec bojler do sklepa nemuze. Bylo by potreba snad i cerpadlo, musely by se udelat zasuvky na zapojeni a trubky by mely prilis dlouhou cestu do koupelny,takze bojler bude muset zustat a idealne tam, kde je. :/ Takze musim vymyslet znova. A jeste bych tam, krome te pracky, ktera by asi mela byt pod bojlerem, potrebovala narvat 2 umyvadla. Staci 40cm-45cm. Vic by se stejne neveslo a nemusi byt vedle sebe.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?