Místo pro WC

Plánujeme novou koupelnu se záchodem, takže si jdu pro radu a vaše zkušenosti. Kolik místa je potřeba pro pohodlné užívání WC? Stačí prostor 110 cm mezi zdí a sprchou na umístění geberitu+mísy? Co jsem dohledala, tak geberit má 12 cm, mísa okolo 52 cm, takže před mísou by zůstalo cca 50 cm, což mi přijde celkem málo. Máte to tak někdo? Děkuji.
Odpovědět
@rs01 Předpokládám, že na stavební úpravy máte projekt. Takže projektant by to měl navrhnout podle normy. Norma je však jedna věc a pohodlné užívání druhá věc. Když si nejste jistá, tak si to zkuste nanečisto. Dejte si 50 cm od zdi židli čelem ke zdi a zkuste, jaké to bude. A řekl bych, že určitě zjistíte, že takto se "tvořit" nedá. 🙂
Odpovědět
@rs01 My řešili málo místa v koupelně s wc skládacími dveřmi sprcháče. Rozměry koupelny 2.1x2.1m.
Odpovědět
@rs01 na umístění stačí, ale místa kolem bude velice málo. Přikládám jak je to u nás, ale záchod není přímo na sprše, to bych si neuměla představit, že by vedle byl vchod do sprchy.
Odpovědět
v současném 1kk máme od mísy velmi blízko pračku, takže se mohu klidně opřít čelem 🙂 Do nového domu bych se to ale takto nedal, myslím, že teď 50cm je opravdu minimum.
Odpovědět
Nacpete ho tam, ale jednoznacne je to malo. Normova velikost je prave tech 110cm a v projektu se pripocitava 15cm na zabudovani nadrzky, takze minimalni velikost prostoru je 125cm.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem vyšší postavy a dlouho jsem zkoušel a seděl a vstával. Závěr byl, že velikost před zabudováním nádržky je min 150cm. Tak jsem podle toho naprojektoval dům "kolem WC".
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
nevím jak je to starý, ale jednou jsem na netu našel tohle http://www.robust.cz/minimalni-rozmer...
Odpovědět
@cordero66 Kolik ti za tu reklamu platí?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?