Musí být WC oddělené nebo ne?

Není tu někdo, kdo právě staví nebo dostavil?? Projektujeme malý domek (do 150m) a chtěli bychom koupelnu s WC dohromady. Jenže náš projektant tvrdí, že musí být odděleně a kamarádka, co dostudovává architekturu zase tvrdí, že nemusí. Kde nám to kdo oficiálně řekne?? Doost nás tlačí čas a nemůžeme si dovolit, aby nám to pak z úřadu vrátili právě kvůli spojenýmu wc...
Odpovědět
Profilova fotka
nemusí být oddělené, ale udělejte ho oddělené ve vlastním zájmu, případně si nechte WC v koupelně a udělejte ještě jedno zvlášť. Představ si, že si budeš chtít odpočinout s knížkou (nebo skleničkou šampaňského) ve vaně, a tvůj milý nebo dítě bude mít průjem. Nebo jenom dítě bude mít na návštěvě kamaráda a ten bude potřebovat na WC, a ty (nebo někdo jiný z domu) ve vaně. A jsou i jiné situace, kde se hodí mít WC zvlášť
Odpovědět
@moni_ka V RD bych se také přimlouvala za 2 WC. Jedno klidně v koupelně, druhé samostatné. V samost. WC pouze toaletu a umývátko (příp. bid. spršku). Místa zabere malinko a určitě to oceníte.
Odpovědět
Určitě to být zvlášť nemusí, ale je to lepší, v bytě jsme měli dohromady a jít si třeba mýt zuby se smrádkem právě vykonané potřeby manžela, no děs, teda aspoň pro mě, také pro návštěvy to je nic moc, potřebuješ nutně na WC a návštěva se třeba bude zrovna sprchovat a situací kdy se hodí mít WC zvlášť je opravdu hodně to mi věř :)
Odpovědět
Pokud vím, tak předpisy povolují společné WC v koupelně za předpokladu, že je v domácnosti ještě jedno samostatné WC. Většinou mají pak lidi v přízemí samostatný záchod a v patře koupelnu s WC dohromady. Ale i bez předpisů je logičtější mít to zvlášť...
Odpovědět
Profilova fotka
nám schválil wc v koupelně, ale bude ještě jeden záchod zvlášť a třetí v horní koupelně.Záchodů není nikdy dost. ;-) Ale je pravda, že někdo k tomu může mít výhrady ( wc v koupelně, hygiena atak )
Odpovědět
Zda se mi, ze to ma polovina lidi tak, polovina jinak. My mame dve koupelny s WC a prijde nam to naprosto vyhovujici. To je asi otazka osobnich preferenci.
Odpovědět
Norma ČSN 734301 Obytné budovy říká, že pokud jsou v domě víc jak dvě osoby, měl by být jeden záchod samostatný. Druhý pak může být v koupelně (nebo také samostatný).
Odpovědět
Profilova fotka
@moni_ka měla jsem v projektu jedno oddělené wc ( původně bylo v koupelně, ale udělali jsme ho samostatné v chodbě) a v průběhu stavby jsme dospěli k názoru, že budeme potřebovat i druhé a dáme ho do technické místnosti, která je průchozí se zádveřím a garáží. To vyřeší i případné návštěvy na zahradě - nebudu je muset pouštět přes celý dům na wc :-D
Odpovědět
Nemusí :-) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
já osobně si nedokážu wc v koupelně představit. máme doma 2 wc,oboje samostatné.představa že jde přede mnou ráno někdo na velkou stranu a já si tam mám pak jít čistit zuby je pro mě strašná...takže za mně wc v koupelně nikdy.
Odpovědět
Profilova fotka
Jak jiz bylo receno, muze byt v koupelne za predpokladu ze jich je vice. My mame 3x koupelnu s WC.
Odpovědět
Tak zase se může jeden koupat a druhý být na WC a přitom si mohou krásně popovídat :-D Osobně jsem také odpůrce společné místnosti a máme tři samostatné WC. Ale ani s tím pachem to nemusí být tak zlé - dejte si odvětrání přímo do mísy. A to i na to samostatné WC. Funguje to fantasticky, pach se odsaje hned z mísy a nepotuluje se místností.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@davescz a nemrzne u toho zadek? :-D
Odpovědět
@zmrz_lina z tý mísy to odsává, ne fouká :) ale je na to třeba spešl geberit...
Odpovědět
Profilova fotka
@kamilape to mi je jasný, ale já když zapnu na WC odsávač (normálně nahoře u stropu), tak mě po chvíli jak kdyby táhne na nohy, a to taky nefouká, ale odsává :-D
Odpovědět
@zmrz_lina Ne, a i kdyby, asi to bude pořád lepší než smrádek a teploučko :) Pánům navíc v cestě vzduchu do mísy překáží ještě další ústrojí a neřekl bych, že poznám rozdíl mezi mísou s odvětráváním a bez. Tedy krom pachu. @kamilape I to se dá obejít. Prodává se univerzální sada, která se napojí mezi WC a splachovací přírubu a také lze geberit (a jiný podobný) odsávat přímo z nádržky na vodu. Nádržka na vodu je totiž spojená s mísou (bezpečnostním přepadem vody, pro případ, kdy se nazastaví napouštění nádržky).
Odpovědět
Profilova fotka
@davescz jééé, vždyť to byla sranda, zas úplně blbá nejsem ;-)
Odpovědět
@zmrz_lina Né, tak to napadne každého. Žena to taky nechtěla, protože měla obavy, že tam bude táhnout :)
Odpovědět
Samostatne (popr. rovnou dalsi koupelna s wc) musi byt u vic jak 2 obytnych mistnosti, tj. pro dispozici 2+kk jeste vyzadovane neni, ale u dispozice 3+kk a vice uz ano.
Odpovědět
@moni_ka udělala bych klidně jedno WC do koupelny a jedno samostatné. My máme dvě koupelny a v nich WC, aspoň že to je na těch dvou místech, ale až budeme koupelnu předělávat, chci dát jedno WC zvlášť...No a nebo pak ještě máme WC ve sklepě :-D Tam bude chodit ten s průjmem, pokud tam doběhne :-D
Odpovědět
WC máme v přízemí samostatné a v patře v koupelně a takhle nám to vyhovuje. ;-) Jinak na SÚ nám říkali, že alespoň 1 WC samostané, ale to jsme už stejně tak měli v projektu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
mi stejně jako petrasipkova1
Odpovědět
Nemusí být oddělené.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?