Nábytek do koupelny, prosím o radu

Profilova fotka
Právě si zařizujeme koupelnu a potřebovala bych poradit, co a jak by se tam nejvíce hodilo? Nejprve jsme uvažovali o IKEA, ale nakonec jsme se rozhodli, že si klidně počkáme půl roku, ale budeme to mít vše na míru. Posílám aktuální foto. Pod umývadlo bych chtěla skříňku, ale nevím, jestli dvířka, šuplíky, co je praktičtější a to největší dilema co mám, jak se zrcadlem. Galerku anebo jen nalepit na zeď, skříňku vedle toho, napravo, nalevo, no nevím :-| Ještě podotýkám, že na tom místě napravo od umývadla, bude pračka. Nad ní teoreticky mohou být poličky anebo také skříňka? Vážně nevím, manžel mi v tom neporadí, řekl mi, že ať si dojdu do studia, nechám to navrhnout a akorát mu řeknu, kolik to bude stát a on na to vydělá :-p Děkuji všem, co se zapojí do diskuze! :-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Pračku bych posunula dál k vaně (pokud dovolí přívod vody a odpad a skříňku pod umyvadlo nechala udělat na míru delší až k pračce. Vznikne tak vedle umyvadla ještě odkládací prostor, který chybí. Skříňku bych pověsila nad podlahu, aby se lápe udžovala podlaha, nedávala bych ani nožičky. Zrcadlo bych pak jen nalepila, ale nad celou plochy skříňky, nejen nad umyvadlo. Nad pračku bych nechala udělat skříňku.
Odpovědět
Profilova fotka
@jessika Možná ten prostor napravo působí, že je ho dost, ale vedle vany bude jen pár cm, pak pračka, ta má klasicky 60cm a pak zase tak 5cm a hned umývadlo. Ale jinak máte dobrý nápad s tou skříňkou :-) Vana bude mít zástěnu, takže se nebojím, že by nějak trpěla :-)
Odpovědět
Škoda, že jste do dobrého studia nešla dříve, než byla koupelna "hotová", navrhli by vám ideální řešení, teď už se budete muset s nábytkem přizpůsobovat hotové koupelně...
Odpovědět
Profilova fotka
Pod umyvadlo by som dala spravit skrinku na mieru. Mozno kludne v nejakej tmavo hnedej farbe, Orech Dijon napr. Tak to mame my a sice u nas je kupelna prevazne svetla, tak je to taky kontrast, ale vy tam prave tiez mate tmavo hnedu, tak ma to napadlo :) Mozes pozriet pripadne ku mne do albumu "Pribeh kupelne". Co sa tyka skrinky, tak sufliky su 100x lepsie ako obycajna skrinka, lebo v sufliku dosiahnes aj na to co je vzadu a velmi pohodne. Na take kupelnove drobnosti ktore clovek potrebuje pri umyvadle je to idealne. Aj ked sa bude musiet vyrezavat kvoli odpadu a bude to drahsie ako klasicka skrinka, podla mna sa to vyplati. Mne by ani nevadilo, keby bola skrinka na nozickach, pripadne az po zem so soklom, ale to je individualne (tak to mame my). Ked uz i ta pracka bude po zem... Nad umyvadlo by som asi dala velke zrkadlo a pod neho policku, napr. sklenenu, ktora je sice velmi pekna, ale trochu sa horsie udrzuje... No a vedla zrkadla. nad pracku, taku uzsiu skrinku, pripadne nakombinovanu s otvorenymi polickami, kam clovek da nejake krajsie veci na vystavku: vonavky, pripadne malu kytku, ak mate v kupelni okno... Zbytocne platit za nejakeho kupelnoveho experta, ktory casto ani poriadne neporadi. Staci si najst na internete fotky uz realizovanych kupelni, ci prelistovat par kupelnovymi katalogmi a ta inspiracia, napady, potom uz pridu same... Ved to je krasa si to sam navrhovat, vymyslat, rozvrhovat... :)
Odpovědět
Profilova fotka
@elli_ My koupili novostavbu, ve které už to tak bylo navrženo, takže musíme pracovat s tím, jak nám to vývody dovolí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@astrid_sk Děkuji, super postřehy :-) Já bych raději závěsnou skříňku, pod to umývadlo, ale je pravda, že když je pračka až na zem, tak by to mohlo působit zvláštně. Ještě jsem na internetu našla jednu fotku, kdy byla pračka obložená dřevem, takže bychom udělali od levého rohu stolek, na kterém bude umývydlo, vedle bude zase trochu odkladovvého prostoru a dál bude pokračovat schovaná pračka. Něco takového http://bydleni.idnes.cz/foto.aspx?r=s... Ale nevím, jak by to vypadalo. Nemyslím, že by pračka byla zavřená ve skříňce, to ne, jen by byla vsunutá do dřevěného prostoru. Co si o tom myslíš? Taky se mi líbí ten nápad s tou skříňkou, že by tam byly i otevřené poličky, taková se mi líbila i v IKEA :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@agnessi Podla mna je to fajn. Aj som najprv myslela na nejake take podobne riesenie: mat umyvadlo na doske a ta doska by bola predlzena doprava az nad pracku. Som take niekde videla a bolo to velmi elegantne, jednotne. Ale to by znamenalo ze musite mat umyvadlo a pracku v tej spravnej vyske, co sa da, ak je umyvadlo umiestnene priamo na doske a nie namontovane na stene ako to mate vy. Takze vo vasom pripade by tam mozno musel byt takto skok ako je to vidiet na tom obrazku, co si poslala. To uz nie je take ciste riesenie, ale stale je myslim krajsie, ako mat tu pracku len tak volne stojacu. Len treba pamatat na to, aby slo tu pracku odpojit/zapojit. Tu na tejto fotke maju velke zrkadlo cez celu stenu, co ma tiez napadlo ze by bolo fajn, ale to zalezi na kazdom... ja by som preferovala nejake dalsie ulozne priestory a tak by som dala zrkadlo len nad umyvadlo a nad pracku nejake policky/skrinku. Mozno skoda, ze tu pracku nemate s tym umyvadlom prehodenu, bola by pracka potom tak nejak schovana vlavo v rohu. A potom by sa na nu mohla aj dat susicka a nevadilo by to tolko. Ak by ste chceli dat susicku nad pracku tak ako to mate teraz, tak to dost zabije ten priestor... :-/
Odpovědět
Profilova fotka
@astrid_sk Umývadlo je o cca 4cm výš, než bude pračka, což není až tak hrozný schod. Ale chtěla jsem se zeptat, nějak mi nedošlo to umývadlo na desce. My ho teda máme na stěně, tzn., že už by nešla dát deska? Nebo by to vypadalo divně? Já už to mám navržené tak, že pod umývadlem budou dva šuplíky, skříňka bude ve vzduchu, bez nožiček a pod skříňkou na zemi budu mít nějaké košíčky na prkotiny. Nad umývadlem bude skleněná polička, nad ní velké zrcadlo, které půjde až dohora (to ještě nevím, jak moc vysoké bude, bude přes celou šířku, od levého rohu až skoro k začátku pračky, nad zrcadlem bude osvětlení, to uvidím, co mi ve studiu nabídnou, nad pračkou bude skříňka, která bude v polovině lomená, to aby se otvíralo nahoru a ne do boku, z jedné strany bude zástěna, z druhé zrcadlo, tak ať to nikomu nezavazí no a směrem k zrcadlu bude ta skříňka otevřená a bude mít 2 anebo 3 poličky, na parfémy, kytičky apod. Mám na mysli něco takového http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/pro... . Jen teda ještě s tou barvou si mě zarazila, protože jsem byla rozhodnutá pro bílou, ale ta hnědá by též nemusela být špatná. V koupelně sice okno je, ale jelikož je z venku prodloužená střecha, denní světlo tam prakticky skoro není. Nemusí se sice přes den rozsvěcovat, ale rozhodně tam nesvítí přímé sluníčko a nevím, jestli by to ta hnědá ještě víc neztmavila :-| Barva kachliček je přesně tato http://www.rako.cz/produkty/vanity.ht... a na zemi je krémová (ne zas úplně, ale čistě bílá to také není) a jsou v ní jakoby třpytky. Nevím, jestli je to přesně tato http://www.rako.cz/produkty/vanity/da... ,každopádně tato patří do té série, tak je to možné :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Napisala som dlhy prispevok a potom mi ho neodoslalo, no krasa... :) Umyvadlo na doske: zadaj si do google hladania obrazkov "umyvadlo na desce pracka" a najdes niekolko moznych rieseni, napr: http://media.novinky.cz/360/353604-or... Kedze vy uz umyvadlo mate namontovane na stene, tak by sa to muselo premerat, pripadne prediskutovat s truhlarom, ci a ako by to slo realizovat, aby to bolo v jednej rovine. Alebo sa na to vykaslat a len dat urobit skrinku pod umyvadlo a pracku nechat bez dosky. Nebude to take pekne, ale jednoduchsie a neviem ci tu susicku teda neplanujete vobec? Lebo ak bude na pracke doska, tak uz susicka tam neojde ani v buducnsoti dat... Kosiky pod skrinkou: to si myslela na zemi? To by som nerobila. Skrinky sa vesaju na stenu lebo je to elegantne, ciste a lahko udrzitelne a tymto by ste to vsetko popreli. Kazdopadne ak budes mat dva rozumne velke sufliky tak uz pod nimi aj tak moc miesta nezostane... Dekor nabytku: biela je univerzalna, bude sa hodit aj k tej pracke. Vidim ze mate dvere v nejakom drevo dekore, bola by varianta ho pouzit aj v kupelni, ale asi by to uz bolo preplacane. Ako nad tym premyslam tak u vas asi ta univerzalna biela bude najlepsia... Skrinka nad prackou: vyklopne otvaranie do hora je mozne, ale je dost drahe a zabera dost miesta v skrinke. Zda sa mi to v tomto pripade zbytocne. Ak je pracka siroka 60 cm a tie otvorene policky urobis napr. 20 cm, tak ostane 40 cm sirky na skrinku, cize klasicke pantove otvaranie bude mat sirku 20cm, co myslim nevadi pri beznom pouzivani. Alebo ma napadlo urobit to tak, ze ta skrinka bude mat sirku 60 cm a na nej budu 30 cm posuvne dvierka. Tie budu bezne na jednej strane a na druhej to bude otvorene a tam budu tie parfemy a tak. Ked budes chciet sa dostat do tej zakrytej casti tak sa dvierka jednoducho odsunu na to otvorenu cast... Osvetlenie nad zrkadlom: neviem teda ake studio chces oslovovat kvoli tomu, to nejake kupelnove? To by som fakt nerobila... Aspon teda ja nemam moc dobre skusenosti s kupelnovymi studiami... A hlavne vy uz mate vsetko hotove, tieto dodatky si poriesite aj sami: na nabytok zavolajte truhlara, na zrkadlo sklenara a osvetlenie si kupite a vyberiete sami lepsie a lacnejsie na internete a muz je urcite sikovny a namontuje ho aj sam :) V studiu vam ponuknu len z ich dodavatelov a za katalogove ceny, to vy si sami lepsie najdete... aspon u nas to tak bolo.
Odpovědět
Profilova fotka
@astrid_sk S tou skříňkou si to myslela asi takto nějak, že? http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/pro... To se mi právě nelíbí, radši bych to měla celý zavřený a na boku ty poličky. Pračka je široká 60cm, to máš pravdu, takže by to vycházelo asi na 40cm skříňky a 20cm poličky. Nevím ale jak si myslela, že by to otevírání dohora zabíralo dost místa ve skříňce? Posílám foto jak to máme v kuchyni a jak jsem si to představovala i v koupelně. Každopádně pokud by to ale bylo o moc dražší. tak bych to nechala na otevírání doprava na panty, do zástěny by to snad nijak bouchat nemělo. Sušičku nemáme a ani pořizovat nebudeme, zatím jsem se bez ní obešla a obejdu i do budoucna ;-) Celý nábytek si chceme dělat od truhláře, co nám dělal i kuchyň, bude dělat i chodbu, dělá nám přesně podle našich představ a taky perfektně poradí, vyjde vstříc co se týče financí a nemá problém s tím, že si svoje seženeme, když chceme. Takže i osvětlení nám tlačit určitě nebude, nabídne, to jo, ale nechá na nás, což nám vyhovuje :-) Co se týče zrcadla, to si u něj necháme taky udělat, ve městě žádnýho nemáme, museli bychom kvůli tomu do Brna a to je zase ježdění, takže když si připlatíme o pár stovek třeba víc, než jinde, ve finále to vyjde nastejno, prostě si to necháme udělat na jednom místě a nemusíme lítat nikam dál :-) Mno s tou pračkou uvidíme, ráda bych, aby to bylo všechno ve dřevě, ale nevím teda, jak to bude vypadat, no v pondělí budeme o něco moudřejší :-)
Odpovědět
Profilova fotka
máte zrovna tip umyvadla pod který se už nic nedává,ale jinak bych to viděla asi že se nechá udělat od truhlíka skřínka a umyvadlo bude muset být zapuštěné v desce a šuplík vám bude muset vykrojit kvuli odpadu.jinak jako samotná deska nebude na levo na co a kde uchytit podle mě a jak je umyvadlo skosené dolů tak to bude dělat neplechu si myslím.zrcadlo máme nalepené a jsme spokojeni,galerka je podle mě už pasé.
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy S tím zrcadlem to mám tak namyšlené, naši to mají také jen nalepené a podle mě je to nejhezčí ;-) Skříňka vedle ale bude, nad tou pračkou, 40cm bude otevíracích, 20cm budou 2-3 poličky. S vykrojením ve šuplíku pod umývadlem kvůli odpadu počítám, proto jsem ještě chtěla na zem nějaké ty košíky, protože každý kousek místa dobrý ;-) A co se týče té desky, já jsem myslela, že by to bylo celý jako skříňka, takže i z boku by to mohlo být navrtané do zdi, kdyby teda byla nakonec závěsná. No snad jsme se pochopily :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@agnessi jj to by snad šlo jako závěsná skřínka na umyvadlo nebo pod umyvadlo,mi jsme ted vybírali do koupelny a setkávala jsem se s tím že umyvadlo na desku nebo do desky je jiný tip než závěsné umyvadlo,no měla jsem z toho hlavu taky šejdrem ale už máme nakoupeno
Odpovědět
Profilova fotka
Tie panty pri vyklopoch som myslela akoze to zabera celkom dost priestoru vovnutri skrinky - urcite viac ako klasicke panty. Ale neni to nic neprekonatelne, mozno to len mna samotnu prekvapilo... A pri takej uzkej skrinke sa mi to zdalo zbytocne a uvazovala som ci sa tam vobec vojdu... no ale to vam ked tak poradi ten truhlar. Ja osobne vobec nevidim problem v klasickom otvarani do boku doprava, ak tam bude zastena, tak to potom fakt nicomu nevadi... Ak mate truhlara, ktory vie zaistit aj ine veci a doverujete mu v cenach, tak potom ok, dobre pre vas :) Tak sa potom nezabudni pochvalit konecnou realizaciou :)
Odpovědět
Profilova fotka
@astrid_sk Určitě pochlubím :-) Dnes jsem byla u truhláře, udělali jsme předběžný návrh, do 14dní nám pošlou 3D návrh a uvidíme, jestli se tam něco bude měnit anebo jsme to vymysleli tak dokonale, že už se nic měnit nebude :-D Bude to v bílé barvě, umývadlo bude asi lehce zapuštěné, skříňka bude závěsná, jen u kamarádky jsem v pátek viděla výbornou vychytávku. Na pohled má jeden šuplík, který když se vysune, tak je v tom ještě jeden vysunovací program. Ale to uvidíme, jak by to vyšlo s tím výřezem na sifon, aby to nebylo zbytečný. Takže buď dvojšuplík anebo tady to. Jinak pračku nakonec obkládat dřevem a vkládat do niky nebudeme, je to zbytečný, údržba pračky, pak taky určitě budeme někdy kupovat novou a to už bude užší a ne klasická 60 cm. No a nad pračkou bude skříňka, to jsem je poprosila o 2 návrhy, jeden s těma otevřenýma poličkama a jednu celozavírací. Otevírání bude na panty, dívala jsem se totiž na cenu, když se otvírají dohora a je to fakt pálka a je pravda, že uvnitř by to zabíralo dost místa, to mi nedošlo. Světlo jsem vybrala též na studiu, zrcadlo bude přilepené na stěně, také zajistí no a rozměrově, tak aby to sedělo a na pohled vypadalo hezky, to už nechám na nich, popř. doladíme, až bude návrh. No tož tak :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@astrid_sk Poraď prosím ;-) Mně osobně se líbí ta první varianta, skříňka s otevřenými poličkami, akorát jsem chtěla, aby byly úplně otevřené, tzn. že nalevo (z našeho pohledu) nebudou mít rám. Co si o tom myslíš?
Odpovědět
Profilova fotka
@astrid_sk I když ta celouzavřená taky není špatná, když se teď na to dívám pořádně.... Achjo :-| :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@agnessi Mne sa tiez viac paci ta prva varianta, je taka vzdusnejsia a kupelnovejsia :) A tiez by som cakala, ze tie policky budu uplne otvorene, t.j. ze vlavo nebude hrana. Otazka potom, ci davat hranu aj uplne hore, tu by som tam ale asi nechala ako je teraz. T.j. ze sa odstrani skutocne len ta vlavo... Podla mna by to nemal byt problem realizovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@agnessi No je v tom len minimalny rozdiel :) Skor si premysli, ze co kam budes davat, t.j. ci vyuzijes viac tie policky zakryte za dvierkami alebo vyuzijes aj tie otvorene a na co.
Odpovědět
Profilova fotka
@astrid_sk No právě :-| Bojím se, abych to neměla zaplněný jen "něčím", jen proto, že to vypadá líp....
Odpovědět
Profilova fotka
@astrid_sk Ale není špatný, když je to i zavřený, teda myslím tu hranu na první variantě. Hmmm teď mi to vrtá, co by bylo lepší :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@astrid_sk Máme koupelnu ještě nahoře a jelikož tam jsou všechny ložnice a pokojíky, je to hlavní koupelna. Sice ještě menší než tato, ale když vstaneme, jdeme hned tam, nemusíme lítat po schodech dolů přes kuchyň do druhé. No nicméně, do budoucna to může být jinak, že? V dolní máme vanu, nahoře sprcháč, takže i tady budou šampóny a ostatní blbosti, ale na čištění zubů a nějaké líčení to nevidím, to zvládá ta horní. Tak přemýšlím, co do těch poliček? Ale šly by krémy na ruce (Nivea), to se mi tady pořád válí na lince, permanentně ji používám, dál pak nějakou voňavku na cáknutí, když spíchám, ale nevím nevím....
Odpovědět
Profilova fotka
@agnessi Aha, ja som myslela ze to je hlavna kupelna. No my mame v dolnej kupelni len zachod, takze tam je iba mydlo, rucnik a nahradny toaletny papier :) a nejaka damska hygiena. Cize v podstate vsetko, co je dobre schovat (okrem toho mydla). No a sampony co pouzivate, budete mat zrejme priamo na vani, nie? Tak schovat mozno len nejake nahradne. No tak otazka, co tam vobec budete davat. Spinave pradlo budete hromadit zrejme tiez v tej hornej..? Tu teda nejake prislusenstvo k pracke (prasky, avivaze a pod.), pripadne nejake cistiace prostriedky..? Na to je ale dobry nejaky vacsi suplik/policka, napr. tie co budu pod umyvadlom... U nas je to v hornej (hlavnej) kupelni takto: pod dvojumyvadlom ma kazdy dva sufliky na svoje veci, ako je kozmetika, licenie, fen, nahradne sampony a pod. Vedla pracky mame vysoku skrinu na spinave pradlo, cistiace prostriedky a ciste rucniky. No a nad zachodom je nika, kde su nahradne toaletaky a damska hygiena. (foto v albume) Tak si skus premysliet, kde budete mat podobne veci vy a tomu prisposobit ulozne priestory v oboch kupelnach.
Odpovědět
Profilova fotka
@astrid_sk Jelikož je horní koupelna menší a ještě se zkosenou střechou, tak v dolní plánuji mít určitě veškeré ručníky, hadříky, čistící přípravky apod. Špinavé prádlo se bude sbírat nahoře a pak přenášet dolů (možná to je to pro někoho nepraktický, ale mně to nevadí), šampony, sprcháče apod. máme na vani, teda vedle ní, tam jsem si nechala udělat takovej soklík, aby to nikomu při koupání nepřekáželo. Ještě mě napadlo, že bych nechala udělat ty spodní skříňky 4, ale pak by se tam toho asi vešlo míň, že?
Odpovědět
Profilova fotka
@astrid_sk Jinak máte nádherně zařízenej domek, úplně chrochtám, fakt nádhera! Já jsem sama na sebe naštvaná, že nejsem schopná něco udělat :-( Ano, brzdí nás trošku i finance, přeci jenom 3děti jsou pořád na prvním místě, ale i tak, za pár kaček se dají pořídit supr věci.
Odpovědět
Profilova fotka
@agnessi Dakujem za pochvalu :) No mnohe veci sa skutocne daju kupit lacno, napr. v IKEA a pod. A kvalita neni vzdy az tak uplne spatna... ale ked nie su financie, tak je to tazko... ale zase sa aspon vsetko nakupi casom a s rozvahou :) Ohladom kupelne, keby si zachovala vysku suflikov a len z 2 urobila 4, tak by ti ostalo v nich malo priestoru na veci. Skor by som to urobila tak, ze dala este jeden suflik uplne dole, t.j. by ta srkinka bola az po zem, pripadne dole by bol nizky sokel ako v kuchyni. Takto maximalne vyuzijete ten priestor a vzniknu ti tri pomerne velke sufliky na pracie prostriedky, rucniky, hadriky, cistiace prostriedky. Len pozor na to, aby sa tam pohodlne vosli, ja som si prave kvoli tomu davala urobit jeden suflik extremne vysoky, aby sa to tam vsetko dobre voslo na vysku. Takze kludne by som napr. ten spodny urobila vyssi a tie horne dva budu potom dopocitane aby boli rovnake. Alebo dat hore len jeden uplne nizky a tak to bude odstupnovane: nizky-vyssi-najvyssi. Fakt je dobre si premysliet, ze co tam clovek bude chciet ukladat a ze ake to bude rozmerne, aby sa to tam vsetko voslo. Do tej skrinky nad prackou sa ti toho totiz prilis nevojde, kedze nebude prilis hlboka. Ale mozno tie cistiace prostriedky by sa do nej mohli vojst - idealne si premysliet tie police vovnutri dostatocne vysoke zas podla toho co tam clovek chce dat. Alebo aby boli police variabilne polohovatelne... To som ti zas zamotala hlavu, co? :)
Odpovědět
Profilova fotka
@astrid_sk Alebo urobit supliky dva, ten spodny bude vyssi a horny nizsi, ale stale budu oba dostatocne velke (ten spodny bude mega vysoky, vojdu sa ti tam vsetky cistiace aj pracie prostriedky na vysku).
Odpovědět
Profilova fotka
@astrid_sk Tak to je dobrý nápad. Sice jsem už byla ve studiu, ale není problém jim napsat, zatím jsme ve fázi nacenění :-) Jinak jsem se rozhodla pro druhou variantu skrz praktičnost. Obávám se, že jak by děti lezly na pračku (jakože jak je poznám, tak polezou), tak bych se bála o ty věci na poličkách. Byly by to vážně jen dekorace asi, takže to necháme celouzavřený a basta :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@astrid_sk Tak tady je to už s menší opravou, dolní šuplík bude větší. Mají toho teď strašně moc, takže pořád čekáme a čekáme a mě to už moc nebaví :-p Ale zase rekonstruujeme náš byt na slovensku, takže vlastně ono je pořád co dělat :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@agnessi Dobrý den, mohu se zeptat jak ty šuplíky pod umyvadlem máte široké?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?