Nákupní centra - opravdu tam nikdo nenakupuje?

Ahoj. Sleduji toto a i jiná podobná fóra již delší dobu v rámci blížícího se termínu stavby našeho domu. Celkem mě hodně zaráží, že skoro nikdo nedoporučuje nákupy (nejen koupelen, ale obecně všeho - elektro, stavebniny, dveře atd.) ve velkých obchodech jako je třeba Bauhaus, Hornbach, Baumax, Obi, atd. Opravdu tam nikdo nenakupuje ? To tam mají jen nepoužitelné předražené šmejdy ? Jak to je ? Děkuji za Váš názor.
Odpovědět
V Hornbachu nakupujeme hodně spojovací materiál, různé pytlované materiály jako beton, malty, lepidla, vše co je potřeba v menším množství. Máme odtamtud lešení, žebřík, vědra, lopaty, OSB desky, plastifikátor do betonu, prostě to, co je potřeba koupit v sobotu odpoledne nebo v neděli, když to člověk zrovna potřebuje :).
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám třeba z Bauhausu obklady do koupelen. Ale jinak jsou toto spíše takové večerky kam chodím kupovat věci v sobotu a v neděli. Běžné stavebniny mají materiál levnější.
Odpovědět
Profilova fotka
@l_sekanina musíš znát ceny toho co sháníš, třeba v OBI měli levnější obrubníky a cement než ve stavebninách, to samé i zámková dlažba v Baumaxu, zase ale zásuvky a kabely tam mají předražené....
Odpovědět
V bytě máme celou koupelnu a wc z Hornbachu a za těch pár let vše vypadá a funguje. Stejně jako dveře Masonite z Baumaxu,topení z Obi. Jen plovoucí podlaha z Hornbachu je už hnusná ale ani jsem neočekávala bůh ví jakou výdrž . Jinak tam člověk vlitne když něco nečekaně potřebuje.
Odpovědět
Profilova fotka
V Horbachu občas nakupujeme, máme odtamtud myslím kliky a nějaká světla, brali jsme odtamtud i nějakou dlažbu. Obi je všeobecně hodně drahý. Nábytek mám téměř všechen ze Sconta a koupelnu z Baumaxu. A slouží to úplně stejně jako oblíbená Ikea, jen je to přece jen trochu míň fórový ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
my kupujeme jen to, co je fakt nutné koupit hned a nejde na to čekat, než to přijde na objednání nebo řešit dopravu či cenu u menší položky, menšího množství. kde to nehořelo, tak přítel vždy vyjednal vyšší kvalitu za lepší cenu než kdybychom nalítli do hobbymarketu. ale ne, že by tam vše bylo drahé a vše špatné. je to kus od kusu a taky podle náročnosti zákazníka ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
my to mame hodne podobne jako @teron. Teda u nas je jen Obi a treba kdyz se vloni sbiraly body na slevu, tak jsme to meli nasbirany hned a pak to vyuzili pri nakupu tusim odpadnich trubek. Mensi veci tam, vetsi ve stavebninach bez DPH samozrejme
Odpovědět
@l_sekanina mame z hornbachu obklady v TM a podlozku pod plovoucku. Divali jsme se na vice veci, ale nic dalsiho jsme nevybrali. Prece jenom maji tam "vsechno" takze relativne maly vyber a ceny since OK, ale ze by to bylo o moc levnejsi, taky ne,
Odpovědět
Profilova fotka
No v těchto marketech mají všechno strašně předražené. Jednou se mi stalo, že jsem tam viděl levný cement - jinak snad nic. Třeba odpady KG čka, sleva v obchodě přes známého OSMA - sleva 55 %, když jsem dělal odpady v základové desce za cca 10 000 po slevě - přijelo obří nákladák - jeho dodavatel, vyhodil mi to do trávy a já to během dne zakomponoval do výkopů a základové desky - kupodivu jsem se i trefil a nic moc mi nezbylo ani nechybělo. V OBI a dalších byla tuším na KG odpady 20 % z katalogové ceny. Já osobně jsem si tam koupil zatím jen míchačku - víkendová akce - maˇdarská velká LIMEX - 7000 kč v akci za 4490 Kč - takže spokojenost.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme z OBI desku do kuchyně v paneláku, potřebovali jsme kousek. Jednou tam měli v nabídce levnou betonovou dlažbu tak jí máme pod boudou na nářadí, v Hornbachu kupujeme to co píše Teron 😂. Pro nářadí na zahradu a obyč na stavbu jsem byla v klasickém železářství (v Praze a i tak min o třetinu levnější). Zásuvky apod cca 2x dražší než na webu.
Odpovědět
Profilova fotka
v hornbachu měli záruku nejnižší ceny, i pro internetové obchody. Jediná podmínka byla, že zboží v e-shopu muselo být uvedeno, jako že je skladem. Pro některý sortiment jsem to docela využil - např. hydroizolace koupelen, spárovací hmoty apod. Stačilo přijít s vytištěným printscreenem zboží z eshopu a kontaktem na eshop prodejce, chvilka papírování a cena o 10% nižší než na eshopu. bral jsem to u větších objednávek, jeden pytel cementu nebo kartuši tmelu jsem neřešil.
Odpovědět
Jezdíme tam primárně pro menší věci nebo když je něco potřeba urgentně. Jinak v dnešní době většinu věcí najdeš levněji jinde. Ale chce to sledovat, občas se objeví zajímavé akce nebo prostě levnější nějakou konkrétní věc.
Odpovědět
Článek se načítá
jezdím do hornbachu, když něco hoří v sobotu či neděli, nebo obi, ale třeba i obklady a dlažbu jsme si vybrali v obi, tam měli tu pro nás nejkrásnější, jen jsem se pak natrápil při pokládce, ale nábytek nikdy ne v obchodě, to mi nesmí přes práh
Odpovědět
My toho hodně nakoupili v Hornbachu a OBI - koupelnový nábytek, světla, baterie, umyvadla (vanu už máme přes e-shop), fasádní obkladový kámen (ten stejný byl ve stavebninách o 200 Kč dražší) plovoučky, lišty. Dobré bylo, že se dali přebytky v pohodě vrátit, nebo jsem něco koupila a pak se to třeba nehodilo a v pohodě mi vrátili hned peníze - to jsme hodně využívali. Je to dražší, ale mají zase otevřeno celý týden vč víkendu a občas jsme trefili i pěknou slevu.
Odpovědět
My do Hornbachu taky jezdíme jako nouzovka a pro menší věci. U těch větších tam pro mě nemají tak velký výběr a hlavně jsme měli v jedněch stavebninách hodně velkou slevu. Jinak veškeré vybavení domácnosti máme z Ikey, to jsem si všimla, že tu taky moc lidí "nepropaguje" :-) Ale jinak je pravda, že v hodně věcech jsou hobby markety předražené.
Odpovědět
Profilova fotka
@l_sekanina z hobby marketu nebo z Ikey mám toho hafo.. dlažbu, obklady, plovoucí i vinylovou podlahu, dveře do pokojů (ty mám z Bauhausu, ač mám radši Hornbach tak dveře které jsem chtěla má Bauhaus, sice jen o stovku, ale levnější a HLAVNĚ hezčí..), tapetu, pracovní desku, sprchový kout, nábytek do koupelny atd. atd. atd... :-)
Odpovědět
My jsme tam toho nakoupili taky spoustu, obzvlášť drobnosti, ale máme odtud i vnitřní dveře a spokojenost :)
Odpovědět
Děkuji všem za odpovědi a za postřehy.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Máme z Baumaxu interiérové dveře, podlahy... Pokud máte smůlu, natrefíte ne šmejd ať už nakupujete kdekoliv ....
Odpovědět
Profilova fotka
Drobnosti jako světla máme z Hornbachu, často přímo v obchodě kouknu na ten samý produkt na netu a vyplatí se tam koupit. Jinak máme podlahy z polské castorama, super cena, část nábytku z ikey, stolař neměl čas a mi se nechtělo čekat, takže třeba obývák a pracovnu jsme tak krásně a levné vyřešili.
Odpovědět
My mame temer veskery nabytek a svetla z IKEA, kombinovali jsme ho s masivnim drevem z OBI. Koupelnu a WC mame ze Siko, ale treba zachodovou misu s prkenkem, otopny zebrik, umyvatko na WC a nektera svetla mame z Hornbachu, umyvadlo a interierove dvere (Dre) z Polska.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?