Návrh koupelny - vaše postřehy

Ahoj, potřebovala bych poradit s koupelnou. Dostala jsem návrh od studia a chtěla bych znát vaše názory, co byste změnili. Návrh se mi vcelku líbí, ale chtělo by to trochu oživit. I když to na obrázku vypadá, že je to bílá, šedá a hnědá, jsou to tři odstíny šedé. Ráda bych tam zařadila i jednu dekorativní dlaždici, kterou přikládám. Obklady jsou matné, jen ta s prořezem (na wc) je lesklá. Je vůbec vhodné tyto druhy kombinovat? Děkuji za všechny postřehy :-)
Odpovědět
Nevím jestli se ptáte na barevnost nebo uspořádání, nemám rád celoobložené místnosti, proto jen k uspořádání. Do sprcháče se nepoleze kolem umyvadla zrovna pohodlně, nevypadá to tam na moc místa, vyjdou vůbec otevřít dveře? Buď bych přehodil dveře na čelní stranu nebo tam dal umyvadlo. Popřemýšlel bych i o zvětšení sprcháče. Stejně tak mi přijde na špatném místě žebřík. Pokud je možnost na WC bych dal normální umyvadlo, v mrňavých umývátkách se stejně moc nedá umýt.
Odpovědět
To je paneláková koupelna? za mne dobré, jenom bych zvážila to množství obkladů. Třeba celkové obložení WC je zbytečné, stejně tak jako obklad stěn v koupelně, kde není umyvadlo ani sprcháč. Jsou to náklady a práce při úklidu navíc. A z hlediska rozvodů bych dala sprchu a umyvadlo na jednu stěnu. Pak bude před sprchovým koutem dostatek prostoru k utření a oblečení, může se tam dát i nějaká lehounká průhledná stolička, elegantní, která neucpe prostor.
Odpovědět
Profilova fotka
Mně se na první pohled nelíbí ten šedý pruh na straně umyvadýlka na WC a pak nad umyvadlem v koupelně. A vůbec ale vůbec se mi nelíbí ta listela - jak vzhledově, tak tím použitím..
Odpovědět
@1karel1 Zapomněla jsem to napsat, ale jde mi jen o obklady. Elektřina, odpady už jsou dané. Sprcháč má dveře na čelní straně a umyvadlo na wc nejde zvětšit, protože zeď u dveří má jen 24 cm.
Odpovědět
@inkajanakova Je to koupelna v RD :-D Obložení wc bylo změněno, viz první obrázek - je to jen pod okno. Na původním (spodním) obrázku byla špatně namalovaná předstěna. Taky se mi to celkové obležení nelíbilo a ani se mi nelíbí obklady z boku oken.
Odpovědět
@zmrz_lina Mně se ta listela líbí, ale dala bych ji spíš vodorovně. Nemáš nápad, kam by se dala dát ta dlaždička v příloze? Má rozměr jako klasická obkladačka, není to listela. Nebo se ti taky nelíbí :-)
Odpovědět
@ppavlinecka No já bych ještě omezila ten obklad na WC, dala bych víceméně jen za WC do výšky předstěny, a jen za umyvadlo. Ta listela na svislo dělá bezvadný efekt. Nic bych nepřidávala. Spíš bych si pak užila obměn ve smyslu - jednotný textil - předložky, ručníky, klidně bych obměnovala třeba mýdlenky, kelímky na kartáčky apod., dala bych nějakou pěknou skleněnou vázu a do toho aranžmá a tak. Prostě bych právě využila možnosti, které mi dává jednoduchý nadčasový obklad. Naopak bych možná tu listelu využila i ve sprchovém koutě, místo těch tmavších obkladů. Ale celkově to považuji za vydařený návrh, nadčasový, klidný, jak má koupelna být.
Odpovědět
@zmrz_lina A takhle by to bylo lepší? Já už jsem z toho fakt zoufalá. Takových kombinací a teď najít tu pravou :)
Odpovědět
@inkajanakova A za tím záchodem bys nechala ten tmavý obklad s prořezem nebo bez? S tím prořezem je lesklá, ostatní mat. Aby se to zase netlouklo. Já si tím šedým pruhem nejsem moc jistá. Pak mě napadlo za ten záchod dát tmavý obklad, listelu, tmavý obklad, listelu, tmavý obklad. A pak už nikam nic.
Odpovědět
Ten záchod udělej tak, jak ho máš na tom předchozím, tedy obklad za záchodem. Takže středem tmavší pruh, po bocích světlý. A fakt bych neobkládala ty boční stěny, vždyt je to zbytečné. A za umývátkem bych dala jenom ten světlý obklad. Čemu říkáš prořez, to jsem nepochopila. Listelo jenom do koupelny. Asi bych dala světlou a střední šedou jenom, vůbec bych nedávala tu hodně tmavší, a taky bych nedělala ty vodorovné pruhy, co jsou trošku vidět na těch předchozích vizualizacích. Koupelnu bych obkládat začala až za žebříkem, obložila bych světlou umyvadlo a ten roh jak to máš navrženo, dále to svislé listelo, zase světlý obklad a ve sprchovém koutě ten roh ze střední šedé, třeba lemované tím listelem, pokud se ti líbí. Ale obklady bych všechny držela na šířku, ne jako je to ve sprchovém koutě postavené na výšku, to ruší. A pak bych pokračovala zase světlounkou šedou a obklad bych zase ukončila se sprchovým koutem. Čím míň plochy k mytí, tím lépe. Výšku obkladu bych udělala do výšky sprchového koutu. Jo, a bezvadnou parádu udělá v koupelce lustr, najmě kdybys sehnala nějaký menší třeba ověskový. To je paráda, koupelna se hned dostane o level výš.
Odpovědět
@inkajanakova Tím prořezem jsem myslela obkladačku za záchodem, jak tam jsou ty proužky. Dole na fotce je klasická bez nich. Díky za postřehy :-)
Odpovědět
Já asi nic, mě se to docela líbí, příjde mi to praktický, pod chápu to, že ten záchod je s koupelnou oddělený..:)
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?