Návrh koupelny,prosím poraďte

Dobrý den, prosím o názor všech, s manželem se nemůžeme dohodnout na konečném rozmístění koupelny. Vytvořili jsme hodně návrhů a vybrali dva. Každému se líbí jiný a my jsme na mrtvém bodě, protože se nemůžeme dohodnout. Prosím tedy napište mi který návrh se vám líbí víc a klidně i důvod. Jedná se jen o rozdíly v umístění vany a sprchového koutu. POTŘEBUJEME SE HNOUT DÁL :-D :-D :-D DĚKUJI :-) :-) !
Odpovědět
Profilova fotka
@medi1 Me osobne se libi navrh 2, pri vstupu do koupelny to vypada lepe;)
Odpovědět
Za me taky 2..stejny duvod..pri vstupu je tam vice prostoru...
Odpovědět
Navrh 1, po sprse neni mokra podlaha hned za dverma
Odpovědět
Profilova fotka
@medi1 návrh 2 - stejný důvod jako přede mnou :-) je tam více místa u vstupu
Odpovědět
Profilova fotka
Dvojka - vic prostoru u vstupu. Jestli jeste muzu - nedelala bych zidku u te vany a wc - vzkika tam sikma mezera, ktera se bude blbe vytirat a pusobi to moc rozprickovane a wc pusobi jako koje. Vubec v tomto rozlozeni bych asi odbourala vsechny ty vyzdene pricky, bude se ti spatne vytirat. Jake jsou rozmery koupelny? Napada me jina koncepce... Tady mi prijde ta leva strana moc nahustena... Jinak ale doporucuji otvirat dvere na levou stranu, k umyvadlum bude vetsi provoz a prece jenom kdyz otevrete, bude videt hned ta hezci strana nez vyzdene zidky...
Odpovědět
@medi1 za me dvojka-vizualne mene zabetonovane. Taky bych zrusila zdene pricky a dala max sklenene. My jsme je postavili a pak bourali :-)
Odpovědět
@medi1 návrh 1, jen toaletu by šibnul dozadu
Odpovědět
100 lidí, 100 chutí, ale mně se teda nelíbí ani jeden. :/ To wc je tam prostě divné takhle uprostřed v zákrytu. Obětovala bych pár peněz a nechala to navrhnout někoho z koupelnového studia nebo nějakého designéra. Mát to takhle strašně zastavené těma příčkama. Šla bych spíš do vzdušenější verze. Možná by hodně udělalo i u verze 1 jen nedávat ke sprcháči zeď, ale jen skleněnou zástěnu. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
mě se líbí 2, jen bych vyměnila sprcháč se záchodem
Odpovědět
@medi1 dobrý den, osobně bych volila návrh č. 1, sprcháč nechala u okna, wc bych prohodila s vanou, vana vedle sprcháče je pole mě praktičtější, stěna sprcháče vám přirozeně vytvoří jednu "zástěnu k vaně a prostor se pěkně otevře, a wc bych umístila hned za dveře - bez jakékoli zástěny, myslím, že se na wc každý může zamknout. Pračku se sušičkou bych dala na sebe, a vedle umístila vysokou skříňku - dole koš na prádlo, nahoře třeba ručníky .... a pak ta umyvadla, jak je máte se spodními skříňkami.
Odpovědět
Profilova fotka
mě se tedy moc nezamlouvá ani jedno :-N
Odpovědět
Děkujeme všem za názory :-) určitě jste nám pomohli při výběru =)! Jak zde už bylo řečeno 100 lidí, 100 názorů a my jsme potřebovali poradit pouze mezi těmito dvěma návrhy :-) . Ještě bych se ráda zeptala, jestli víte co je vše potřeba splnit, když chceme mít sprchový kout bez vaničky, jen vydlaždičkovaný, bezbaerierový s odtokovým žlabem do zdi. Někde zde na modré střeše jsem četla nějaké diskuze, kdy někteří lidé varovali, že je potřeba něco vyprojektovat, nebo dodržet, protože jinak už poté nebude možné mít sprchový kout vez vaničky. Pro jasnější představu vložím fotku toho, co bychom si přáli ;-) .
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@medi1 my tedy máme odtokový žlab v zemi u zdi, ne ten přímo ve zdi. takže to bude technicky jiná záležitost. každopádně dodržet v zásadě musíte hlavně vyspádování, aby vám to teklo do toho žlabu a ne ven ;-)
Odpovědět
Tak nějak jsem myslela ten sprchový kout a odtokovým žlabem do zdi. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Jaký je prosím (funkční) rozdíl odtokového žlabu ve zdi a žlabu na zemi? Děkuji
Odpovědět
Proč jsou tam ty příčky? Trošku to připomíná veřejné záchodky. (Pardon) Představa, že někdo trůní na záchodě a druhý se sprchuje je přece zcestná. WC mísa je tam proto, abych nemusel čůrat do sprchy, když mně k tomu nutká zurčení vody (třeba)...
Odpovědět
@evculinda Dobrý den, myslím že funkční rozdíl v tom asi nebude. Mě spíš šlo o to, že se mi to více líbilo, ale nakonec budeme mít ten v zemi =).
Odpovědět
@pepitocz Dobrý den, příčku jsme tam chtěli z toho důvody, že jsme nechtěli z vany vidět wc. Máme to takhle i v bytě. Příčka vysoká asi 1,30 odděluje vanu a záchod a nikdy nám to nepřipadalo zvláštní.
Odpovědět
@medi1 Takže vy jste nikdy WC z vany neviděli, když jste to tak měli i v bytě :-D Mno, musíte si koupit pěknou mísu. Ale vážně: Bez těch dvou příček by ta koupelna byla podle mě mnohem vzdušnější a volnější...ale asi to máte jinak než já. A jinak to máme i s pračkou a sušičkou v koupelně, ty já bych tam nechtěl.
Odpovědět
@pepitocz :-D když ležíme ve vaně, tak nevidíme na WC, když stojíme, tak to už ano =D.. Chápu Vás =). Hodím Vám sem návrh ze Sika.. Tu pračku a sušičku dáme nakonec do technické místnosti. Původně jsme nevěděli, jestli nám tam na to zbyde místo..
Odpovědět
@pepitocz Ta příčka u WC nebude až nahoru, ale pouze kousek nad vanu.. Dlouhé dlaždičky nebudou svisle, ale vodorovně. Nevíte náhodou o pěkných, dlouhých dlaždičkách v dekoru světlého dřeva? Měli jsme vybráno podle katalogu, ale ve skutečnosti jsou tmavší a vypadají jako špatně natisklý obrázek :-|..
Odpovědět
Bože @medi1 - pěkné dlaždičky v dekoru dřeva neexistují! :-| Vždyť je to keramika, proč má vypadat jako dřevo :-( . Ten detail - styk vany s příčkou - to je ale hrůza. co? Taková štěrbina na špínu...(ošklivé, fuj) Příčku zrušit. A tu druhou nahradit sklem. Tedy, tak bych to udělal já :-) A chválím vykopání pracího procesu z koupelny.
Odpovědět
Profilova fotka
Také bych dala příčky pryč, působí hrozné sterilním a rušivým dojmem. Máme takto rohovou vanu u rodičů, která navazuje na zeď a musím říct, ze čistit to je teda něco. Pokud na příčkách trváte, tak aspoň obložit vanu rovně až k příčce.
Odpovědět
@medi1 troufam si tvrdit, že takové dlaždice máme :-) a jsou to MARAZZI TREVERKHOME dlažba 30x120cm betulla
Odpovědět
Profilova fotka
Ta mezera mezi vanou a příčkou - nechtěla bych to udržovat v čistotě. Měli jsme to podobně v bytě a vytíralo se to opravdu "výborně" a to byla ta mezera odhadem o něco širší...
Odpovědět
@medi1 máme woodtale od ragna - krásná kresba i struktura, šířku si můžeš vybrat myslím 15cm, 20 cm, 30cm @pepitocz máme napodobeninu dřeva a skoro všichni co k nám dojdou nevěří, že je to dlažba (spousta z nich si šahala, ale by se přesvědčili...) takže si troufám říct, že existují ;-)
Odpovědět
No asi to slyšet nechcete, ale je to fakt ošklivé.
Odpovědět
Profilova fotka
Už je asi pozdě, ale proč do tak velké koupelny cpete WC, když na něj nechcete vidět? Nešlo by udělat WC zvlášť?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?