Názor - druhá koupelna dohromady s wc

Prosím o Váš názor, rekonstruujeme starší řadovku, docela pěkné dispozice, ale není nafukovací. V patrě bude zvlášť wc a koupelna. Dole nám vychází vcelku hezky koupelna se sprchovým koutem, umyvadlem, wc a bidetem (odvětraná dvěma menšími okny). Jenže teď mě trochu nahlodal názor, že je divný, když k někomu příjdete na návštěvu a jdete na záchod a je to zároveň i koupelna. Kdyby se to rozdělilo, tak tam budou dvě takový malý místnustky a nikam by se nám nevešel bidet (který bych ráda ale přežiju to bez něj). Takže jde mi o Váš názor, když příjdete k někomu na návštěvu a jdete na záchod a je to i zároveň koupelna - je to pro Vás v pohodě nebo ne?
Odpovědět
Profilova fotka
My to tak doma máme (bydlíme u našich) divný mi to nepříjde. Brzy se budeme stěhovat do nového domu, tam máme dvě koupelny a obě se záchodem. Divný mi to nepříjde a co si myslí návštěvy je mi upřímě jedno :-)
Odpovědět
Mně to teda divné nikdy nepřišlo. Když jsem u někoho ve starším domě, nemívá na WC umyvadlo a stejně jdu do koupelny si umýt ruce. Doma máme pouze WC s koupelnou a návštěvy to zvládají :)
Odpovědět
Teď máme WC v koupelně a nevidím v tom žádný problém. V domě budou dvě koupelny s WC a žádné samostatné.
Odpovědět
Super, díky moc za názory. Člověk musí při rekonstrukci/stavbě udělat milion rozhodnutí a když už se skoro rozhodne, tak někdo příjde a řekne "a nebylo by to lepší ... " Tak chci znát i nezávislý názor. Díky :) @adelkav @puhelin @cottie
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, stavíme novostavbu a máme obě koupelny dohromady s WC. Je pravda, že posledních pár let, co žiji s rodiči manžela, jsem si na to zvykla. Jinak jsme to doma měli oddělené. A asi bych to moc neřešila. Zase ber, že když to bude společné, tak budeš potřebovat o to míň dveří a např. umyvadel, pokud by jsi chtěla na záchodě zvlášť umyvadlo...:)
Odpovědět
@dizi my mame jednu koupelnu s wc,druhou bez nej...pokud by byly po rozdeleni mistnosti male,tak proc to delat...myslim,ze pokud mate dve koupelny,tak je to uplne jedno... ;-) prijde mi horsi mit jednu koupelnu,kde je vse,to pak muze byt problem...
Odpovědět
@dizi Přesně tak jsme to měli v řadovce - v patře koupelna s vanou a WC zvlášť, dole malá koupelna - sprcháč, umyvadlo, WC. Bidet se už nevešel, řešili jsme to bidetovou sprškou. Za mě ideální.
Odpovědět
Profilova fotka
no pro mě to přijde logičtější právě kvuli návštěvám naopak nahoře koupelna s wc dole odděleně,ale zase na druhou stranu pokud není na w umyvadlo stejně ta návštěva do koupelny jde,mi ale máme třeba tu v patře takovou soukromější nebo jak bych to řekla.ale pokud není místo a dispozice tak i to jde
Odpovědět
Profilova fotka
Nechapu co by na tom melo byt divneho ze navsteva uvidi i koupelnu.. snad si domu zveme jen rodinu a pratele, tak nevim kde by mel byt problem :-) pokud by byla jen jedna koupelna, tak mi prijde neprakticke ji mit i s wc, ale spis kvuli sobe nez navstevam, u druhe koupelny bych to vubec neresila..
Odpovědět
Máme jednu koupelnu a ta je dohromady i s wc...nějak mi to přijde normální...
Odpovědět
Profilova fotka
co je hrozného na tom, že návštěva uvidí sprchový kout nebo vanu? Máme dvě koupelny s wc, ta v přízemí, kterou používají návštěvy, je dokonce napůl technická místnost s plyn. kotlem, zásobníkem teplé vody, pračkou a sušičkou a zatím se nikdo nedivil, když si šel odskočit. Hlavně v domě budete bydlet vy ne návštěvy, tak si to udělejte podle sebe, jak vám to bude nejpříjemnější. Návštěva to musí překousnout, nebo to vydržet domů 8-)
Odpovědět
@dizi taky mi to divné nepřijde, obzvlášť pokud máte ty koupelny dvě ;-) Já sama s tím coby návštěva nemám problém, pokud se můžu zamknout, a jestli u s prominutím čůrání vidím i jejich ručníky, to je mi jedno :-D Takže pokud ti to vychází na hezkou místnost, tak jdi do toho :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@dizi máme tak plánované obě koupelny společně s wc, bidet nemáme, lepší je bidetovací sprcha, aspoň podle mé několikaleté zkušenosti. Nepřijde mi to divné, naše wc bude kryté za zdí, tak intimita trochu bude.
Odpovědět
Profilova fotka
jedině že by návštěvy mhli potom závidět a už by asi stejěn nepřišli:-D
Odpovědět
Děkuju za komentáře, asi jsem jen potřebovala ujistit, že je to ok :)
Odpovědět
Profilova fotka
Stavíme nový dům a budeme to mít stejně a osobně neznám nikoho, kdo by dole měl zvlášť koupelnu a wc. My si řikali, že nahoře chceme mít koupelnu zvlášť, protože mám ráda relaxaci ve vaně a u toho nechci koukat na wc. Ale dole je jenom sprcha, takže tam mi to nevadí a přijde mi to normální. :-)
Odpovědět
máme jeden zvlášt a jeden v koupelně, neřeším kam hosté jdou
Odpovědět
Profilova fotka
@dizi vždy se nejde někdo s "nebylo bylo by lepší" ;-) My máme WC v koupelně i samostatné ;-)
Odpovědět
Když jsou ty koupelny dvě, tak dejme tomu, ale jinak mi koupelna dohromady s WC přijde naprosto hrozná, pokud člověk nebydlí sám. Jestli má rodina víc než dva členy, tak ani náhodou :-) A co se návštěv týká, tak to neřeším, ale moc příjemné to není :)
Odpovědět
Pokud jde o druhou koupelnu tak klidně, ale v jediné koupelně je to výrazná nevýhoda.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?