Nechali jste si dělat nábytek do koupelny od truhláře?

Profilova fotka
Uvažuji o tom, nechat si udělat nábytek do koupelny na míru od truhláře. Měla by to být skřínka pod dvě umyvadla (umyvadla na desku). Uvažuji, že bych korpus té skřínky nechala udělat z kuch. pracovní desky (s nějakým dřevodekorem). Nechali jste si někdo dělat nábytek do koupelny od truhláře? Nemusí být materiál k výrobě koupelnového nábytku speciální, např. něčím napuštěný, aby odolával vlhkosti? Pokud se koupelnový nábytek vyrábí z běžného lamina a pofoliovaných desek stejně jako kuchyně, ráda bych využila našeho šikovného truhláře. Budu ráda za vaše zkušenosti.
Odpovědět
Taky jsem si myslela,že to musí být speciální materiál, ale náš šikovný stolář mě přesvědčil, že stačí obyčejné lamino. Dělá s tím hodně dlouho a říkal, že s tím není žádný problém. Pouze nad vanou budeme mít niku, kde bude tenká dřevěná deska, která bude téměř pořád ve styku s vodou, tak tu necháme udělat z masivu a nalakuje nám ji nějakým odolným lakem. Jinak skřínky pod umyvadlo a ostatní koupelnový nábytek stačí z obyč.lamina. Tak uvidíme
Odpovědět
Profilova fotka
@moniluk Díky za příspěvek. Jééé, my máme taky nad vanou niku. Dřevo se bojím použít, uvažovala jsem, že nechám uřezat na míru parapetní desku, kterou u stěn dobře zasilikonujeme. Folii by voda neměla ublížit...běžně mám na parapetu vodu a nic se neděje.
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik uvažujem rovnako ako ty - tiež som si vymyslela nábytok na mieru do kúpelne, chcem použiť ako vrchnú dosku pod umývadlo kuchynskú pracovnú dosku,v byte máme teraz pod umyvadlom skrinku kúpenú v OBI mám ju už 5rokov a je stále rovnaká - pochybujem že by mala nejakú špeciálnu úpravu
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik My máme skříňky také od truhláře, mám je v albu. Je to lamino ve wenge, jen horní deska na které jsou umyvadla je kuchyňská pracovní deska ve stejné barvě, přece jen je odolnější. U koupelnovýho nábytku je jen důležitý, aby byl ohranován ABS hranou. I když na něj nejde přímo voda, tak je tam vlhko.
Odpovědět
Profilova fotka
@jana_c Jano, moc díky za váš příspěvek. Hned jsem mrkla do alba...stejnou barevnou kombinaci také potřebuji. je fajn, že se vám podařilo perfektně sladit to lamino s pracovní deskou. Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli všechny skřínky jsou zavěšeny na zdi nebo jestli mají nožky (z fotek to nejde poznat). Pokud jsou zavěšeny, jak je to vyřešeno uvnitř? Zadní strana je nějak zpěvněná? Díky.
Odpovědět
Profilova fotka
Musela jsem se jít podívat :-D Skříňky s umyvadlem nemají záda vůbec. Nejsou potřeba a asi by byly zbytečně těžké. Jsou zavěšené na zdi. Není tam nic vidět, takže tam jsou nějaké trny a ten truhlář něco říkal o nějakým chemickým lepidle. Na té vysoké skříňce jsou klasická záda, jen ta slaboučká, protože jsou v ní kromě koše na prádlo i police. Jinak my máme od truhláře všechno. Kuchyň, skříň v hale i obývací stěnu. Všechno ze stejnýho materiálu. Zrovna ta wenge barva se často u různých dost liší.
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik Jinak jsem vám nakoukla do alba a vidím, že jste také fanda kamenných obkladů :-D Krásné ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jana_c Děkuji za pochvalu. Není to samozřejmě kámen, jen dlažba imitující kámen, ale chtěla jsem, aby měl obklad glazuru pro snadnější údržbu.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme ve výrobě skříňku do koupelny (zrcadlovou nad umyvadlo) a truhlář říkal, že klidně může sehnat tu speciální voděodolnou dřevotřísku/laminát, ale že do něčeho co přímo s vodou nepřichází do styku se mu to zdá zbytečný a navíc máme velkou kouupelnu s velkým oknem, kde se snadno bude větrat a vlhkost se tam nebude nijak extra držet.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
Ahojte, taktiez planujeme skrinky do kupelne si dat urobit na mieru, kedze tam mame trochu specificke poziadavky. Viete prosim niekto o dobrom truhlarovi z Brna? Budem velmi vdacna... pripadne cez sukromnu spravu.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?