Nekoupelnový nábytek do koupelny?

Dobrý den, je mi jasné, že do koupelny patří koupelnový nábytek se speciálními úpravami, v budoucnu jej plánujeme na míru, ale až tak za 2-3roky, bo peníze. Myslíte, že tam těch pár let vydrží obyčejná klasická IKEA skříňka/komoda, nebo se to do pár týdnů rozpadne? Umístěna by byla u zdi, kde budou jen dveře, cca 1,5 až 2 m od umyvadla, vany a sprchy.
Odpovědět
Profilova fotka
@pekelnice80 Myslím si, že to 2-3 roky určitě vydrží, nicméně záleží také na vlhkosti vzduchu. Pokud bude koupelna dobře větraná, tak to vydrží i déle 🙂. Osobně máme "nekoupelnovou" skřínku pod umyvadlem cca 5 let a již jsou vidět známky degradace, ale není to tak rychlé.
Odpovědět
@sikovnytata To ráda slyším 🙂 A máte tu skříňku pod umyvadlem nějak samo-domo ošetřenou třeba voděodolným lakem, nebo je tak, jak jste ji koupili?
Odpovědět
Mám v kúpeľni skriňu z IKEA už 6 rokov a bez problémov. Je to skriňa určená do kuchyne a tak by mala vydržať.
Odpovědět
@mamkaeva Děkuju za odpověď, to je perfektní 🙂
Odpovědět
Máme v koupelně už více jak 5 let z Ikey skříňku obývákové série Besta. Máme ji zavěšenou na zdi. Není v blízkosti umyvadla nebo vany, tak na ní nestříká voda. Koupelnu máme větranou oknem. Vlhkost tam ale je, protože vedle skříňky suším prádlo. Poškození skříňky není žádné kromě poleptání poliček od čistících prostředků. Ale to je moje chyba, že jsem hned nedala tu průhlednou podložku. 🥺 Ale je pravda, že pod umyvadlo bych ji neriskla.
Odpovědět
@kairan Ano, pod umyvadlo dáme koupelnovou desku, ale tu skříň bych prozatím řešila takto. Budeme to mít jako Vy, tj. nebude v přímém styku s vodou plus větrat se bude větším oknem. To s tou podložkou je výborný nápad, děkuju!
Odpovědět
Mam 4,5 roku v koupelne pod umyvadlem kuchynske skrinky Ikea Metod (ty melke, nastenne, dvirka a cela zasuvek Veddinge), na nich Ikea Karlby orechovou desku Vubec zadny problem s nimi neni. Naopak co nam delal truhlar na miru v koupelne skrinku okolo pracky, je kriva, nabobtnala.
Odpovědět
@puhelin Čili to, co se hodí do kuchyně, lze použít i do koupelny. To zní rozhodně zajímavě, děkuji za tip!
Odpovědět
@pekelnice80 Jasne, je to pevne lamino. Skrine nemame zavesene, ale na nohach a ta pod umyvadlem nema zada, protoze skrz zed a skrin jdou hadice k bojleru. A ta pracovni deska je denne ve styku s vodou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?