"Nekvalitní" Rako. Prosím o názory

Profilova fotka
Ahojky, vybrali jsme si do koupelny, ostatne jako vice uzivatelek, co zde vidim, oblibeny obklad defile, ale narazim v diskuzi na jeho "nekvalitu", respektive jeho prohybani do luku, nekdo pise dosti vyrazne prohybani do luku. Pry sla firma rako s kvalitou dolu. Prosim o ostatni nazory. Mame tyden pred objdnanim.... Dekuji vsem.
Odpovědět
Profilova fotka
Tento názor mám i já. Obklad Rako Paris. Dlažba výrazně do luku. Na druhou koupelnu jsem raději po této zkušenosti dali dlažbu polského výrobce a ta byla mnohem lepší. Rako bylo velké zklamání.
Odpovědět
Profilova fotka
@zdenkaj Dekuji moc, myslis, ze dlazba PARADYZ je kvalitnejsi? Dekuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@veronikapulkertova Také vybírám. Každý obkladač a dokonce i prodejce nám řekl, že Poláci jsou rozhodně kvalitnější.
Odpovědět
@veronikapulkertova nám obkladač řekl, že je dobře, že jsme nevybrali Rako :-N ale neuvedl důvod... my jsme nakonec vybrali do jedné koupelny italské obklady (Armonie by Arte Casa) a do druhé polské (Paradyz)
Odpovědět
obklad máme paradyz, kromě toho, že jde o malé kachle, které jsou dost pracné, neměl ani jednu námitku.Podle mého laického prohlídnutí byl obklad naprosto dokonalý. Podlahu od Raka položí v pondělí, ale taky si to divně prohlížel. Napíšu, jak moc nadával :-(
Odpovědět
i nám obkladač pochválil výběr paradyzu. říkal, že její drážkování ze zadní strany obkladačky je mnohem lepší, jak u raka, které po lepidle klouže.
Odpovědět
Profilova fotka
Dekuji vsem moc, prave na paradyz koukam a maji tez pekne obklady, od raka odstupujeme :-p
Odpovědět
my sme Rako nakoniec tiež zrušili, objednali sme si talianske, ale nie uplne najdrahšie, a aj tam boli drobné chybičky, na jednej kachli taka nerovnost, ani tie hrany neboli najrovnejšie /ale našťastie to šlo dať do 1mm špáry/ Do druhej kúpelne začnem určite šmejdit po Paradyz:-)
Odpovědět
Máme v koupelně Rako Concept a bez problému, rodiče mají podlahu z Raka Spirit a taky žádné problémy nenastaly. Ale vím, že v koupelnovém studiu odkud máme oblady říkali, že Rako vyrábí v Číně a že ted´tam kvůli problémům s kvalitou vracel nějaké zboží.
Odpovědět
Profilova fotka
@veronikapulkertova já defilé taky mám, nezdálo se mě, že by bylo nekvalitní, i obkladač nic neříkal, pravda je, že to světlounké je na údržbu děsné a to ho mám v kuchyni na zemi, světle hnědé mám na chodbách a jsem spokojena...koupelnu mám jednu v obkladech z Raka, druhou polskou....ono asi taky záleží, na jakou šarži kdo narazí...mě obkladač jen říkal jen ne italské nebo španělské...co člověk to jiný názor ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@veronikapulkertova Ahoj, dneska je to druhý den, co nám obkládají koupelnu Defile od Raka. Zedník je spokojený, není žádný problém s nerovností nebo tloušťkou dlažeb. Řežou se úplně skvěle, nepraskají a nelámou se. Myslím si, že záleží jak kdo trefí na jakou várku.. ;-) Hodně štěstí.
Odpovědět
Polského obkladu bych se nebál.Mám obklad od PILCH a bylo to bez problému.Nejvíce mne sklamala italská dlažba ARMONIA.Byly to pásy 60/15 a vracel jsem všechny.Byly prohnuté,sice v normě ale vypadalo to hrozně.Nejhorší na tom je ,že když to zaplatíte,neuznají vám reklamaci,protože to není vada.Já měl to štěstí,že jsem ještě nezaplatil a měl otevřený učet.Takže italskou už nikdy.
Odpovědět
Článek se načítá
mně by v těch diskuzích i zajímalo, kde byl obklad nakoupený! protože Obi a podobné prý prodávají často druhou třetí jakost, stejně jako třeba sprchové vaničky a sprcháče. jinak mi máme skoro všechny dlažby polské a obkladači si je nemohli vynachválit, že se to moc často nevidí, aby byla dlažba tak přesná a rovná.
Odpovědět
My máme Defilé dlažbu na chodbách a v kuchyni a obkladač byl spokojený, máme lapovanou, pokládanou na úzkou spáru, takže nerovnosti by byly určitě vidět... V koupelně máme Coral od Raka, obklady bez problémů, dlažba trošku prohnutá. Jo a byly trošku jiné rozměry u běžné obkladačky a u listely.. Listely byly krapet větší.. Ale to obkladač říkal, že mají skoro všichni výrobci (porovnával s Polákama). Do technické jsme původně koupili v Baumaxu nějakou italskou a jak to viděl obkladač tak řekl, že to nepokládá, že je mají křivé a může se stát, že časem praskne (nebyla silná).. Jednu jsme vytáhli a fakt byla jak luk :-) Ale je fakt, že v těch hobby můžou mít jinou kvalitu..
Odpovědět
Profilova fotka
Já teda taky nemám dobrou zkušenost s Rakem.V minulé koupelně jsme měli Shikoku, myslím teda a to byl děs.I když se obkladač hodně snažil,tak ta serie byla příšerná.Kvalita, odstíny v jednou lotu různé,křivé atd. V domě máme Atrium od Raka na zemi všude a to už je lepší, ale i přes to, že jsme každou dlaždici měli v ruce, tak stejně máme na zemi několik zmetků a že jsme jich velké procento rovnou vytřídili. V koupelně máme PILCH, v přeminulé PARADYZ a tam nebyl sebemenší problém.Jo a v bytě máme Tulip od Raka a taky nic moc, ale tam to beru vzhedem k nízké ceně. Za mě zlaté polské...
Odpovědět
Profilova fotka
Jeste jednou vsem moc dekuji, jsem rada, ze jsme na posledni chvili zmenili RAKO na PARADYZ :D Na koupelne se snazime nesetrit, nabytek na miru, kvalitni sanita, rakem by jsme tomu dali asi ranu :)))
Odpovědět
Profilova fotka
tak my máme paradyz - hortensja a super - moc krásné .. výborně se řezali i pokládali... do druhé koupelny opět paradyz :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my jsme se rozhodovali mezi obklady Rako a Pilch a já Pilch za žádnou cenu nechtěla, protože jsou to Poláci a opravdu si o polských výrobcích myslím jen to nejhorší, většinou :-D Každopádně obkladač nám Rako velice jednoduše rozmluvil pár fotkama v mobilu, kterak u různých lidí pokládal právě tuto dlažbu. Většinou mírně křivé, ale dalo se, u pár "sérií" ale neskutečná prasárna. Takže máme Pilch a jsme maximálně spokojeni. Museli jsme dokupovat několik balíků a strašně jsem se bála, že z jiné palety nebude shodný odstín (slečna v Siku nám ty velké obkladové dlaždice napočítala o 8 balíků míň a drahou skládanou listelu o tři balíky víc - takže máme doma listelu ve sklepě za 3700kč - kdybyste někdo chtěl :-D ), ale je to naprosto stejné. Do spodní koupelny jsme kupovali Paradyz a taky super (tam jsem ani nevěděla, že to je taky polské :-) ).
Odpovědět
My máme defile na velké ploše a je pravda, že si obkladač stěžoval, že jsou dlaždice hodně rozdílné a i když se hodně snažil, jsou někde silnější spáry, protože to líp prostě nešlo. Pak máme ale od Raka ještě Coral a ten byl perfektní.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Dobrý den všem, touto diskuzí, byť jsem o ní věděl, jsem se neponaučil a můžu potvrdit, že jsme s velkoformátovou Rako měli problémy. Konkrétně máme Rako Sandstone 60x60 a v rozích jsou VŠECHNY dlaždice mírně zvedlé. Jednoznačně bych tuto dlažbu (a nejspíš žádnou velkoformátovou) od Rako nedoporučil. Fotka křivé dlažby je zde: https://picasaweb.google.com/11061076...
Odpovědět
My máme Tulip. Dlažba křivá a obkladačky 0,5mm rozdíl mezi modrou a bílou. Odstínový rozdíl je i v barvě kytičky na bílém podkladu oproti bílé obkladačce. Na chodbě máme polskou dlažbu Paradyz a ta byla perfektní.
Odpovědět
Profilova fotka
Potvrzuji nespokojenost s Rakem. Do spodní koupelny jsme dávali Rako - Paris a po zkušenostech s nerovností (dlaždice šly "do luku") jsme do horní kupelny raději koupili polský Paradyz, který byl výrazně lepší.
Odpovědět
Profilova fotka
Obkladači nám potvrdili, že polské obklady jsou kvalitnější. My jsme kombinovali obklady...máme i část s Rako - Concept- ale byly dobré, bez vad. Paradyz byly také OK.
Odpovědět
Profilova fotka
Obklad Rako Mikado 20 x 40 cm úplně v pohodě, bez potíží. To samé obklad (20 x 40) a dlažba (45 x 45) Rako Denim. Dlažba Rako Defile 45 x 45 cm taky ok. Ale Defile 30 x 60 cm do "luku", prohnuté. Takže na rozích propadlé, uprostřed vyboulené. Když se to položí na vazbu, jako u nás, je to docela znát. Obkladač s tím při tomhle typu pokládky těžko něco nadělá. A viděl jsem to nejen u nás, takže asi obecnější problém s tímhle formátem...
Odpovědět
Máte někdo zkušenosti v Vanity??? Také sem četla, že jsou problémy především s velkými formáty, takže s 19X40 a s 45x45 by z tohoto hlediska neměl být problém že??
Odpovědět
Tak dnešní čerstvá zkušenost s Rako Defilé.Obklady jako takové jsou v naprostém pořádku,máme formát 60x30 i 45x45 a žádná prohnutí,nic takového.Bohužel ale máme obrovský problém s kalibrací.Rako totiž prý začalo dělat Defilé v jiné kalibraci,takže nám pomíchali 298 a 295 mm....samozřejmě,že jsme to zjistili až po založení 2 řad,při kombinování jiné barvy.Světlá je v kalibraci 295 a hnědé odstíny v 298. Nevím kde je chyba....zda u Raka nebo prodejce,který nám dlažbu prodal.Bohužel my jsme si kontrolovali jen rozměr a barvu....na malá drobná písmenka jsme se nedostali:-((((
Odpovědět
@janicka006 prostim tě a kde je ta kalibrace napsaná, my budeme během dvou týdnu taky pokládat defile 30x60, tak ať na to kouknu (už je koupená), díky
Odpovědět
@breberka jsou to taková malilinkatá číslíčka na té kratší straně krabice.Jinak je tam jako bejk velkýma číslama 300 x 600,to jo.....ale to vůbec nic neznamená.Na té kratší straně krabice musíte mít buď 295x595 a nebo 298x598...a nám to prostě pomíchali...a i když si někdo řekne jen 3mm,tak to prostě nejde udělat,protože už na dvou dlaždicích to vypadá otřesně...
Odpovědět
@breberka Jsem strašně moc zklamaná...už se to včera tak hezky rýsovalo.A jelikož máme spodní koupelnu celkem malou,tak máme zrovna hodně bílé,která se bude měnit....a včera už jsme vlastně jednu stranu tou bílou měli hotovou,když jsme navazovali tou oříškovou ....a problém byl na světě.A teď zase všechno naložit a vracet zpátky,je to těžký jako bejk...ach jo.Ale zase si říkám,že i když je to nepříjemné,tak to není konec světa,na stavbě si dovedu představit horší věci....:-))))
Odpovědět
Profilova fotka
také se rozhodujeme pro dlažbu Paradyz.. libí se nám velkoformátová na podlahu a i do koupelny to budeme porizovat... tak snad vybereme dobre..
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?