Nerez žebřík v koupelně - máte někdo?

Ahoj, měa bych na vás dotaz. Budu mít chromované rámy sprchového koutu a veškeré baterie v chromu, zatím nevím, jaký bude nábytek, ale už musíme objednat veškeré radiátory. S ohledem na výše uvedené jsem do koupelny plánovala nerez/chrom žebřík, ale instaletér mě od toho odrazuje, že to budu muset pořád leštit, že na tom bude vidět každá kapka, a doporučil mi bílý, který se tam úplně nebude hodit. Tak by mě zajímalo, kdo s tím máte zkušenosti, jestli je s tou údržbou fakt takový problém, a případně, zda byste mi doporučili značku. Díky a hezký večer.
Odpovědět
Ahoj.my je máme v nerezu a úplně bez problémů. Značku už nevím.
Odpovědět
Profilova fotka
mame ted v byte a do domecku uz mame porizeny taky nerez. Je to v pohode.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme nerezový 5 let a v životě jsem ho neleštila, max. z něj setřu prach. Do nového domku jsme taky pořídili nerezový.
Odpovědět
Profilova fotka
my tedy plánujeme rozhodně taky nerezový! bílý jsme měli v nájmu a šílenost, takovej hnus mi do domu nesmí! barva brzy začne praskat, loupat se, rezivý to, vypadá to příšerně. nerezové jsou v podstatě pořád hezké, bezúdržbové, fakt jen občas setřít prach. že bych to měla samou kapku se nebojím. nebudu ho mít přímo u vody :-D
Odpovědět
@mihalkaf ještě máš jednu alternativu a to barevné. Já mám v jedné koupelně černý - povrch je jako granitový dřez a v druhé koupelně mám béžový, ale je to též jiný povrch, než ty běžné bílé. Oba ok, jenom na tom černém je víc vidět prach, ale zase to vypadá hodně zajímavě. Nerez jsem nechtěla, nelíbí se mi. Ale měla jsem v předchozím domě a nebyl to problém.
Odpovědět
Profilova fotka
Když jsme byli v koupelnovém studiu, prodavačka tam říkala zakaznikum před námi, ze chromovane žebříky mají o cca 30 % nižší výhřevnost než klasické bílé. A pak jsem to četla i někde tady na střeše. Z tohoto důvodu bych si ho nikdy nedala, design nedesign.
Odpovědět
@jajulin Mohla bych se zeptat proč by měli mít nižší výhřevnost? Vysvětlovala to prodavačka nějak?
Odpovědět
@jajulin Zdravím, nechci do toho prodavačce moc kecat, jsem laik, ale máme v koupelně chromovaný topný žebřík teď v bytě po rekonstrukci a topí jak blázen :D, kam se na to hrabou klasické bílé radiátory jinde po bytě. V koupelně je nádherně teplo, skvěle na něm schnou ručníky a protože zatím nebyly many navíc na skleněné dveře, co jsou do koupelny v plánu, tak tam máme místo dveří jen závěs (jsme v bytě dva, tak nám to na soukromí úplně zatím stačí, závěs je spíš pro návštěvy ;-), a teplo nám díky domu proudí i do kuchyně a obýváku ... Nemůžem si na něj stěžovat, ani na údržbu, ani na vzhled, ani na výhřevnost. Já bych se toho nebála.
Odpovědět
Profilova fotka
@mihalkaf Nemáte stejnýho koumáka jako my? Ten je taky furt chytrej jako rádio a nedokáže pochopit, že mě fakt nezajímá, jak to má on doma udělaný a jak by to udělal u nás. Bohužel to není jen u instalatéra a jakmile jim člověk nestojí za prdelí, tak si všechno dělají podle sebe. Já jak debil už dva roky všechno plánuju, vymýšlím, zkoumám a pak jim to podrobně popíšu, napíšu a nakreslím. A frajeři to pak stejně udělají jinak, protože si MYSLÍ, že to je lepší. Nakonec to dopadne tak, že se pár hodin vztekám, pár hodin brečím a nakonec se s tím hnusem nějak srovnám, protože v březnu rodím a fakt potřebujeme být přestěhovaní. .
Odpovědět
@brokolicenoblhoch :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ten nerezový má opravdu menší výhřevnost, manžel má koupelnové studio, tak vám pak večer napíšu, proč to tak je, ale je to tak. My si dali teď černý a jsem nadšená. A na bílé - a to vám moc v obchodech neřeknou, se nesmí věšet nic mokrého a něco na nich sušit, pak se začne ta barva loupat. Proto existují takové ty držáky na žebříky, které se pověsí na žebřík a ručníky se dávají schnout na to. To je zase výhoda nerezové, na to se to klidně může vše mokré dát. @mihalkaf To, že máte chromové baterie a chromový rám na sprcháči, to neurčuje barvu radiátoru. Spíš jde o celkový styl koupelny. Je ale fakt, že ten nerezový vypadá líp než bílý.
Odpovědět
Profilova fotka
@brokolicenoblhoch To jsi tedy narazila fakt na dobré umělce!!! :-p
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@foogy Ano. Bohužel se ani jeden jediný aspekt naší rekonstrukce, neobešel bez skutečných mistrů ]-( Okna, dveře, elektrika, topení, truhláři, sádrokartonáři, obkladači... Všechno je s příšerným zpožděním, nebo se musí předělávat, mnohdy obojí dohromady. A bohužel ne vše, se dá předělat nebo opravit :-( . Si pořád říkám, že jsem se měla dát na stavebnictví. A ti idioti by mě ještě přemlouvali, protože sehnat někoho jinýho, znamená čekat několik měsíců na volnej termín a výsledek je stejně nejistý.
Odpovědět
@brokolicenoblhoch máme tu samou zkušenost s rekonstrukcí, opravdu děs a hrůza, ani nebudu popisovat, co šlo, jsme si nakonec radši udělali sami, od natahání elektřiny až po částečný vyštukování, natahání do perlinky, malování, bourací práce ... ale tak na všechno nemá člověk čas a ani prostor se to učit a dělat si to sám, takže nás to stejně stálo několik let života :D, mám momentálně ještě furt na řemeslníky takovou pifku, že nevím, jestli jít něco rozmlátit, hystericky a rezignovaně se smát, nebo brečet.
Odpovědět
Profilova fotka
@ellesarka My si bohužel sami nic neuděláme. Já mám rizikový a manžel se teď musí sám starat o celý hospodářství a částečně i o mě.
Odpovědět
@brokolicenoblhoch jsem dal vysmátýho smajla, mě pobavil ten příspěvek, ale jinak je to fakt smutný. Začínám mít strach si někoho na stavbu vůbec pustit.
Odpovědět
Profilova fotka
@brokolicenoblhoch @ellesarka Bohužel jsme na tom úplně stejně:-( Jsem naprosto v šoku, jak takovýhle lidi můžou fungovat??! Nespolehlivý parchanti :-(
Odpovědět
Taky jsem chtěla nerez topení, ale pak jsem si přímo na stránkách výrobce přečetla, že ta výhřevnost je skutečně o 30% nižší než u klasického bílého topení, a jelikož i tak je ten topný žebřík úzký a je to jediný zdroj tepla v koupelně, šli jsme do bílého, nakonec se tam i hodí, máme bílé dveře, pračku, obklady, umyvadlo i vanu.
Odpovědět
Profilova fotka
@r4d3k74 Pochopila jsem a strach je opravdu na místě, bohužel. @meeshi Očividně, úplně normálně. Třeba to co vyváděl náš obkladač, je u něj, jak jsme později zjistili, zcela normální a běžné chování. A přesto má pořád stále dost práce 8-( . Prostě, každej chce bejt manažer, nebo alespoň dřepět na prdeli v kanclu a na řemeslo se dá ve většině případů jen to největší tele. A školy, místo aby je něco naučily, na to naprosto kaděj. Takže když to někdo opravdu umí, tak si může dovolit manýra, jak filmová hvězda.
Odpovědět
Tady se trochu míchají hrušky s jablkama. Chromovaná úprava snižuje tepelný výkon o 20 %, což se ale netýká nerezu, jenom chromu.
Odpovědět
Profilova fotka
Nejmíň výkonné jsou nerezové, protože to je silnostěnný materiál, který pohlcuje teplo. Víc hřeje chrom a nejvíc ty, které jsou stříkané barvou.
Odpovědět
Profilova fotka
@brokolicenoblhoch Přesně - vědí, že si to prostě můžou dovolit, že budou mít práce stejně dost... Máme smlouvu, všechno ošetřený a ve finále je nám to stejně k ničemu. Jako musím ťukat, že práce je odvedená kvalitně - ale to, že mělo být hotovo do 21. října a dneska je 3. prosince a pořád to NENÍ hotový, z toho je mi fakt do breku :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@meeshi Tak my původně měli být komplet přestěhovaní ještě před letníma prázdninama a zatím ani nevím, jestli to letos bude vůbec dodělaný. Teď zas topenáři, kteří měli přijít tenhle týden, že přijdou koncem příštího. Přitom na 12.12 je už napevno sjednaná montáž kuchyně (truhlář už ji prostě nemůže déle skladovat) a to už musí být barák vytopenej, protože by se jinak mohla rozklížit. Takže dnes manžel pojede koupit přímotopy, a pojede se na plný koule, protože vnitřní dveře :-D samozřejmě taky ještě nemáme 8-( .
Odpovědět
Profilova fotka
@brokolicenoblhoch Jak já ti rozumím :-D Taky nemáme dveře - ale tak my máme byt, takže to vydržíme... Ale jestli nebudem do Vánoc přestěhovaný, tak mě asi klepne!!
Odpovědět
Profilova fotka
@meeshi Já už vánoce vzdala. Teda stěhování před vánoci. Že už to bude alespoň hotový, to ve mě ještě maličká dušička je. Naštěstí nás nikdo netlačí odtud, protože dům si necháme (teda nenápadně tlačí brácha, kterej tu chce mít přechodné bydliště s dílnou, ale ten si nemůže vyskakovat :-D ).
Odpovědět
Profilova fotka
@brokolicenoblhoch Já pořád ještě optimisticky doufám... Nebo takhle - prostě si nepřipouštím jinou variantu:-D Jako nás taky nic netlačí, bydlení teď máme super. Ale už to chci mít zkrátka z krku - už mě ubíjí dnes a denně řešit řemeslníky a spol. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@meeshi Přesně tak, už je to fakt únavný a deprimující.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 letech
Profilova fotka
@blondynka400 Zdravím. Chtěla bych se prosím zeptat na vaši zkušenost s černým žebříkem do koupelny. Využíváte ho k sušení ručníků a neloupe se vám po letech barva?
Odpovědět
Profilova fotka
@foogy Zdravím. Mohla bych se prosím zeptat na Vaši zkušenost s černým topným žebříkem. Loupe se po letech jako bílý? Můžete na něm sušit mokré ručníky? Předem děkuji za odpověď.
Odpovědět
Profilova fotka
@iveta_nemeckova_cambalova Ivet, mame ho už 6 let a jsem spokojená. Pravidelně na něm ručníky nesusim, ale občas jo a nebo i houbičky a hadříky z úklidu a je pořád jako nový 😉
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?