Netradiční sprchový kout

Zalozil jsem otazku, ale diskuse bude lepsi: Ve starem RD budeme rekonstruovat koupelnu a pri usporadani nas napadlo toto reseni (trochu jsem poupravil i nakres) Jde o to, ze v rohu mistnosti bude kratka vana a prostor pred vanou bude zaroven siroky otevreny sprchovy kout. Napadaji vas nejake nevyhody tohoto prostoru? Vana bude vyuzivana prilezitostne, ale chceme ji mit. Sprchac tedy zdeny, bez vanicku a se zlabkem. Obloukova stena z luxfer. V levem dolnim rohu je bojler, vlevo je okno. Dole jsou dvere do loznice, ty se budou probouravat takze umisteni se da zmenit. Jak jsem dostal odpoved ohledne umyvadla, zrcadlo naproti oknu je pry nevhodne tak proto na bocni stene. Diky M.
Odpovědět
@krupp A tu vanu chcete využívat vy, tedy jako despělí? Máme takovou nyní v bytě a je to úplně na nic (tedy právě pro dospělého), alespoň podle mého názoru. My ji používáme pouze jako sprchu, jelikož pro dospělého je malinká. Ale pro malou dceru zatím dostačující, to je pravda. Myslím si ale, že by se vám tam vešla i klasická vana. Tak tedy nechápu, proč volíte takto malou?
Odpovědět
Sice teď bude koupelna v RD se zázemím a sklepem, ale já jsem z paneláku a prostě vanu jsem chtěl, protože podle mě se hodí. Pritelkyne chtela velkou masazni at se do ni muze nalozit, ale ta je strasne velka a nevleze se, navic ta spotreba vody.Na každodenní koupání je kout, tu malou bych chtel hlubsi a masazni, potom časem pro děti a na to nepotřebujem tak velkou. Ona cela ta dospozice je jeste omezena tim ze se se zachodem hybat nebude (existujici odpad) A taky s ohledem na privody vody a vzdalenost od bojleru at nestydne v potrubi voda.
Odpovědět
A co vana se zástěnou? Přítelkyně bude mít vanu a vy se můžete sprchovat :)
Odpovědět
Profilova fotka
Tiez som za vanu so zastenou, ako som uz predtym pisala. Prikladam aj fotku nizsej vane, ktoru kazdodenne pouzivam na sprchovanie a raz za cas na kupanie a nemozem sa stazovat. Ak s dispoziciou (polohou umyvadla, toalety) hybat nemozete, tak to sa potom toho moc vykuzlit neda... Kazdopadne s tym chladnutim vody z bojlera by som to az take kriticke nevidela, my mame bojler dole v garazi, tak 2-3m potrubia to budu a neni vobec problem.
Odpovědět
Normalni vana se zastenou urcite ne. Jednak proto, ze na kazdodenni pouzivani je to nepraktice furt tam lezt, zadruhe vanu budeme oba pouzivat jenom obcas. A tim ze bude odtokovy zlabek v podlaze jsem chtel zaroven i kvuli vytirani vody - pokud bych mel vanu tak to uplne odpada. Kdyz nad tim tak uvazuju, napada me jestli ta vana spis neni zbytecna. Co se tyka zachodu tak jsem s nim nechtel hybat protoze tam uz je dira do sklepa, ale vzhledem k tomu ze musim udelat jeste svodku na pudu tak to stejne budu predelavat. Vcera jsem ho posunul do dolniho rohu a dalo to mnohem otevrenejsi proctor, nehlede na pristup k oknu.
Odpovědět
Není tam měřítko, ale ten průchod k umyvadlu se mi zdá trochu klaustrofobní (vzhledem k velikosti zař. předmětů nějakých 40, 50 cm? Když už teda budete stejně ty odpady předělávat, nebylo by lepší to úplně otočit, na horní stranu ke dveřím dát umyvadlo záchod a vanu/sprcháč na tu spodní zeď? Přijde mi to tak víc po ruce vzhledem k četnosti používání. Možná kdybyste připojil měřítko, dalo by se nad dispozicí uvažovat konkrétněji. (Ještě si nejsem jistá, jestli to, co je na zdi naproti oknu je nějaká skříňka nebo něco jiného?)
Odpovědět
Zakladni rozmery bez toho vyklenku pro dvere v pravo jsou 260xx290. vana 100x70, bojer ma prumer 55cm. Pokud to otocim na spodni stenu tak mi u dveri z loznice vznikne takovy mensi tunel mezi stenou z luxfer a normalni stenou. jinak stovka vana se tam vleze normalne i podelne a vedle toho sprchac 800, ale nebude maly? co kdyz mi tam vleze pritelkyne? :-D ja chci aby se vlezla :-D
Odpovědět
@krupp co třeba nějak takhle. Rozměry jsou odhadem (záleží jak je tam přesně to okno), ale tak snad by se to vešlo a i přítelkyně by se snad vešla :) Nevím, jestli je bojler ve výšce nebo na zemi, ale já bych ho obestavila sádrokartonem a pod nebo nad udělala poličky.
Odpovědět
jj, neco podobneho nas trklo vcera. jak rikam ta vana je na prilezitostne pouziti, tak se mi zda trochu zbytecna tak uprostred. a dvere do loznice jsou dole tak jestli nekdo bude v noci splachovat tak me akorat vzbudi. co rikate na toto? dve prevracene varianty. pod bojler bych rad narval pracku..
Odpovědět
@krupp určitě bych v obou případech přehodila vanu se sprchou. Sprcha je vysokánská, kdežto vana je přízemní, i když dáte sprchu prosklenou, bude dělat pocitově bariéru. Když jdete kolem vany, máte ji po kolena, tam vám nevadí, místa na průchod je dost, když jdete kolem sprchy, ten stejný průchod vám je míň komfortní, protože horní polovina těla (třeba ramena) je podstatně širší a tak zabírají poměrně větší část prostoru (nebo třeba když ponesete koš s prádlem, normálně ho ponesete ve výšce nad vanou, ale o sprcháč se budete třískat). (A v ppvním případě vás teda taky splachování bude budit :D)
Odpovědět
Vanu určitě ano, pokud plánujete děti! Sprcha určitě do rohu:-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?