Nevzhledný kabel v koupelně, jak vyřešit?

Zdravím, v koupelně máme vyvedený kabel pro osvětlení nad umyvadlem těsně nad kachličkami, nad umyvadlo bychom chtěli zrcadlo, stejně jak je tomu na přiložené fotce. Bohužel bude muset cca 15 cm vést přes kachličky k zrcadlu (vyznačeno červeně na fotce). Moje otázka je - jak vyřešit, aby byl kabel co nejméně vidět? Developer nám tak nechal vybedený kabel, což nás ve fázi stavby nenapadlo řešit. Budu ráda za jakýkoliv nápad.
Odpovědět
Profilova fotka
nebo lišta.
Odpovědět
vyssie zrkadlo az po koniec kachliciek ...
Odpovědět
Bohužel zrcadlo, které chceme, není dostatečně vysoké, aby sahalo až na konec kachlí. Lištu jsem vhodnou nenašla, aby vypadala alespoň trochu esteticky pěkně :/
Odpovědět
Sundat obklad a přesekat kabel níž.
Odpovědět
A ten Abitare obklad nemá nějaké listely, prvky nebo hrany, ze kterých by šla dozdít nebo dolepit "rakvička" na kabel? Nebo dozdít "okap" nad zrcadlo na šířku listely, nad tím už to nebude vidět. Já jsem na to koukala, má to být "vzhled dřeva", i když na vaší fotce to vypadá jako kámen, tak třeba nechat vyrobit lištu ze dřeva podobného obkladům. pozn. vy vlastně asi nemáte ten Abitare oklad, že...tak prostě k tomu vašemu designu
Odpovědět
Klidně nechte kabel vidět, je to moderní a spojité objimku žárovku a je to fakt super design. Mame odtud http://www.textilnikabel.cz/
Odpovědět
@dawerius to prave nechceme
Odpovědět
@frangipani_cz Mame Abitare sedy, takze vypada jako kamen, prave zkousime najit nejakou vzhlednou listu, ktera by moc nerusila celkovy vzhled kachli.
Odpovědět
@tery_s vypada to dobre, ale vzhledem k tomu, ze u nas bude svetlo zabudovane v zrcadle, tak to asi bude postradat ten efekt.
Odpovědět
Profilova fotka
@mischell90 buď vybrat zrcadlo se světlem, ale vyšší nebo prostě takto nízké, ale světlo mít v dané výšce zvlášť. vše ostatní prostě vidět bude. že nechce rozsekat nově obloženou koupelnu chápu. my to stihli dát trošku níž na poslední chvíli
Odpovědět
@mischell90 Asi bych vybral vyšší zrcadlo, které dosáhne až na kraj kachliček a máte to vyřešené. Lišta tam asi nebude vypadat moc dobře. Pokud neseženete zrcadlo, tak bych sundal jednu nebo dvě kachle obkladu, podle toho kam to sahá a nechal kabel zasekat, protože se obávám že jiné lépe vypadající řešení asi moc nenajdete.
Odpovědět
Profilova fotka
A co pod to zrcadlo dát dřevěnou desku, která bude o trochu větší než to Vaše zrcadlo? Nahoře by kabel mohl být schovaný pod ní. A nebo tam dát samostatné světlo nad zrcadlo a z něj svést kabel i do zrcadla, takže byste světla měli vlastně dvě.
Odpovědět
Článek se načítá
Dobry napad s tou drevenou deskou:) dve svetla by byla asi zbytecna.
Odpovědět
To obložení tím dřevem nezní vůbec špatně. Možná by to šlo třeba udělat i z nějakého platu, aby vám to třeba nepohlcovalo vlhkost to dřevo, ale pokud se dobře ošetří, tak v tom nebude problém. Udělal bych to třeba formou rámu třeba i nějakým malými poličkami, jestli je využijete.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?