Obezdění Geberitu, jak postupovat?

Zdravím, chtěl jsem se Vás optat, především těch, kteří již obezdívali a podezdívali Geberit, jak jste postupovali? Je lepší obezdít Geberit zároveň s konstrukcí a nádržku potáhnout perlinkou s lepidlem nebo přezdít zepředu např. o 5cm. Do jaké výšky jte přizdívali? Předem děkuji za rady a případné fotografie pro inspiraci.
Odpovědět
Nikdo nedělal WC? :-)
Odpovědět
typ geberitu ?
Odpovědět
Profilova fotka
Tu otázku jsem nepochopila :-.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme geberit obezdili 5cm cihlou. Presnou vysku nevim, ale myslim, ze to bylo 5 cm nad vysku geberitu. Prikladam fotku☺
Odpovědět
My jsme obezdívali geberit do prostoru - tzn. až poté, co se udělaly všechny obvodové i vnitřní zdi. Máme to v podstatě úplně stejně jak @clarise s tím rozdílem, že máme geberit obezděný výš, asi tak zhruba 1 ytong cihlu nad nádržku.
Odpovědět
Děkuji všem za reakci, již mám pořešeno, dokonce i omítnuto. :-)
Odpovědět
obnovuji diskuzi :) resp. ptám se zkušenějších. Je možné "zasekat" geberit do nosné, obvodové stěny o tloušťce 30cm - porfix? Bude umístěno pod oknem, tudíž je to pod překladem ...
Odpovědět
Profilova fotka
@kataw proc nedate prizdivku? Prijde mi ze sekat 10cm z 30cm obvodove zdi je i z hlediska tepelnych mostu blbe....
Odpovědět
@jumpmans s největší pravděpodobností jo, jen mě tohle hledisko vůbec nenapadlo - zatím jsem to na stavbě neprobírala, včera při přemýšlení nad rozmístěním obkladů v koupelně mě to napadlo ... tak nic, špatný nápad :) díky ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Na schování celého geberitu do zdi byste potřebovali asi tak 15 cm, takže vysekat to do 30cm zdi by nebylo moc dobrý kvůli promrzání jak píše jumpmans. Dejte určitě přizdívku. Je to řešení lepší a myslím si, že pokud vyberete obklady, kterými přizdívku třeba i více zvýrazníte, tak určitě i hezčí řešení.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Zdravím a prosím o radu-máme problém se závěsnými WC a bidetem v dřevostavbě, máme modul Geberit Duofix UP 320-po zavěšení na hotové obklady se WC i bidet houpe a hrozí i popraskání obkladů-instalatér vidí chybu u obkladače, který prý nedostatečně zpevnil stěnu pod obkladem pro závěs. Moduly Geberit nám instalovala stejná instalatérská firma. Jaký je správný postup pro instalaci závěsných WC na Geberit v dřevostavbě? Budeme teď řešit opravu-kde se stala chyba? Díky za odborný názor.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@mirek_dusin přizdíváme cca o 3cm dopředu,pak nahodíme mimo polystirénu na nádržce na vodu,tam to vylepíme extrudovaným polystyrenem cca 3/4cm a přetáhnout o 10cm do perlinky přes jádrovou omítku. standardně se vyzdívá do 120 cm nebo si to přizpůsobíte výšce obkladů,aby vám to vyšlo na celé... 😉
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?