Obklad do koupelny - otázky

Dobrý den, vybírám obklad do koupelny-nějaký světlý přírodní+mozaiku-ideálně lesk nebo kombinace (aspoň na mozaice). POtřebuji zúžit výběr, první kritérium byla cena, další bude asi rozměr, ale nevím si rady 30x60, 20x40 (řekla bych, že 30x60 jsou modernější)? Ještě mě zajímá-líbí se mi minimální spáry v obkladu, můžu vybrat jakýkoliv obklad nebo musí být něčím specifický? A co výška obkladu? Manžel říkal cca 2 metry a potvrdil nám to i zedník, ale mi se líbí až ke stropu a nyní to tak vidím všude v katalozích. Děkuji moc za odpovědi-bohužel už máme jen pár dní na to, abychom si vybrali
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, na minimální spáru nelze dát každý, musí být tzv. rektifikovaný. Jsem laik, ale myslím, že je to obklad, který nemá jakoby zaoblené hrany. My měli vybraný Concept od Raka, ale právě jsme narazili na to, že nelze dát na tu min. spáru.
Odpovědět
Ahoj, se spárou ti neporadím, ale co se týká výšky, to záleží jak se komu líbí...na vlastní představě, někomu se líbí ke stropu, jinému ne...to bude nejspíš jen na Vás, jak se rozhodnete.
Odpovědět
Profilova fotka
no, pokud chcete kombinovat obklad a mozaiku, držel bych se velikosti spáry jaká je na mozaice. minimální spára se používá u přesných (rektifikovaných) obkladů a dlažeb. větší formát je, momentálně, asi více in. výška obkladu záleží víceméně na vkusu. v projektu máme minimální výšku na samostatném WC 160 cm a v koupelně, tuším, 180 cm. v obou případech ale budeme obkládat až ke stropu - líbí se nám to víc. velice často se obkládá do výšky zárubní (cca 200 cm)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme dávali lesklý obklad 30x60 s minimální spárou do koupelny (můžeš mrknout do alba), vypadá to moc hezky, ale je to mazec na obkládání :-N :-D Jsme ale moc spokojeni. Jinak do jaké výšky se obkládá - to je asi spíše na vás,co se vám líbí ;-)
Odpovědět
S tou výškou je to jak se to komu líbí, někdo to chce až do stropu, ale u vysokých stropů je to samozřejmě nákladnější, v Siku mi řekli, že obecně doporučují ve výšce dveří.
Odpovědět
Výška záleží na vkusu. My na WC máme cca 1,6metru, stačí nám to. V koupelně 2m a ve sprcháči (máme vyzděný) až do stropu. Pokud hodně řešíte cenu (to znám), tak mozaika je děsně drahá u většiny obkladů. Chtěli jsme ji na vanu, ale nakonec tam dáme z mozaiky jen pásek - ušetří se tisíce :-S Tak ať se vám to povede :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 letech
D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?