Obycejny spunt na vanu a umyvadlo. Nebo neco ucinneho?

Ahoj, jsme zatim v najmu a mame tu v koupelne dva systemy spuntu. Od rodicu jsem byla zvykla na normalni pryzovy spunt a nikdy s tim nebyl problem. Tady jo. Od zacatku a premyslim co si tedy vybrat do noveho bytu. Na vane mame otaceci system. Na stene vany je odtok, ktery je zaroven zaviranim odtoku. Posunu kolecko a zavre se mi dole odtok vany. Je to priserne, nefunguje to, voda unika a netesnilo to nikdy. Pak si to nasi koupili taky. Nova vana, opet ten stejny problem. Jako na vykoupani to staci, ale stve me, ze tam nemuzu treba namocit zaclony. Napustim, a za 20 minut vsechna voda odtece. 😞 U umyvadla mame click clack a na bsterii jeste tycku, kterou se click clack vytahne ci zatshne. Je to asi prototyp, kdy se click clacky zacaly delat. Problem je uplne stejny. Netesni to a vubec nic se tam neudrzi. Musim rict, ze z estetickeho hlediska mi teda spunt ve vane tolik nevadil 😞 Je dnes neco lepsiho? Pripadne da se koupit proste pryzovy spunt a kdyz nam i nase nova vana bude delat tyhle problemy, tak ho pouzit treba pri tom maceni pradla? 🙂 Na trhu uz nevidim nic nez to co mame my a click clack. A docela me to stve, protoze po mnohaletych a cetnych zkusenostech k tomu nemam uz vubec duveru.. :/
Odpovědět
Upřímně asi jste měli nějaký starý systém nebo nějaký šunt. Ten první systém mám ve starém bytě asi 14 let a nikdy nebyl problém. Klik klak mám v novostavbě asi 3 roky a taktéž zatím bez problémů, ale první systém se mi zdál lepší.
Odpovědět
@myfairlady Pokud vám to nevyhovuje, tak to vyměňte. Odtoky na obyč.špunt jsou ty nejlevnější např. https://bit.ly/3nhS3Gh . Mají to i ve všech hobymarketech po jednotlivých dílech. Potřebujete znát průměr díry.
Odpovědět
@myfairlady Mám podobnou zkušenost z přechozího bydlení jako vy v nájmu. Zatím na novostavbě (3 roky) ten otočný na vaně vodu drží (koupání), ale popravdě nevím, zda neuniká - nenamáčíme věci na několik hodin apod. Co se týče "kliku" tak tam, kde jej používáme často, tak se přestal vracet, předpokládám, že prasklo nějaké pérko/pružinka. Chystám se to vyměnit. Obecně - je to pěkné, ale po zkušenostech mi je jasné, že funkčnost je tak na 5 let max.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?