Omítky v koupelně

Ahoj, budu dělat omítky v domě. Mám barák z Ytongu, takže sádrová omítka je jasnou volbou. Ovšem otázkou je, jak pokračovat v koupelnách. Jestli ten ytong natáhnout lepidlem - stěrkovým tmlelem s perlinkou (vyrovnání nerovností a nedokonalostí :-D ) a na to, až to uschne, lepidlo s dlažbou. Lze tak? Nebo to udělat jinak? A do rohů se dávají nějaké vodotěsně nebo voděodolné pásky? Díky za rady.
Odpovědět
Profilova fotka
@wendhelin lepidlo s perlinkou, penetrace a na to hydroizolacni sterka v oblasti vany a sprchoveho koutu, podlahy a 15-20cm nad uroven podlah. Rohy vylozit paskou ktera se zapracuje do te sterky. Koukni pro inspiraci na videa Mapei Mapegum wps.
Odpovědět
Profilova fotka
Jestli budeš dělat sádrové omítky a bude je dělat nějaká firma, která je dobrá. Tak bych si nechal udělat sádrovky i v koupelně - alespoň to bude rovné a nebude s tím práce při vyrovnávání - opravdu se tím ušetří čas a dost práce a budou tak všude pravé úhly. Nech si omítku pak do výšky obkladů poškrávat (aby nebyla omítka hladká a dobře se na ní chytlo lepidlo). Hydroizolace je pak jasná - viz odpověď výše. A ještě doporučuji nešetřit na lepidle a spárovačce Mapei je dobrá volba i pro hydroizolaci!
Odpovědět
Díky chlapi.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?