Plastové lišty v koupelně - jaká je životnost?

Profilova fotka
Chtěla bych do koupelny nástěnné lišty, ale neznám nikoho, kdo by to tak měl a netuším, jak je to s životností jednotlivých materiálů. Našla jsem v našich končinách výrobky z polyuretanu, HD polymeru, tvrzeného polyuretanu a duropolymeru, ale netuším, jaké jsou mezi nimi rozdíly. Čím které přilepit a natřít, aby lišty vydržely v koupelně v pěkném stavu po mnoho let a je to vůbec možné?
Odpovědět
Profilova fotka
myslím, že do kouplny by plast přijít úplně neměl.. Přeci jen ta dlažba a obklady něco vydrží, když do nich budeš vrtat atd..
Odpovědět
Profilova fotka
@jonnyj Ale dlažba a obklady taky budou. Bude to klasicky obložená koupelna. Jen bych chtěla mít všechny místnosti sjednocené nástěnnou lištou.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to jsem to nějak špatně pochopil. tak to asi ok. Jinak bral bych lepidlem - trex nebo podobné..
Odpovědět
Profilova fotka
@brokolicenoblhoch nam plastovky do koupelny nesmely, davaly jsme hlinikovy - zazdivali se pri pokladce obkladu a vypada to moc hezky
Odpovědět
Profilova fotka
@zeneva Ale já nemyslím lišty k obkladům, ty nebudou žádný, jen kamenický rohy. Mám na mysli ozdobný lišty :-) Něco takového
Odpovědět
Profilova fotka
@brokolicenoblhoch a nebude za tím plíseň?
Odpovědět
Profilova fotka
No, to právě nevím, proto se ptám. Ale tohle je jen pro představu, chtěla bych jiný lišty (bez té díry, přilepený celou plochou na zeď)
Odpovědět
Polyuretan ti vydrží tak dlouho,jak dlouho se ti bude líbit.Nevím,co by se s ním mělo stát.Nalepil bych ho mamutem od Den Braven a přetřel kvalitní akrylátovou barvou (JUPOL GOLD,CLASSIC)
Odpovědět
Profilova fotka
@maitland Akrylátovou barvou? Měla jsem za to, že není vhodná do vlhkých místností.
Odpovědět
@brokolicenoblhoch A strop chceš malovat čím? Strop a lišty vymaluj jednotnou barvou.V koupelně je vlhko ale to akrylátovým barvám nevadí.Vadí jim vlhkost zdiva,třeba ve starších domech provázená sanytrem.Krátkodobá vlhkost ve vzduchu nevadí.
Odpovědět
Profilova fotka
@maitland Na neobložené stěny a strop bych chtěla vinylovou barvu.
Odpovědět
@brokolicenoblhoch A to jako proč? Asi bych ho tam nedával.Nevidím důvod proč.Vinyl má nižší paropropustnost a díky vlhkosti se ti bude více srážet vlhkost na zdech a stropu.Pak se ti může tvořit plíseň.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@maitland No, bylo mi to doporučeno od malíře. Ten zas tvrdil opak. Tak teď fakt nevím :-(
Odpovědět
@brokolicenoblhoch Jestli jsem tě rozhodil,tak se omlouvám.Hodně záleží,jaké máš odvětrávání.Vinyl bude mít každopádně nižší paropropustnost,než akrylátová barva.Co dělám po lidech,tak jsem nikdy vinyl do koupelny nedával.Myslím,že to zbytečně řešíš.Pokud koupíš kvalitní akrylát jako JUPOL,HETLINE,HET KLASIK tak chybu neuděláš.Důležitá je penetrace na nový SDK.Dnes už ty barvy mají v sobě protiplísňový přípravky.Dobrý je taky JUPOL CITRO,to jestli chceš ještě něco lepšího na plíseň .Není drahý,je krásně bílý a ještě ti bude vonět koupelna. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@maitland Rozhodil, ale nevadí. Já pravě chci plísni zabránit všemi prostředky, páč v současném bydlení s tím mám v koupelně docela potíž. Sádroš bude jen na stropě, tak ještě vošéfuju tu penetraci. Zjišťuji, že není dobré se spoléhat na "odborníky", že všechno udělají tak, jak to má být. Moc děkuji rady a doporučení.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 letech
@brokolicenoblhoch Dobrý den, realizovali jste nakonec ty podstropní lišty? Jak jste je ošetřili? Jste s nima i po letech spokojení? Mohu případně poprosit o foto, jak to vypadá v reálu? Moc děkuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?