Po kolika letech vyměnit funkční Geberit ve zdi?

Zdravím všechny, měla bych rychlý dotaz. Plánujeme rekonstrukci koupelny, jejíž součástí bude i výměna WC mísy. Přemýšlím však, jestli je nutné vyměňovat i tu část, která je zabudovaná ve zdi, když jak WC mísa, tak i geberit ve zdi plně funguje. Výměnu chceme dělat výhradně kvůli estetickému hledisku a příjemnější údržbě, když už budeme dělat celou novou koupelnu. Stáří stávajícího závěsného WC je 22 let. Předem díky za názory.
Odpovědět
Budete dělat i nové obklady? Ten samotný podomítkový modul stojí pár tisícovek. Ale při výměně se musí předělat obklady. Pak je otázka, jestli předělat jenom ten kousek obkladu kolem záchodu (a dát jiný dekor) a nebo jestli předělat obklad v celé koupelně.
Odpovědět
@m_i_r_e_k Ano, i nové obklady, právě proto to řeším....
Odpovědět
@torpen ja bych nevahala-za 22 let musis mit tu trubku zanesenou. Ono se to nezda, kdyz jsi na to zvykly, ale treba nasi tam meli tak velky nanos kamence, ze ji to ubralo z prumeru minimalne pulku.
Odpovědět
@kekita Díky za názor. Vodu tu máme měkkou, ale nános tam určitě bude, to je pravda.
Odpovědět
@torpen Když už na to jdete takhle zgruntu a měníte i obklady, tak bych to spíš vyměnil.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych to tam nechal. Vše je dobře demontovatelné/servisovatelné po vyjmutí panelu tlačítek. Jen zásobník na vodu tam zůstává, ale ten bude mít sám o sobě prakticky neomezenou životnost. Takže jen zbytečná práce s boření obezdívky a stavění nové... To už rovnou můžete vyměnit komplet rozvody vody i odpadů, určitě jsou po těch dlouhých letech řádně zanesené 😄
Odpovědět
@pyramis Díky za názor. My obezdívku nemáme, máme tu část za mísou přímo ve zdi - ve stěně, jestli jsem to dobře pochopila, že obezdívkou je myšlena přizdívka před samotnou stěnou. Teď jsme tlačítko cvičně odmontovali a přístup tam skutečně je, takže se začínám pomalu přiklánět k tomu, že novou část kupovat nebudeme...pokud se tu tedy neobjeví jiný názor s takovou informací, která by mě přesvědčila o opaku. 😄
Odpovědět
Profilova fotka
dokud se to nerozbije, tak na to nesahej. a jak pisou ostatni - veskera mechanika uvnitr se da vymenit, Ocelova konstrukce ve stene nezrezne a nadrzka na vodu se nerozpadne.
Odpovědět
@jumpmans Díky za reakci. Právě mi to přijde líto a zbytečné do toho sahat, když to tak skvěle funguje, ale strašila mě nejistota ohledně životnosti, abychom pak nebourali nové obklady. Nevěděla jsem, že se do toho dá tak dobře dostat a případně vyměnit vadné části. Už jsem na 99% přesvědčená to nechat jak to je a jen to osadit novou mísou a hezčím splachovacím tlačítkem.
Odpovědět
Profilova fotka
@torpen Taky bych nechal, plast vydrží dost dlouho, jen bych si ověřil zdali nebude problém s vnitřními díly jelikož je to staré 22 let tak zdali výrobce drží stejné rozměry nových dílů.
Odpovědět
Profilova fotka
pred dvaceti lety byl postaven dum ve kterem ted bydlime, ted uz jsou dva geberity (opravdu geberit) mrtve a prasklo to tam jak se vypousti voda do misy, takze smula. doporucuju vymenit aspon tu plastovou nadobu
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?