Podlahové topení ve sprchovém koutě?

Profilova fotka
Střecháčci, budeme mít na podlaze sprchového koutu dlažbu a chtěli jsme tam tudíž dát i podlahové topení. Bylo nám však řečeno, že tam musí být dilatační spára mezi sprchovým koutem a pokračováním koupelny z důvodu nutného spádu ve sprchovém koutu. No a v té dilatační spáře by se nám ten kabel nejspíš prý odvařil. Zajímá mě - máte někdo podlahovku i ve sprchovém koutě? Jde to nějak vyřešit? nebo je to zbytečnost? Přece jen stoupnutí na teplou dlažbu by bylo příjemnější
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít podlahovku i ve sprcháči, ale bude teplovodní. Dilatační spára tam bude, protože ve sprcháči bude vyspádovaný beton a zbytek koupelny anhydrit.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@makkina Máte prosím na dlažbě viditelný přechod mez betonem a anhydridem? Bojím se, že kdyby byla přes ten přechod dlažba, že by časem kvůli dilataci pukla. Díky
Odpovědět
Profilova fotka
Dilatacni spara by tam byt mela. V koupelne mame elektricke topne rohoze, pricemz jednu samostatnou mame i ve sprchovem koute.
Odpovědět
@walckiers Pokud mate podklad ze 2 materialu mohla by dlazba praskat. Resenim je dat kachlicky tak, aby nad spojem beton/anhydrid byla spara kachlicek-pak kachle neprasknou. Nebo existuje "siti" na beton, kterym se spara presije, pak jeste nejaka "rohoz" ktera se da pod dlazbu a beton/anhydrid dilatuji pod tim a neprenasi se to na dlazbu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?