Podle čeho vybíráte WC a vanu?

Dobrý den, jsme ve fázi vyběru sanity do koupelen a chtěla bych se Vás zeptat dle jakých vlastností jste vybírali typ wc a vanu? Zda máte někdo nějaké kladné zkušenosti s konkrétním typem.... Děkuji za Vaše odpovědi.
Odpovědět
@leonaka11 s WC moc neporadim ale u vany bych se urcite do kvalitni smaltovane vany napr. Kaldewei. velikost bych volil podle vasi vysky atd… vypousteni pokud jde tak nastred, design je vec subjektivni podle toho co se vam libi, my mame centro duo 1.
Odpovědět
Profilova fotka
Moje parametry na zachod byly zavesny, aby se mi libil tvar a byl rimless (kvuli udrzbe). Vanu jsme moc na vyber nemeli, protoze jsme ji potrebovali rychle kvuli osazeni a vyzdeni dokud byli zednici, takze tam jsme meli jen dva parametry - rozmer a dostupnost na sklade Siko 🙂
Odpovědět
Tak WC hl. z hlediska údržby, takže chci rimless, speciální povrchovou úpravu, závěsné a s odsáváním z mísy.
Odpovědět
Vanu preferuji spíš plechovou - vyhovuje mi víc, že se snadno vyhřeje a dá se renovovat, takže se nemusí každých pár let vyhodit. Záchod závěsný rimless. Pokud možno kupuji kvalitní české výrobky.
Odpovědět
@leonaka11 Záchod jsme vybrali rimless - tedy bezoplachový (doporučení, že se lépe čistí) + geberit splachovacího tlačítko (což stojí snad více než samotný záchod, dost mě to překvapilo). Vanu máme nakonec volně stojící (s rohy, které přiléhají ke stěně) - od toho si taky slibujeme lehčí údržbu (a více se nám líbila 😉). Máme vybraný jeden velký formát obkladu do koupelny a neuměli jsme si moc představit, jak by to u vany řezali a že by to mohlo vypadat pěkně. V koupelnovém studiu takovou vanu neměli, ale stačilo dohledat na internetu a pak domluvit podrobnosti instalace - nebyl problém. Jinak u vany se dá nastudovat spousta podrobností, z čeho, jaká je povrchová úprava, zda zapuštěná či samostatně stojící,.... tohle všechno si musíte nastudovat dle svých preferencí (či se zajít poradit do obchodu). Mě prostě vadí kolem vany dřít z kachliček zaschlý vodní kámen (máme velice tvrdou vodu), tak snad u výběru samostatně stojící to bude lepší (přinejmenším bude přiléhat na stěnu a nebude kolem plocha, kde by mohla ta voda ulpívat). Ještě dodám, že záchod a umyvadla (umyvadlové skříňky) budou od jika a dřevojas, Novaservis baterie. Santech vana.
Odpovědět
WC jsme vybirali podle ceny, vanu podle rozmeru (misto na ni bylo mezi kominem a sloupem krovu) a aby se v ni dalo sprchovat, protoze samostatna sprcha se nam nevesla.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?