Pračka LG - jakou máte a jak jste spokojeni?

Profilova fotka
Zdá se, že současná pračka je definitivně v háji. Mám jasno, že nová bude LG, ale uvažuji nad tím, jaké funkce při praní skutečně využiji. Podle čeho jste se rozhodovali vy? jakou máte a jak jste spokojeni? Má cenu i s parním praním?
Odpovědět
Profilova fotka
Mám pračku LG F84B8TD, psala jsem recenzi na heurece, takže tady je shrnutí (teď už bych si všechny nedostatky pohlídala a vybrala jinou, ale chybami se člověk učí): - účinné ždímání i praní - množství programů na výběr, které ale lze individuálně manuálně měnit (volba teploty a otáček) - ovládání je jednoduché - odpočítávání času do konce programu - odložený start - volba času do konce pracího programu - nemá program na 30° - z otáček a z teplot lze zvolit pouze z těchto variant: 1400/800/400 otáček a 95°/60°/40°/20° - maximální náplň 8kg je doporučena pro několik málo programů Při prvním spuštění ukazovala pračka chybu - neodstřeďovala a nevypouštěla vodu. Vadu jsme řešili přes LG linku, kde nám radili vyčistit filtr (u zcela nové pračky puštěné na poprvé na prázdno), nakonec k nám poslali technika - týden po nahlášení vady. Problém byl ve uvolněném drátu vedoucím do čerpadla. Technik to snadno opravil a nyní již pračka funguje bez problémů. Chybí mi více možností nastavení otáček a teplot, ale i na 800 otáček je prádlo překvapivě dobře vyždímáno. Intenzivní program s předepráním na 60° trvá skoro 4 hodiny, ale zvládá odstranit i velmi silné znečištění.
Odpovědět
@schnek my máme myslím tenhle typ http://www.lg.com/cz/pracky/lg-F74A8QDS (ted si nejsem přesně jistá, jaký je to typ, ale jeden z posledních modelů, má české popisky a stála 16 tis) upřímně řečeno, jsem z ní trochu na rozpacích, stačila by mi myslím levnější pračka (tuhle chtěl manžel) ... - pokud nepoužiješ program na 30 nebo 60 minut, tak programy na bavlnu aj. jsou neskutečně dlouhé ..., běžně až 4,5 hodiny. Ale na druhou stranu mi vyprala i 5 let staré skvrny po malování, takže u dlouhých programů je vysoká účinnost praní :-) Parní praní používám občas a rozdíl žádný nevidím, podle mě zbytečnost. Není pravda, že parní praní šetří energii, mám měřič a mám vypozorování, že parní praní naopak spotřebu mírně zvyšuje. Často využívám časování na noční proud a nastavení je trochu problematické, když netušíš, jak dlouho bude pračka prát a časování je po jedné hodině, ale našla jsem si v tom nakonec systém ... Má programy na studenou vodu, na 20,40,60,95 stupňů, ždíme na 400,800,1000,1400 otáček. Ke každému programu se dají přidat další dvě máchání, má volbu máchání v teplé vodě. Na druhou stranu je opravdu fantasticky tichá, se starší pračkou LG se to vůbec nedá srovnávat. Prádlo ždímu na 1400 otáček, takže je v sušičce rychle usušené. Ukázka spotřeby - nejčastěji používám program "intenzivní 60 minut + 2 máchání a ždímání na 1400 otáček", trvá to 1 hodinu a 22 minut a při praní na 40 stupňů bere 0,65 kWh a při praní na 60 stupnů 1,05 kWh.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Profilova fotka
Ráda bych obnovila téma. Jakou máte a jak jste spokojeni?
Odpovědět
@schnek Máme tuto https://www.dtest.cz/test/lg-f1480qds..., na začátku se mi stalo že vůbec nebyla cítit aviváž a prádlo bylo zatuchlé, ale bylo to asi tim, že jsem prala gelovým prac. prostředkem a hlavně na nejnižší teplotu, pak jak se to střídalo s tou 40kou, tak už je to v pohodě. Přijde mi tichá, parní programy nějak nevyužívám. Má stupně 20 a pak 40, takže používám 20ku jako 30ku. Vybrala jsem ji taky protože vyhrála v dtestu a minulou LG jsme měli asi 8let a prodali jsme ji dál. Z programu používám bavlnu eco (asi 2h50min), tmavé prádlo (1h), jemné a rychlý program. Ale je to už docela starý typ, mají už určitě novější.
Odpovědět
Profilova fotka
tak dneska dorazila, nakonec jsem vybrala tuhle http://www.elektrospecialista.cz/z162...
Odpovědět
Profilova fotka
@schnek dobra volba. My ji mame uz 2 mesice a je uzasne ticha a pere dobre. Je to sestersky model F82a8td, ktera vyhrala v d-testu. Odlisnost je v tom, ze tahle ma 1400 otacek.
Odpovědět
Profilova fotka
Před týdnem jsem pořídil tuto: LG F7022QD. Po krátkých zkušenostech musím říct, že pračka pere výborně, odstředění je také super, ale hlučnost je vyšší než jsem čekal (překvapivě ne při ždímání, ale při napouštění a vypouštění vody). Co my trochu chybí je možnost nastavit teploty 30 a 50°C. Na to že má pračka podle popisu 55cm hloubku, tak přes 60tky dveře prošla jen tak tak a ulomil jsem při tom plastový držák kabelu ze zadní strany.
Odpovědět
Profilova fotka
@optimistik jo, to je pravda, ty rozměry jim moc nesedí. ta moje je psaná 55cm a cpali jsme jí 60cm dveřma zadní stranou napřed, pže bokem by neprošla. A taky dvířka nemají 35cm, ale mnohem víc. Teplota 30 a 50 mi nechybí, prakticky jsem na ně nikdy neprala, používám 40. 60 a vyvářku, výjimečně na vlněné prádlo studenou vodu a to těch 20 bude bohatě stačit. @jumpmans jo, těch 1400 otáček je super, teď jsem měla 1000 a je to teda dost velkej rozdíl. jsem zvědavá, co tomu řekne sušička.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
@monny3 Jak jsi spokojená Mončo, po roce užívání? Já pokukuji po LG F 74A8QDS.
Odpovědět
Profilova fotka
@obla no koukám, že taky má teplotu buď 20° nebo 40° a obligátních 30° uvedených na všech tričkách a svetřících chybí. To mi celkem vadí, takže peru skoro vše na 40° protože 20° je nic ;-) Otáčky jsou super, na 1400 jsou obzvlášť syntetické věci skoro suché, samozřejmě jsou ale víc zmačkané. Takže já úplně nadšená nejsem, znovu bych tu svoji nekoupila, i když proti tomu co umí, nemám výhrady, tak mi chybí větší variabilita nastavení.
Odpovědět
Profilova fotka
@monny3 Těch 30°C je jediný, co nemá .. pravdou ale je, že já ani teď na 30°C skoro nic neperu, většinou dávám práve 40 a 60, takže to prakticky ani nevyužívám. A když mrkneš na tu mnou vybranou, co si o ní myslíš? Mně se právě zamlouvá ku poměru cena/výkon/spotřeba. Jak snadno lze třeba čistit filtr ? Co se recenzí na heuréce týče, líbí se mi. Prekérka je pak zase sušička, tam mi kupodivu nejlépe vychází jedna od BEKA .. ale nevím, jestli bych zkousla dvě odlišné značky.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
@obla tak jakou jsi nakonec vybrala?
Odpovědět
Článek se načítá
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Ráda bych příspěvek obnovila. Jak jste zatím spokojeni s pračkou s parním praním? Používáte tento program často? Prosím doporučte pračku umožnující parní praní i praní na 30. Děkuji
Odpovědět
@optimistik dobrý deň, môžem sa spýtať ako ste s odstupom času spokojný s vašou pračkou LG F7022qd? dá sa navoliť teplota, odstreďovanie, dĺžka prania, alebo si treba zvoliť len z prednastavených programov? ďakujem.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím @margaretka35, pračka pere bezproblémově a naučili jsme se s ní vycházet. Teploty a otáčky odstředování se dají upravit, ale u některých programů je to omezené (jdou vybrat jěn některé hodnoty). Teplota jde nastavit jen po přednastavených skocích (20, 40, 60 nebo 95°C). Problémy s pračkou nejsou, ale příště bych asi zkusil spíš pračku AEG (konkrétní model už si nepamatuji), která umožňovala navolení teploty po deseti stupních.
Odpovědět
@amyg parní praní je super, bez něj už bych být nechtěla (LG ale nemám) @optimistik AEG pračku můžu doporučit. Jsem s ní spokojená a jde na ní volit po 10 stupních. Jediné co mi na ní vadí je, že jdou hodně těžce mačkat tlačítka. Jinak já ale nemůžu vytknout vůbec nic.
Odpovědět
@blondynka400 díky za příspěvek. Zrovna nad AEG teď také přemýšlím.
Odpovědět
@amyg já nevím proč k LG nemám moc důvěru (co se týče praček). Ač se mi ty s tím novým systémem praní líbí, hlavně vzhledově, asi bych to nekoupila. AEG je pro mne zatím dobrá volba. Předtím jsme měla roky Whirpool a Miele.
Odpovědět
Profilova fotka
Moje maminka má velkou (12 kg) pračku LG s parním praním a vůbec s ní nemá starostí. Pere tam dokonce i své obrovské deky, se kterými měla dřív pořád problém.
Odpovědět
Má někdo s LG problém s vysokofrekvenčním pískáním při otáčení bubnu? Dá se to nějak odstranit. Máme ji nově 2 dny, ale pro mě pískání neúnosné, přítel nic neslyší
Odpovědět
:-) holky a máte Lg pračku se sušičkou? I ta vypadá hodně dobře nyní.😉
Odpovědět
Profilova fotka
@mianka3 nejsem sice holka ale snad mne to nediskvalifikuje ;) obecne kombinace pracky se susickou nefunguji dobre. Buben proste neni staveny na to aby dobre ususil stejne mnozstvi pradla jako je schopen vyprat. Idealni je tedy, pokud pracku naplnite na maximalni kapacitu, po vyprani pulku pradla odebrat a susit nadvakrat. za mne bych radeji sel do samostatne pracky a samostatne susicky ve vezovem usporadani nad sebou. jinak pracku LG mame, ted tretim rokem, jede temer nonstop (male deti - takze cca 2 pracky denne) a zatim stale dobry. Model F84A8TD
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@amyg Můžu se zeptat jak jste dopadla s tou AEG. Mám od nich sušičku a zatím max. spokojenost. Bohužel dosluhuje pračka Whirlpool a v novou nemám důvěru. Velice mne zajímá právě AEG a také pokukuji po Samsungu. Jsou celkem dobře hodnocené v různých testech - např: https://www.testy-spotrebicu.cz/testy... . Pokud by Vám nevadilo, ráda uvítám na AEG nějakou recenzi. Moc děkuji
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
@leris Dobrý den, pračky AEG jsou kvalitní. Je poměrně zajímavé, že značka spadá pod Electrolux, což většina lidí neví a dívá se na ně s opovržením. Těžko dávat obecnou recenzi na značku, musela byste spíše specifikovat požadavek a zajímat se o konkrétní kus. Nicméně, jistě vám pomůže článek o této značce a jejich pračkách, je pro vás jako dělaný: https://www.arecenze.cz/recenze-prace...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@melanyx mám stejný problém. To pískání mi trhá uši. Už jste to nějak vyřešili?
Odpovědět
Osobně upřednostňuji Beko, ale je to každého věc a názor. Dříve jsme měli doma pračku cca 15 roků, ale ty časy jsou už dávno pryč. Teďka vydrží většina spotřebičů pár let pápá. Nedávno jsme doma řešili podobný problém - jakou značku, podle čeho se řídit atd.... Doporučuji tento článek dole, kde jsou zásadní informace, které by měl každý před výběre vědět: https://www.testado.cz/nejlepsi-autom... Nejhorší samozřejmě je přijít do obchodu a nic nevědět, pak vám prodají to, co se jim nehodí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?