Pračka v koupelně - ano či ne?

Mám ještě jeden dotaz. Jaký je Váš názor na umístění pračky v koupelně. Sice máme technckou místnost, ale nějak logičtější mi přijde umístění pračky do koupelny. Máte na to jiný názor?
Odpovědět
Pračku si sušičku mám v koupelně, v technické bude spíš "bordel" - kotel, bojler atd, plus v koupelně bude koš na špinavé prádlo, tak kam bych se s tím pořád tahala, že :-D :-D Prostě vysvleču, hodím do koše, pak do pračky, z pračky do sušičky a nazdar 8-) I když já teda koupelnu vnímám spíš jako "provozní" místnost, než nějakou vymazlenou relaxační zónu :)
Odpovědět
Souhlas, přijde mi logické mít pračku v koupelně. Technická je prostě technická. :)
Odpovědět
aj my mame pracku v kupelni
Odpovědět
Profilova fotka
My mame technickou mistnost hned vedle koupelny ;-) takze ji budeme mit tam. Ty 3 kroky navic s pradlem uz me nezabijou a je to mnohem hezci,kdyz v koupelne neni ;) Krome pracky (a da-li panbuh v budoucnu i susicky;-) tam budeme mit bojler a skladovat cistici prostredky, vysavac,sezonni veci a tak :)
Odpovědět
Profilova fotka
@jejeku My plánujeme mít pračku (a sušičku) v místnosti za koupelnou. Máme tam plánovanou takovou větší úklidovou komoru, kde budou ty spotřebiče + věci, které nebudeme chtít vystavovat jako věci na vytírání, vysavač, sušáky na prádlo, žehlící prkno... Takže špinavé prádlo půjde do koše hned vedle koupelny. Ale pokud je technická místnost dále od koupelny, myslím, že je logičtější, aby byla pračka v koupelně.
Odpovědět
Profilova fotka
my máme také technickou místnost, ale místo pračky jsme tam umístili kočičí hajzlík a pračku dali do koupelny a nevadí mi tam, jsem spokojená.
Odpovědět
@jejeku Pračku se sušičkou máme v technické místnosti. Zde je i koš na prádlo, prací prášky, žehlící prkno, skládací sušák. TM máme přes chodbu naproti koupelně, takže při ruce. V rodinném domě, který má technickou, by mě ani nenapadlo dávat pračku do koupelny.
Odpovědět
máme oboje v koupelně a v domě to bude taky tak, když peru v ruce, přendám to do pračky na vyždímání, do sušičky dávám mokré ručníky po koupání, do vany vytřepávám věci než je dám do pračky, je spousta věcí co souvisí s koupelnou a praním, neumím si představit to nemít pohromadě. dveře do koupelny se otvírají dovnitř a za nimi stojí pračka a na ní sušička, takže nejsou vůbec vidět
Odpovědět
Profilova fotka
Máme v koupelně. V technické kromě těch všech kotlů bude i ponk a bude sloužit tak trochu jako dílna. Tak tam do toho nechci montovat čisté prádlo. Máme koupelnu dost velkou, tak je to škoda nevyužít
Odpovědět
Profilova fotka
Po zkušenosti s obojím(TM myšlena čistá,do špinavé varianty bych si nic okolo prádla nikdy nedala,ani pračku,ani sušičku)bych si už příště pračku a sušičku nedala ani do koupelny,ani do TM,ale oboje do šatny..mám tam teď sušičku a mrzí mi,že se mi tam nevejde i pračka..měla bych tak vše u sebe,pohromadě...na jednom místě vyperu,usuším,složím,uklidím do skříní-to by mi vyhovovalo nejvíc:-)
Odpovědět
Profilova fotka
budou v dolní koupelně, pohlídali jsme si,a by se vešly do rohu vedle okna nad sebe. V technické bude i ponk na práci v zimě, navíc mi budme topit dřevem tak by to tam pro čisté prádlo nebylo ideální :). Technická jen pro mě se nevešla, ale my máme 2 koupelny (máme 2.podlažní dům). Uvažujeme i o schozu, zatím není v projektu, ale teoreticky by se vešel do ložnicové skříně.
Odpovědět
Profilova fotka
Teď máme pračku v koupelně a určitě ji tam chci i v novém domě. Mé důvody: - Když lezu do vany, hodím oblečení do koše hned vedle pračky, takže nic nikam nepřenáším. - Když před praním prádlo (pracovní) namáčím, přendám ho rovnou do pračky aniž bych jím kdekoli nakapal. - Pračka nám nevypouští přímo do odpadu, ale do vany, takže v případě potřeby jde vodu použít třeba ještě na umytí bot nebo čehokoli jiného. - Když prádlo dávám do pračky, nad vanou ho vytřepávám. - Když se pračka pokazila uprostřed praní, mokré prádlo se naházelo rovnou do vany. - Vyprané prádlo si při vytahování z pračky pokládám přes vanu, a tak si ho zároveň třídím. No a celkově mi pračka a koupelna jdou prostě dohromady. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@alikc Že někdo chce pračku v koupelně snad i pochopím, každý má jiné nároky. Když není TM nebo je napůl s dílnou, tak to má i své opodstatnění. Ale Tvoje argumenty ???? - přenést pár kousků prádla není snad takový problém - prádlo nenamáčím ve vaně, od toho je v pračce předpírka - vypouštět vodu z praní do vany musí být mazec, navíc ve vaně, ve které se koupete, ještě mýt boty :-( - kolikrát za život se pračka pokazí během praní - mě se to ještě nestalo a to jsem starší ročník :-D - prádlo snad třídím před praním a ne až při vytahování
Odpovědět
ahoj, zažila jsem obojí a při řešení vlastního bydlení jsem pračku nechtěla v koupelně. Máme v bytě malinkou komoru, která slouží jako "technická místnost" Máme tu pračku, bojler, koš na prádlo a další "krámy", co je potřeba někde uskladnit. Do koupelny bych si pračku dobrovolně nedala, pokud to není nutnost. Takhle mám v koupelně "čistou zónu", bez smradu ze špinavých ponožek, nemusím mít v koupelně prášek na praní, aviváž, koš na prádlo a dalších x věcí, nehlučí mi pračka, když jsem v koupelně a třeba relaxuju ve vaně, případný plný koš s prádlem prostě neruší nikde prostor a technickou místnost máme hned vedle koupelny, takže vyjdu ven, hodím prádlo do koše na prádlo a jdu, žádný pohyb navíc mě to nějak nestojí a jsem opravdu ráda za to, že pračku v koupelně už nemusím mít.
Odpovědět
Profilova fotka
Vždy jsme měli pračku v koupelně, ale to protože jinde nebylo místo, teď do nového jsme si udělali pradelnu, hned za stěnou koupelny, máme díru ve zdi a koš na prádlo bude ve skříňce v koupelně a k pračce ho protáhnu tou dírou ve zdi, takže koš v koupelně, ale při ruce u pračky v jiné místnosti.
Odpovědět
Profilova fotka
@aneri53 Přenést pár kousků problém rozhodně není, ale když je přenášet nemusím je to pohodlnější. Prádlo namáčím ve vaně, protože nechci mít černou pračku (jsem kominík). Navíc, když tu vodu vypustím, na dně zůstane takový jemný písek, fakt ho nemusím mít v pračce. No tak po těch botech tu vanu samozřejmě vydrhnu, to je snad jasný, že do toho hned nevlezu. Taky je tam neumývám denně, že. Taky vidím, co z té pračky teče, což se někdy může hodit. Pračka během praní se nám pokazila, co si pamatuju dvakrát, a to starší ročník rozhodně nejsem. Tříděním prádla myslím to, že si dám na jednu hromádku trička, na druhou kalhoty, pak ponožky atd. Lépe se mi to pak věší. Takže za svými argumenty si stojím, byť někomu mohou připadat divné. Jako kominík chodící na revize, projdu desítky bytů a to, co tam často vidím a cítím je příšerné. Pračky sice v komoře, ne v koupelně, ale bordel jak v tanku a o smradu ani nemluvím. V kuchyních (taky tam jsou pračky) je snad stoletá špína, hromady neumytého nadobí, drobky, no hnus. Takže nemyslím, že zrovna to, že nám pračka vypouští do vany znamená, že jsme nějaká čuňata. Nechci se nějak hádat, každý to máme prostě jinak. Mně to vyhovuje tak, Tobě jinak, hotovo :-)
Odpovědět
Já to budu řešit takto, nějaká rada?
Odpovědět
Profilova fotka
@preciz na té zdi proti dveřím ještě něco plánujete? máme super sušáky na prádlo na stropě - dají se spouštět a vytahovat, tam by se hodily (tedy i do toho místa kde je máte). Lépe se to věší je to výš dá se pod většinou prádla projít. Můžu poslat odkaz, až zbudím manžela :). Já jsem malá a máme to na balkoně, šetří mi to hodně sil a na balkóně máme pod prádlem spoustu místa. Dalo by s epod tím v klidu i žehlit atd. pokud nejste moc vysocí. Jinak ještě úplně nerozumím těm ostatním značkám a kde je ten odtokový žla. A sice to kvůli velkému prostoru nepotřebujete, ale možná by sušička klidně mohla stát na pračce - co znám lidi se speciální místností na prádlo stejně to tak mají, lépe se jim to pak ze zhora vyndavá. Vejde se vám pak ještě třeba ponk, skříň na úklidové prostředky nebo co já vím :).
Odpovědět
@alikc Samozejmě je to každého věc. Jen si myslím, že pokud namáčíš ve vaně hodně znečištěné oděvy, vypouštíš tam vodu z pračky a občas myješ boty tak je to spíš z nouze, nemáš jinou možnost. Ta vana bude asi dost brzy zralá na výměnu (mastné saze, agresivní prací prášky atd.) JInak nějak nechápu Tvoji poznámku o smradu a bordelu v některých bytech. Určitě to tak někde je, ale jakou to má souvislost s tím, kde je umístěná pračka?? Že jste čuňata jsem nikde neřekla, jen jsem se pozastavila nad vypouštěním špinavé vody z pračky do vany a mytí bot tam, kde se budu koupat - toť vše. Vyhovuje Vám to tak, v pořádku, ale argumentovat tím v diskuzi, kde mít pračku, mi přijde dost mimo. Myslím, že velká většina lidí má vodu z pračky svedenou do odpadu, a mytí bot?? :-( k tomu právě slouží techn. místnost, kde bývá i provozní umyvadlo či výlevka.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja vubec nechapu pojem vytrepavani pradla nad vanou..ale ani to pochopit nechci a taky nemusím nutne rozumet vsemu ;-) ..ja vytrepala jednou,mozna dvakrat kousek pradla nad prackou,asi tak omylem a bylo v ni z toho takovyho bordylku ze zahrady,prachu,ze jsem to pak ruco vydavala z vany nekolik minut,vanu od prachu vytirala hadrikem,pekne jsem si tim pridelala praci..neumim si predstavit,ze bych to tak delala s kazdym kouskem pradla..no ne,at si kazdy vytrepava pradlo kde a jak chce.. :-) To tak mimo a k otazce mi jeste napadlo,ze znama ma taky v dome jakousi diru na pradlo mezi koupelnou a technickou a chvali si to...
Odpovědět
Profilova fotka
@aneri53 Ta vana je tam 25 let a je jak nová. Souvislost s umístěním pračky to nemá, ale s tím, že lidé manipulují s vypraným pradlem na místech, kde já mám pocit, že chytnu blechy jen tam projdu tak to jo, protože boty ve vaně jsou proti tomu nic. Byla to jen reakce na to, že ti boty a voda z pračky ve vaně přijdou nehygienické. Tak samozřejmě, že pokud je TM, tak se tam dá dělat spousta věcí, co v bytě bez TM nejde. Já TM nemám, tak jsem to napsal tak, jak jsem to napsal. Toť vše. @gigi2 Nikdy jsi omylem nevyprala papírový kapesníček? Nikdy jsi neprala povlečení z péřových peřin? Nikdy Ti nová věc, třeba teplé ponožky, nepouštely takové ty žmolky? Nikdy jsi nekoupila blbý prášek, který se úplně nerozpustil a ulpěl na prádle? Pokud ne, jsi šťastná ženská, pokud jo, tak nevím kam jsi to vytřepala. Ale jak píšeš nemusím vědět všechno, je to Tvoje věc. Každý ať si počíná jak mu to nejlíp vyhovuje. :-) Tímto končím diskusi o mém praní, vaně i botech. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@alikc ano,ano,ano a ano...ale to preci nic z toho si nebudu klepat cilene do vany..kdyz z ni by se mi to dost blbe vyndavalo,uklizelo,tak to vytrepu tam,kde to bezproblemove zametu,vysaju,atd.. Ne,jasne,jde o prd.. :-) hezkou nedeli :-)
Odpovědět
@tulda27 Na té zdi budou veškeré rozvaděče apod. Celou TM už mám rozvrženou jak potřebuji, včetně sušení prádla i žehlení, takže díky za nabídku odkazu stropního sušáku, ale nevyužil bych ji. Odtokový kanál je uprostřed (ten čtvereček s křížkem). Pračku se sušičkou bychom chtěli vedle sebe a vestavět do sestavy vysoké do stropu, s policemi a skříní s posuvnými dveřmi právě na uklidové prostředky apod. Pracovnu s dílnou mám jinde v domě, u garáže ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?