Prádelna - ano či ne? A proč?

Dobrý den, Prádelna - ano či ne? A proč? Už dlouho přemýšlím, jestli mít jednu menší místnost vyloženě na prádelnu ( pračka, sušička, stůl na žehlení, menší umyvadlo + úložné koše na špinavé prádlo) nebo to umístit do koupelny. Pokud bych dala pračku se sušičkou do koupelny, tak pak nevím, kde bych měla stůl na žehlení ( na prkně se mi špatně žehlí), protože pračka se sušičkou by byly na sobě, tudíž by nad nima nezvnikla pracovní plocha, tak jako, kdyby byly vedle sebe. Koš na špinavé prádlo bych měla určitě taky jen jeden, víc by se jich nevešlo. Původně jsem plánovala mít v prádelně alespoň 5 košů na bílé, černé, růžové, šedé a poslední koš na prádlo, co se bude prát ručně. V koupelně než bych naschromáždila jednu barvu na praní, tak to by trvalo pár dnů, a jeden koš v koupelně by za 3 dny přetékal, což se mi také moc nezamlouvá. Navíc pohled do koupelny by asi taky nebyl nejhezčí, kdyby okolo koše bylo položené nějaké oblečení, které by se tam nevešlo. Pokud by byla prádelna, tak bysme museli ubrat na dětských pokojích, tutíž hodně váhám :( Máte někdo zkušenost s prádelnou? Litujete toho, že ji máte, nebo jste naopak velmi spokojení? :)
Odpovědět
1
2
Já bych prádelnu určitě brala, ale když už prádelnu, tak větší, kde bude velké okno, abych případně mohla nechat i sušák s prádlem. Stůl na žehlení no nevím, já bych asi nedokázala žehlit někde v místnosti, když už se k tomu konečně vykopu, tak žehlím u televize, to mi aspoň utíká. Takže mi nakonec budeme mít jenom takovou prádelničku, kde bude pračka, sušička, záchod a nějaké úložné prostory.
Odpovědět
Profilova fotka
Peru pro 2 domacnosti,pracka se skoro nezastavi a zadna specialni mistnost v podobe pradelny mi na to neschazi...kos mame jeden,rozdelenej na 2 casti,prubezne z nej ubiram co zrovna peru,nic nepretejka...zehlim pouze z leknuti,par kousku obcas,mam susicku,takze nemam potrebu zehleni nijak prehanet...susicku mam v satne,rovnou pradlo z ni uklizim do skrini...priste bych si i pracku dala do satny,aby vse okolo pradla probihalo v jednom prostoru komplet od A do Z a nemuselo se nic nikam prenaset...a uz vubec by mi pradelna nestala za zmenseni pokoju..
Odpovědět
@sallinka17 Pokud máte prostor tak za mně určitě ano. Bydlela jsem v domě kde jsme prádelnu měli a bylo to super. Nikde po domě se neválelo špinavé prádlo, prášky, kýble, lavory atd. Byl tam velký dřez, 2 pračky a regály se zavařeninama, nářadí, zásoby, gumáky na zahradu, věci na malování atd (akorát prkno na žehlení jsem měla v ložnici, protože jsem žehlila u televize). Teď mám pidi technickou místnost a je narvaná jak pucle bojler, pračka ze sušičkou sprchovací vanička pro psy, kýble, hadry - pár metrů navíc bych brala. Dětský pokoj máme necelých 10 m2 (2,4 x 4,1 m) pro jednoho a je to akorát.
Odpovědět
@sallinka17 Tak my máme toto vše v technické místnosti, je dostatečně vělká, máme tam okno, suším tam prádlo,peru,žehlím, je tam i umyvadlo a popravdě ať je to v technické, nebo je to přímo prádelna, je to super.
Odpovědět
@sallinka17 Tak moje si ji strašně přála a je moc spokojená, že jí má. Já taky :-) v koupelně se nic neválí, není nic cítit, když jsou třeba mokré ručníky v koši. Máme tam pračku, sušičku teprve plánujeme, žehlící prkno, koše na prádlo a zatím tam máme šňůry na sušení prádla, takže ani nikde jinde po domě nám nevisí prádlo, což je super, když někdo nečekaně příjde, tak se jen zavřou dveře a je uklizeno :-) Máme tam i okno a ještě je i uzamykatelná, kvůli dětem, máme tam veškeré čističe na polici sice, ale i tak.
Odpovědět
@sallinka17 Prádelna je určitě super, ale ne za cenu ubrání protoru z dětkých pokojů (teda pokud je nemáte 25m2 velké :-) ). Pokud plánujete sušičku a nemusíte denně žehlit manželovi košile do práce, tak si myslím, že je to i zbytečné plýtvání prostorem, a žehlit někde zavřená.....nevím, možná vás žehlení baví a dělá vám to radost (to není ironie, třeba moje babička to miluje), ale já bych stejně žehlila max před televizí :-D. Udělejte trošku větší technickou a určitě to bude stačit.
Odpovědět
dobrý den, my máme mini prádelnu /komoru i v bytě 65m2 a super, pračka by se nám do koupelny nevešla, nebo by tam vysloveně překážela, komoru máme 75 cm (děláno na šířku pračky s trochou rezervy x cca 150 cm a máme tam pračku, nad ní bojler, pak volný prostor na vstup/ otevření dvířek pračky ve kterém máme postaveny koše na prádlo IKEA, jsou úzké a delší, což nám tam parádně pasovalo, nezaberou moc místa, doporučuji., za pračkou mám u zdi zasunuté žehlící prkno a na druhé straně dveří pak prostor pro úklidové prostředky a vysavač. Ne, že by tam bylo kupa místa, ale naprosto stačí a jsem moc ráda, za to, že takový prostor máme a řekla bych, že i stačí. Navíc špinavé prádlo nesmrdí v koupelně.Takže za mě prádelna/ taková ta místnost pro všechno je super, nemyslím, že by nutně musela nějak výrazně ubrat prostor na ostatní místnosti a ty 2 m2 určitě nešetříte ;-)
Odpovědět
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/pro...
Odpovědět
Mam ji, tedy presne technickou mistnost a uz nikdy nechci byt bez ni :-D Je tam kotel, ale jinak pracka, susicka, susak, zehlicka, zehlici prkno, praci prasky,kybl s mopem, vysavac... je to neco mezi pradelnou a uklidovou mistnosti a je to super... nikde to nezavazi, nestrasi, nehyzdi... mam tam pradlo roztridene jak potrebuji. Dostatek mista.
Odpovědět
Profilova fotka
ono záleží na tom prostoru. my ho třeba máme málo. takže toto je ve spodní koupelně. kdybych měla prostor, volila bych samostatnou místnost nebo bych rozhodně zvětšila tu spodní koupelnu :-D ubírat z pokojů...tak ono taky záleží jak je máte velké. z obřích bych klidně ubrala a dopřála si prostor, po kterém toužím. pokud máte ale pidi pokojíky jak v paneláku (jako my:-N), tak není co ubírat. mít ale zvlášť místnost jako technickou koupelnu, prádelnu, musí být děsně fajn. pokud ta možnost je, tak bych jí využila :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@gigi2 tak to já bych teda špinavé prádlo rozhodně nechtěla mít tam, kde mám čisté. možná nemít děti a mít čistotného kravaťáka :-D ale s dětmi čuníky a mužem dělníkem kutilem? ani náhodou!
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea ja bych vubec nemohla mit treba svoje spinave pradlo ze zahrady nikde,musim to hned vyprat,to samy boty vycistit,at to delam denne..spinave beru jen z bezneho noseni,ne treba moje z lesa z vychazek se psem,kdy mam kolikrat blato az na zadech :-D ...a ti kravataci se az tak neuspini,to je fakt;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@sallinka17 h nás prádelna je a nedovedu si představit mít v našem baráku pračku a sušičku v koupelně. Je nás doma zatím jako smetí, takže jsem vděčná za pradelnu ve sklepě, kde mám dvě pračky, sušičku a stůl na skládání. Mám tam i sprchový kout, umyvadlo a wc. Na jaro bude rekonstrukce i sklepů, takže dojde k úpravě uspořádání prádelny dle mých představ a konečně budu maximálně spokojená. Za mě rozhodně prádelna zvlášť. Jo a když už zehlim něco, tak v ložnici na prkně pár kusů..
Odpovědět
Profilova fotka
pro mě byla prádelna podmínka - mohla vzniknout luxusně velká koupelna, nebo dva menší prostory, co jsem zvolila, je ti asi jasné. protože: vše špinavé a mokré tam zavřu, nesprchuju se vedle koše s prádlem (jako dřív), je nebo spíš bude tam vše, co se kolem praní a domácí drogerie točí, možná i lux, mop. Velký žebřík na rychlé sušení, sušák, pracovní deska na skládání, několik košů na třídění. Jen žehlit tam nechci, nebo jen příležitostné přežehlení, pro mě je to vždy akce na několik hodin, a to nechci být zavřená v nudli. Více v albu "místnosti cachatavé".
Odpovědět
Profilova fotka
tak u nového domu - určitě větší technickou místnost. máme technickou asi 2 x 2 metry. máme tam tepelné čerpadlo s nádrží 260 litrů, pračka a sušička na sobě, koš na prádlo, komplet server a domácí síť atd. vše funguje super, a pračku a sušičku bychom tedy v žádném případě do koupelen nedávali. je hodně lidí, co má malinkatou technickou místnost, ale za mě - zvětšit a třeba zmenšit chodbu jako jsme to udělali při stavbě my
Odpovědět
Profilova fotka
@hbboy my mame jen malou predsin a pidi technickou pod schody.vic nam prostor nedovolil, tak holt prat budeme v koupelne
Odpovědět
Máme v bytě malou místnost, kde je kotel a na sobě postavená pračka se sušičkou. Do koupelny bych to nedávala, protože ji máme malou a připadalo by mi, že to tu koupelnu tak nějak hyzdí :D Koše na prádlo tam ale nemám, mám je v koupelně, protože jak se svlékneme, rovnou to hodíme do koše v koupelně. Stačí nám dva - jeden na bílé, druhý na barevné. Jinak nepereme.
Odpovědět
myslím si že prádelna je dobrý nápad, máte aspoň všechno u sebe:)
Odpovědět
Profilova fotka
Za me určitě ano ..Máme nyní v bytě místnost kde je pračka sušička, prádlo na koš a policky na které dávám poskládané prádlo ...V koupelne mám.tak pořád pořádek ...Nyní máme v projektu v domě naplánovanou prádelnu s oknem, velikost 1,8m x 3m....Plánují tam dát ještě poličky na veškeré úklidové prostředky ...Pokud máte možnost určitě bych ji chtela!!!
Odpovědět
Pokud máte prostor, udělejte prádelnu. Já bych nesnesla mít pračku v koupelně. Měla jsem to v bytovce, ale v domě už je to podle mě nesmysl. Máme technickou místnost, kde máme pračku i sušičku, okno, které krásně vyvětrá vlhkost. Jsem spokojená. Vejde se tam i rozevřený sušák.
Odpovědět
My doma prádelnu máme a je to podle mě fajn.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
S dovolením využiju téma :) zazněla tu možnost mít prádelnu v rámci technické místnosti. Kdo nějaký prádelní kout nebo místnost máte, co vám obecně připadá lepší, udělat to v rámci technické místnosti nebo např. u spodní koupelny udělat v jednom místě šoupací dveře (např. z matného skla) a tam mít samostatný kout s pračkou, sušičkou a dalšíma věcma? Nepotřebuju v té místnosti žehlit, bylo by to skutečně jen na pračku, sušičku, uskladnění košů na prádlo a dalších prádelních věcí (prkno, žehlička, prací prášky apod.).
Odpovědět
Profilova fotka
@ookami_hime Z mého pohledu jednoznačně v technické místnosti. Máme malé děti a tak je u nás pračka a sušička v provozu téměř permanentně. A když si chci dát sprchu nebo koupel, tak určitě nechci poslouchat pračku. A pobyt v místnosti s jedoucí sušičkou je pro mě čiré utrpení. Něco jako sauna bez ochlazovacího bazénku.
Odpovědět
@ookami_hime mam pradelnu vedle spodni koupelny. Je tam pracka, susicka, vestavena skrin na rucniky, cistici prostredky, prasky a drogerii, dale je tam kos na pradlo a vejde se tam rozlozeny susak. Je to moc prijemne a pohodlne. Jen tam nezehlim, ikdyz by se tam prkno veslo.
Odpovědět
...jsem zastancem "cistych" koupelen a to nemluvim,jen o poradku😉mame technickou mistnost a tam vse potrebne,pokud ta moznost v dome je,ponechala bych koupelny volne😉
Odpovědět
My prádelnu máme a nedovedu si to bez ní představit. Mám tam vanu na ruční praní, umyvadlo, pračku, sušák, topení a koš na 4 oddíly. Taky kýble, mopy, skříňku na čističe... A hlavně - šńůry na prádlo. Nedovedu si představit, že by se mi v zimě, kdy to nejde dát ven, věčně někde motal sušák (nehledě na to, že se na to kolikrát vše nevejde a blbé povlečení jsem musela prát na 2krát). Jak tu bylo řečeno - záleží jak moc by se pokoje ubraly, ale za mě prádelna s okýnkem na 100%.
Odpovědět
A když to máte takhle oddělené i s koši na prádlo, jak to řešíte v praxi? Např. když jsou ložnice nahoře, to každý večer jdete s oblečením dolů do technické místnosti to tam hodit nebo máte menší koš v koupelně, ze kterého to jednou za čas přesypete?
Odpovědět
@jakuda ještě mě k té technické místnosti napadá jedna myšlenka. Barák jsme ještě nikdy neměli, takže vlastně nemám pořádně představu co všechno se běžně do technické místnosti dává. Tedy, když tam budu mít sušičku s pračkou, není něco, k čemu se běžně technická místnost používá, ale mohlo by tomu vadit přebytečné vlhko, které při praní a sušení vzniká?
Odpovědět
Profilova fotka
@ookami_hime Pokud jsou ložnice v patře a pračka dole, ideálním řešením je shoz prádla.
Odpovědět
@markarnatnel mě se právě taky líbí koupelny čisté v tom smyslu, ve kterém to myslíš, ale říkala jsem si, že když to bude jakoby druhá místnost schovaná za elegantníma šoupačkama, které se budou tvářit jako skříň nebo prostě dekor zdi, tak by to mohlo působit čistě a zároveň bych to měla po ruce.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?