Prasklá vanička ve sprše

Zdravím, po pádu kovového držáku, se nám udělala ve sprše drobná trhlinka. Nějak nepřekáží, ale nedokážu odhadnout, jestli prasklina není skrz a voda tak nemůže poškodit prostor pod vaničkou. Nevím, o jaký se jedná materiál, mám dojem, že vanička je plechová a praskl na ni pouze lak, ale nevím to jistě. Dokázal by podle fotky někdo odhadnout, jestli je vhodné sprchu užívat, nebo je nutné ji opravit?
Odpovědět
Patrně je z litého mramoru, prodávají se opravné sady.
Odpovědět
Vanička je Riho, dělají akrylátové tak, se doptejte přímo uvýrobce. RIHO Suchý.
Odpovědět
@josef1 dekuji za odpoved, uz se mi podarilo dopatrat. je to opravdu lity mramor a je praskly skrz, takze nejlepsi reseni asi bude vymenit vanicku... kdyz uz budeme vanicku menit, nevite nekdo, jakej material je dost kvalitni, aby se to neopakovalo? nebo jsme meli jen smulu a bude nejlepsi koupit stejnou vanicku?
Odpovědět
Mě přijde ten litý mramor nejlepší, ale hold na to nesmí nic těžkého spadnout. Zkusil bych to něčím zalepit.
Odpovědět
ono to tak těžký nebylo. byl to drátěnej držák - váha 350g a nebyl to ani metr výšky. dočetl jsem se, že riho prý praskají, tak bude asi lepší sehnat jinou značku... ale to bude asi poměrně složitá úprava
Odpovědět
jinak kdybych si chtel nechat sprchovou vanicku vymenit, jaka je to profese? instalater?
Odpovědět
Profilova fotka
Jestli máte možnost přístupu ze spoda k vaničce, tak to zkuste a podívejte, jestli teče. V každém případě bych z druhé strany pro jistotu zalepil sanitárním silikonem. Nám se stalo něco podobného ve starém bytě, kde byl sprchový kout ještě po bývalém majiteli a byl to spouštěč pro to, abychom udělali celou novou sprchu. Nakonec jsme vybírali sprchové kouty od www.vybavime-koupelny.cz/sprchove-kouty a jsme s nimi hodně spokojení. 🙂 Pěkný design, příjemná cena a hlavně ochotní. Jinak kdybys chtěl měnit vaničku, tak instalatér na připojení odpadu a zedník na fixaci ke zdi.
Odpovědět
dekuju za radu. pod vanicku se bohuzel neda podivat, jsou tam dlazdicky. sprcha je nova a pouzivana neco pres rok, takze renovace je u nas zbytecna. premejslim, ze bych zkusil vanicku vymenit sam, zatim zjistuju jak moc je to slozity 😄 sikovnej docela jsem, ale zkusenosti teda vubec nemam, tak tezko rict, jestli je to dobrej napad 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?