Prosba o radu

Ahoj, rád bych zde požádal zkušenější o radu. Jsme mladý pár a tohle bude náš první společný dům. Nyní jsme ve fázi hrubé stavby před realizací vody a topení. Z projektu máme navrženou koupelnu, kterou jsme si amatérsky překreslili v nějakém free programu, no výsledek je viz. níže obrázek. Provedli jsme tam ještě nějaké drobné úpravy, ale odpady jsou již jasné, nyní řešíme spíše ergonomii a umístění jednotlivých středů umyvadel, walk-in sprchového koutu, vany a otopného žebříku, by si to mohl náš instalatér převzít posunuli jsme se zase vpřed. Pračka se sušičkou budou v technické místnosti vedle. Mohl bych Vás poprosit o radu, zda Vám v našem návrhu přijde něco nelogické, případně byste si někam dali více prostoru nebo Vám přijde, že někde něco je navíc? U toho walk-in sprchového koutu bychom chtěli aby sklo bylo pouze kolmo k pravé stěně, na dolní stěně by byla baterie. Předem díky🙂
Odpovědět
Dobrý den, ta příčka mi přijde zcela zbytečná, pouze si zmenšíte prostor. Škoda toho wc hned po otevření dveří, nejdou otvírat na druhou stranu? Ten walk-in mi přijde strašně malý, jste si těmi rozměry jistí?Jinak tam žádnou chybu nevidím.
Odpovědět
@faust_cz Za mě, jestli je tam prostor takhle na polozídku u wc, spíš bych ho oddělila úplně a bylo by samostatné wc...
Odpovědět
Máte ještě jedno samostatné WC?
Odpovědět
Mne prijde nelogicke mit v jedne koupelne vanu i sprchu. Oboji se nejspis ve stejnou chvili nikdy vyuzivat nebude. Mate jeste druhy samostatny zachod? Tam bych presunula vanu/sprchu - podle prostoru.
Odpovědět
Díky všem, ano omlouvám se, zapomněl jsem říct, že v domě je druhé WC, ale je to pouze prostor s umyvadlem a WC, tedy jako hlavní koupelna bude sloužit toto. Původně v projektu byla rohová vana, což nám přišlo zbytečné, převážně se sprchujeme, proto jsme chtěli walk-in, ale pro případ, že bude potřeba koupat děti, atd. tak se nám tam tam vana vlezla. Jaká je taková unifikovaná komfortní velikost walk-inu ?🙂 Co se příčky vedle záchodu týče, tak u WC bude předstěna nad ním taková malá nika, tak jsem si říkal, že když tam bude celá příčka až ke stropu, tak to ta předstěna nebude tolik rozbíjet, ale upřímně děkuju za názor. EDIT - ještě dodám, že v tom programu, kde jsem si to kreslil žádný walk-in neměli, tak tam je hozený pouze sprchový kout 🙂
Odpovědět
@faust_cz no takový minimum bude 90x120 cm 🙂
Odpovědět
My máme 120x140.(což je už trošku zbytečné, ale úžasné) Na starém domě jsme měli 75x90, ale to byla podkrovní koupelna v 230 let starém domě.V novém domě ale nikdo myslím tak úzký kout nechce....(Ale t|eba to teď tak máte a vyhovuje vám to) . Nemluvě o tom, že při hloubce 75 budete mít všude vodu.. (Nebo to chápu špatně?)
Odpovědět
Dobrý večer, mně se ta Vaše koupelna docela líbí, akorát jak už tady někdo psal - ty dveře bych otočil a otevíral je na druhou stranu, aby zaclonily to WC. Máme naplánovanou koupelnu v patře obdobným způsobem - budeme stavět dvojdům, dole v přízemí je v každém domě samostatné malé WC s umyvadlem a v patře koupelny - v obou jsou sprchové kouty, WC, topné žebříky, v jedné koupelně obdélníková vana, v druhé rohová. WC nemáme odděleno příčkou, ale to Vaše řešení je dobré. Tedy máme také sprchový kout a vanu v jedné koupelně ( s manželkou preferujeme každý něco jiného ). Pouze bych Vás upozornil na možnost montáže spršky k WC - bylo nám to doporučeno, takže budeme mít jak dole, tak nahoře ( lidi si to dost chválí ).
Odpovědět
Walk in je malý, budete mít věčně mokro.
Odpovědět
Take bych otocila otvirani dveri a otocila bych i ten walk-in, aby baterie byla na stejne zdi jako je umyvadlo, kdyz uz na te stene bude natazena voda. Kdyby se ty dvere oteviraly na druhou stranu, dala by se skrinka, umyvadlo i zebrik posunout a walk-in by vam vysel hezky siroky, klidne i ten metr, a udelala bych ho az k te vane, respektive by se do nej vchazelo kolem vany, takze postranni sklo by bylo treba 120. My to budeme mit hodne podobne 😉
Odpovědět
Profilova fotka
Máme walk-in 100×200(140 sklo). Na prostor hodně, na stříkání ven je to jistota. Ale nám si tam o to ten prostor takhle řekl. Ségra má 140. Jí to stačí, partner je pravidelně vyplavuje. Můj muž má zase dva metry tak když machne rukou, taky to stojí za to 😁 Já bych s vaším prostorem otočila dveře, jednak se schová záchod, a druhá věc, že k umyvadlu bude lepší vhled do koupelny. Zachovala bych zidku u záchodu a využila ji pro walk in místo vany a vanu supla místo sprchace... Podobnou návaznost jsme původně zamysleli v naší koupelně, ale nakonec jsme vybrali rohovou vanu...
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin u nás se využití obojího docela schází. Nikdy by mě to nenapadlo, dokud ta možnost nebyla. Ale je fajn když se děti cakaji ve vaně a já si zatím dám sprchu. Nebo zase později večer na sebe s mužem nemusíme čekat.
Odpovědět
Článek se načítá
@sviva Ja se taky zatim sprchuju s detma ve vane (samotna sprcha se nam bohuzel nevesla, tak je alespon klasicka sprchova hlavice nad vanou). Deti mam pod dohledem a zabavi se. Ale kdyby ta moznost byla, urcite pro budouci vyuziti, kdy by se mohl soucasne myt rodic i pubertak, kazdy v jedne mistnosti, bych nevahala.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám sprchu i hlavovou na kratší straně walkinu. boční stěna je 120 cm a voda stříká max do 130cm. Celkový rozměr je 192 x 95 a je to supr.
Odpovědět
Díky všem za názory, teď vlastně jen řeším už to, jak zvětšit ten walk-in a na kterou zeď umístit vodu. Pokud bychom jej zvětšili např. na 90 x 110, s tím, že posuneme celou část s žebříkem a umyvadlem směrem ke dveřím (ty otočíme určitě), tak umístili byste sprchvou baterii na tu zeď vpravo, kde je umyvadlo nebo na tu spodní, kde je okno? Díky
Odpovědět
Jestli to chapu spravne, tak Walk in budete mit na stene pod oknem (sklo bide kolmo k vane)? A nebude Vam to okno vadit? Pokud ne, tak baterii bych dala na stranu protilehlou vane, k te stene bude potreba kput take vyspadovat. Pokud tp date na stenu s oknem, tak kdyz se budete sprchovat, tak budete stat jakoby z kopce dolu a myslim si, ze pak i rozptyl vody bude vetsi. Ja osobne bych zkusila jeste pridat jedno umyvadlo. To je velmi prakticke, zvlast pokud je to jen jedna koupelna v dome.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?