Prosíme o připomínky k návrhu dvou koupelen

Chtěli bychom vás poprosit o připomínky a postřehy k návrhu dvou koupelen.Budeme rádi za každou kritiku či návrh.
Odpovědět
u té první koupelny to druhé umyvadlo nebude moc přístupné skrze vanu u obou koupelen mi vadí zídka, na kterou je připevněné WC a která vyčnívá....buď bych to nějak zasekala do zdí, překryla sádrošem, nebo bych ji aspoň vytáhla až ke stropu... u té druhé koupelny bych určitě naprosti dveřím dala umyvadlo, a záchod dala mezi umyvadlo a sprcháč..umyvadlo má být vždy přístupné nejvíc a nejdřív (podobně to máte i v té první)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych už ze své zkušenosti nedávala rohovou vanu...u té první varianty mi asi nesedí celá ta kombinace: pračka, WC a dvě umyvadla...
Odpovědět
Děkujeme za vaše postřehy. Máte pravdu, určitě uděláme tedy změnu... U té první koupelny- umyvadla dáme tedy na druhou stranu. Záchod posunem blíže k vaně. A pokusime se ho zasunout do zdi abychom nepřišli o prostor. Ještě přemýšlíme, zda dát obložení po cele stěně, včetně te kamene imitace a nebo jen do 1/4 a kamennou po celé stěně a nebo cele to dat jen do 1/4 i s tou kamennou stranou ? Tu druhou koupelnu - prohodíme tedy umivadlo ze záchodem a pokusíme se o5 zasunout záchod dovnitř zdi. Abychom ušetřily prostor. Doufáme jen že to nebude o moc finančně náročné.??? Kamennou stranu dáme dovnitř sprchoveho koutu doufáme jen že vodní kámen se nebude nějak moc na kamenne imitaci tvořit. I zde přemýšlíme, zda dat obložení po cele stěně, včetně te kamene imitace a nebo jen do 1/4 a kamennou po celé stěně a nebo cele to dat jen do 1/4 i s tou kamennou stranou ? Jen se chceme zeptat. Proč nedoporučuje te rohovou vanu ?
Odpovědět
@lulii proč bys nedávala rohovou vanu?
Odpovědět
Profilova fotka
u té oranžové se mi nelíbí taky ta dvě umyvadla, ta řada je taková podivná... a ty odstupňované obklady se mi taky nelíbí ale to je asi otázka vkusu, jestli to oranžové mají být kameny tak bych je asi dala do rovna jako v té druhé obdelník, a ten bych asi nechala zarovnaný s vanou a zvážila bych asi na druhé straně nechat ještě obklad v zádveří, když se dveře otevřou aby natloukly do těch kamenů.... ale to je asi otázka vkusu. ta druhá se mi líbí, nechtěla bych tedy mít wc v prostředku místnosti...
Odpovědět
@kristyn.g no, ale zase vstupovat přímo "do" WC a obcházet ho pokaždé, když si půjdu k umyvadlu....
Odpovědět
v té spodní koupelně by nebylo špatné posunout dveře doprostřed zdi. Za dveře dát WC, vstupovalo by se naproti umyvadlu... ale s tím už asi hnout nemůžete, že?
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt tak otevře dveře a k umyvadlu jde přímo, jeden krok navíc :-) to je pro mne pocitové, když bych byla v místnosti tak bych prostě nechtěla aby dominantou byla záchodová mísa. za tím umyvadlem bude i zrcadlo, nějaké pěkné světlo třeba, to je lepší dominanta.
Odpovědět
@kristyn.g jo chápu, já to zase beru tak že otevřit dveře a rovnou vidět na záchod - nedejbože na záchod s někým... :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt no.... budou muset mít klíč ve dveřích :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych použila tu první variantu, ale jen s jedním umyvadlem a místo rohový krávy bych dala normální vanu se sprchovou zástěnou, nebo ještě líp s pořádným sprchovacím závěsem ;-)
Odpovědět
Děkujeme za vaše názory a postřehy. Moc nám pomohli, u malé šedé koupelny to uděláme tak, že dveře posuneme víc do pro střed to je opravdu o moc vyhovující ve všech směrech. Dost super nápad, moc děkujeme. Záchod ale necháme tam kde je. Celé to skováme do zdi a vedle záchodu a nad něj dáme zděné police které budou osvětleny led žárovkami. Kameny obklad dáme pouze do sprchy. U velké oranžové koupelny to uděláme tak, že kamené obložení dáme na druhou stranu aby se ne obouchaly o dveře. Také děkujeme za tento postřeh. Dále, umivadla které půjdou také na druhou stranu. Záchod posunem víc k vaně. Cele to od půlky te strany nadsadíme až do stropu a protáhneme to až k vaně. Kde o5 budou zděné prosvětlené police.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@geotlapky @nimie Rohovou vanu bych si už nedala, protože zabere moc místa, navíc když bylo potřeba utřít prach v tom protilehlém rohu, tak jsem tam nedošáhla a musela si vlézt do vany, abych jí vůbec umyla. Pak mi vadí, že když se obezdívá a obkládá, tak tam vznikají buď hrany a nebo se musí obklad řezat na takové proužky (jak je to zaoblené). No a už to není můj šálek kávy ;-)
Odpovědět
ahoj, ta šedá koupelna je za mě úplně v pohodě - asi půjdu opačně, než všichni ostatní, ale já bych si tam ten výklenek nad wc klidně nechala - je to pár cm, to do prostoru nějak netrčí a tím, že je ta koupelna podlouhlá, je to prvek, který to přerazí. Navíc se na ten vršek dá odložit např. osvěžovač na wc, náhradní toaletní papír atd... akorát bych to wc dala na stěnu, kde je umyvadlo - přímo naproti dveřím. U druhé varianty bych vanu dala také rovnou - ta rohová dost trčí do prostoru a v té zúžené části je v podstatě nevyužitý prostor. Ale je to spíš otázka vkusu. Také bych asi nedávala 2 umyvadla, ale jedno umyvadlo nebo dvojumyvadlo - takto se to bude špatně čistit, ten mini prostor mezi nimi je vlastně zbytečný, pod něj skříňku a pračku bych taky zabudovala do vysoké skříňky - dole pračka a nahoře prostor na prací prášek, aviváž, ručníky, případně špinavé prádlo. Obklad bych udělala po celé délce jedné stěny a na tuhle stranu bych umístila také držák na ručník. Topné těleso mít žádné nebudete v koupelnách?
Odpovědět
@jenies děkujeme I za tvůj nazor...nene topne těleso nebude, máme podlahovky.
Odpovědět
Profilova fotka
na první koupelně je zvláštní, že máte wc před umyvadlem, většinou se dává dál, aby nebylo hned vidět po otevření dveří. Asi bych jinak zvýraznila spíše stěnu s umyvadly, kde lze zrcadlo vestavět do kamenného obkladu a ten pak pěkně nasvětlit. Osobně používám tmavší barvu vždy na kratší stranu, která je tím opticky přibližována a na celou pokud možno.
Odpovědět
@lulii aha :)
Odpovědět
@xajaneckova Dekujeme za radu. Ale když dáme kamenou dlažbu, kde jsou umivadla, co potom dát na tu druhou stranu :-( oranžovou koupelnu asi předěláme jak jsme psali výše..
Odpovědět
Ahoj, mě se tedy 2 umyvadla zdají super, máme je a do domečku který právě projektujeme bychom je opět chtěli. Co bych se já pokusila změnit dát alespoň 1 WC samostatně. Jinak se mi ta rohová vana líbí. Také ji už 10 let máme a musím říct že jedinou nevýhodou je složitější mytí, jinak samé výhody. My jsme třeba tu vrchní část nad závěsným WC vyřešili na míru vyrobenou skříňkou až je stropu. Schovají se tam všechny potřebné věci a vše vypadá uklizeně a čistě.
Odpovědět
@geotlapky nemáte za co, hlavně ať se vám tam dobře bydlí, žije... a líbí se to Vám ;-)
Odpovědět
Dnes.... jsme daly upravit návrh. Jako... :-) Bude to hardcor. :-D I když se toho už moc změnit nedalo, co se týče záchodů, protože už jsou udělané odpady. Což je údajně problém přemístit záchod (y) cca 2.5m skrz spád, ale zbytek jsme tak trochu doklepali. Díky vám! A za to ještě jedno velké DÍK!. Od každého jsme si vzaly něco. Dokonce I něco s naší hlavy :-D (To zas bude):-D. Zkrátka, dali jsme to tak trochu dohromady no.... Každopádně. Máme domluvenou ještě jednu úpravu 3D vizualizace. :-D Pro jistotu. :-) Kdyby se nám s pomoci vaší podařilo najít ještě nějaké úpravy. Za tři dny bude hotova druha úprava, jak ji budeme mít na emailu tak to sem rovnou našupeme ;-)
Odpovědět
Ahoj :) mě osobně se hodně líbí designově ta druhá (tmavší) :-N
Odpovědět
Jako chlap se taky přikláním k té druhé tmavší.
Odpovědět
@robol budeme mit ob 😅ě
Odpovědět
A je to tu :-)
Odpovědět
@geotlapky u té první velké... Máme v plánu že, necháme udělat i hnědou zem a spodní pruh kolem vany, protáhnout po celém obvodu a nad tím pruhem, bude ještě jeden pruh, co je obložení u zrcadel. U té šedé koupelny... Máme v plánu, pouze zvětšit spodní zděnou polici a to o půlku směrem ke zdi.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?