Průchozí koupelna

Profilova fotka
Holky, máte někdo zkušenost s průchozí koupelnou na záchod a do technické místnosti???? Kupujeme domeček a aktuálně je tam extrémně maličká koupelna, takže přemýslíme, že jí propojíme s chodbičkou, která je nevyužitá..... znamenalo by to, ale, že bude koupelna průchozí na záchod a za záchodem bude technická místnost s pračkou, sušičkou a kotlem..... Takhle mi to přidá v pohodě, ale pro jistotu... máte to tak někdo? Napadá vás důvod, proč by to případně vadilo? Díky za rady a tipy
Odpovědět
Dejte si pozor na manipulační prostor, na záchod a do koupelny se často dávají úzké dveře (třeba jen 60ky), tak ať pak můžete pohodlně nastěhovat pračku a hlavně třeba nosit koše s prádlem a tak. Jinak mě osobně by to asi nevadilo, pokud bych se cestou k pračce nemusela opravdu "protahovat" pidi záchodem, ale byl tam normální důstojný průchod. (Kotel, bojler je úplně v pohodě, k tomu se chodí jednou za uherský rok.)
Odpovědět
Profilova fotka
@ekyticka důstojný průchod tam bude, plus případně i budou dveře zvenku (do technické místnosti). Jde mi spíš o to, aby se nemuselo chodit venkem vždycky...
Odpovědět
@nita1984 Napadá mě, aby to šlo celé vyvětrat a nedržela se tam vlhkost.....
Odpovědět
Profilova fotka
@atilius tímhle propojením právě získá koupelna okno. A z druhé strany z technické místnosti budou druhé dveře ven
Odpovědět
@nita1984 Tak pak si myslím, že bude opravdu záležet na konkrétním prostoru a rozmístění, aby se tam dalo normálně procházet. Aby když je někdo u umyvadla se dalo projít na záchod, případně k pračce.
Odpovědět
Profilova fotka
@atilius v koupelně tím bude prostoru dost pro vanu i sprcháč i průchod, koupelna bude veliká... spíš mi jde o to že prostě se bude přes koupelnu chodit na záchod
Odpovědět
@nita1984 Spousta lidí má záchod přímo v koupelně a žijou s tím. Tohle mi příjde lepší, než to mít přímo v koupelně. Samozřejmě by bylo ideální mít záchod úplně oddělený, ale jak říkám, podle mě je to lepší, než mít záchod přímo v koupelně a i to má spousta lidí.
Odpovědět
Profilova fotka
@atilius to je právě přesně o tom, že přímo v koupelně ho mít nechceme
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud budete mit i druhy zachod tak v poho. Pokud ne,tak je to blbost a za pul roju vas to bude stvat. Bydlela jsem v takovem byte rok. Za mesic me to neuveritelne sr..o :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@margot_ka druhý záchod nebude.
Odpovědět
jako bezdětní nebo s malými dětmi bez problému, ale s puberťáky a dorůstajícími dětmi, s jejich návštěvami ... Nevím. Já bych se teda nechtěla sprchovat zatímco kamarádi dětí potřebují na záchod (nevím, co je to za módu, že u sebe děti navzájem potřebují už od malička spát na návštěvách :-N ) Myslím, že když už dům, tak dva záchody tím spíš když je jeden takhle řešený, koupelna stačí s přivřením očí jedna.
Odpovědět
Profilova fotka
@lenka5731 do budoucna (třeba za deset let) bude i druhá koupelna s druhým záchodem, ale zatímne, zatím jsou jiné investice.. jinak spaní kamarádů a podobně není o době a módě, ale o rodičích. Nicméně to je na jinou diskuzi.
Odpovědět
Článek se načítá
@nita1984 tak o rodičích to není právě vůbec, to je omyl, ale to je opravdu mimo téma téhle diskuse. Takže pokud je to dočasné řešení a výhledově s druhým záchodem - koupelnou počítáte a máte na ně místo, tak proč ne.
Odpovědět
Profilova fotka
@lenka5731 do budoucna se plánuje připojení druhého bytu..... tam je druhá koupelna i záchod, ale to je fakt až budou případně někdy děti (v našem případě spíš dítě) a bude větší, že bude třeba více vlastního prostoru...
Odpovědět
průchozí koupelna je fajn
Odpovědět
každý musí vycházet z toho co mu dovolí stávající stav. Já osobně bych do toho nešel. Kdykoli se někdo bude sprchovat koupat, tak skoro nikdo nemůže jít na záchod. Někdo bude na záchodě a zapomene se že tam je a někdo se začne koupat, taky zle. Ale to už je na vás jestli do toho půjdete nebo ne. My plánujeme jednu velkou koupelnu a solo záchod. a v zadní časti domu bude koupelna se záchodem. Myslím že je někdy potřeba a hodí se mít dva záchody :) u rodičů jsou dokonce tři :)
Odpovědět
@nita1984 Ahoj, já bych do toho určitě nešla. Už jen to, že kdykoli bude chtít někdo na záchod, půjde přes toho, kdo se sprchuje atd... Pokud do budoucna plánujete druhou koupelnu a wc, dala bych do této prostě jen vanu nebo jen sprcháč a měla neprůchozí wc.... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jenies @kamcha nevím, ale oba se sprchujeme jednou denně (možná to někdo dělá častěji, ale nám to tak vyhovuje) a pokud ležím ve vaně, nemám problém s tím že jde manžel třeba věšet prádlo.... Navíc těch 20 minut, co se sprchuju předpokládám že vydrží na závhod nejít :-D Není malé dítě :-D To samé já.... Žila jsem tři roky v bytě kde bylo WC v koupelně a za tu dobu se nám stal "střet zájmů" přesně jednou :-) Uvidíme ještě při další prohlídce, ale asi oželím že je koupelna průchozí za to, že bude veliká s vanou i sprcháčem...
Odpovědět
@nita1984 Já bych se toho nebál. Je jasné, že je to do určité míry kompromis mezi ideálem "mít dva oddělené záchody", ale u starší stavby těch kompromisů je potřeba dělat víc a tenhle mi nepříjde tak hrozný. Spíš si pak dejte na papír, kde všude bude nutné ten kompromis udělat, a jestli jich celkově není už moc. Člověk se totiž postupně smiřuje s jedním za druhým, ale když to pak vidí všechno najednou, tak mu kolikrát dojde, že to už překračuje hranici. A když budete mí do budoucna další záchod a koupelnu, tím spíš to teď může být sloučené, protože pak rozprostřete "provoz" mezi obě.
Odpovědět
Profilova fotka
@atilius tohle je právě jediný kompromis, který je třeba udělat, všechno ostatní je super :)
Odpovědět
@nita1984 Já to s tím kompromisem říkám naschvál, protože mám osobní zkušenost :) Líbil se nám jeden pozemek za slušnou cenu, jenže u něj byla vlečka, asi 200 m. Pan majitel říkal, že tam vlak jezdí dvakrát denně. No, bylo to každou 3/4h. Nákladní. Ale tak jsme si říkali, že to se dá. Pak, že se tam bude stavět dálnice, cca 500m od pozemku na vyvýšené estakádě. S tím jsme se taky smířili, že to nebude tak hrozné. Další kapka byla stavba spalovny odpadů asi 5 km od toho pozemku. I to jsme postupně překousli. Naštěstí! byl nakonec problém s lektropřípojkou a celé se to strašně protáhlo, že jsme od toho odešli. Mít na papíře vedle sebe všechny ty věci, tak nás to ani nenapadlo, takže moje zkušenost je, že po kapkách to člověk postupně vstřebá a měl by se na konci zamyslet, jestli už nezašel fakt daleko. Pozemek u kolejí , dálnice a spalovny opravdu nevypadá nejlákavěji :D
Odpovědět
Profilova fotka
@atilius díky, určitě je to dobré upozornění :)
Odpovědět
@nita1984 já teda nevím, jestli to dobře chápu, ale ten záchod bude od koupelny oddělený dveřma (?) takže když nastane nejurgentnější situace jednou za desetiletí, tak se tam bude dát dostat přes technickou místnost, ne? Když mám návštěvu, tak se běžně nemáchám půl hodiny ve vaně a domácí stejně ví, jak vypadá naše pračka a koště, ne?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?